Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσικά μαχητικά σε πτήσεις αναχαίτισης αμερικανικών βομβαρδιστικών

Ρωσικά μαχητικά σε πτήσεις αναχαίτισης αμερικανικών βομβαρδιστικών

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου Su-30, Su-35 και Mig-31 απογειώθηκαν για να αναχαιτίσουν δυο αμερικανικά βομβαρδιστικά τύπου Β-52Η που πετούσαν πάνω από τη Θάλασσα του Οχότσκ.

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου Su-30, Su-35 και Mig-31 απογειώθηκαν από αεροδρόμιο που υπάγεται στην ανατολική στρατιωτική διοίκηση για να αναχαιτίσουν δυο αμερικανικά βομβαρδιστικά τύπου Β-52Η που πετούσαν πάνω από τη Θάλασσα του Οχότσκ, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι τα δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά δεν παραβίασαν τα σύνορα της Ρωσίας, βρίσκονταν υπό διαρκή επιτήρηση και σε σημαντική απόσταση από τα σύνορα της χώρας, όπως και ότι τα ρωσικά αεροσκάφη ενήργησαν με βάση τους διεθνείς κανόνες χρήσης του εναέριου χώρου πάνω από ουδέτερη θάλασσα, χωρίς να παραβιάσουν τα σύνορα άλλων χωρών.

Πρόσφατα περιστατικά

Στις 17 Ιουνίου, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας είχε ανακοινώσει ότι τα ραντάρ παρακολουθούσαν τις πτήσεις των αμερικανικών βομβαρδιστικών Β-52Η πάνω από το βορειοανατολικό τμήμα του Ειρηνικού ωκεανού.

Οπως ανέφερε τότε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, τα αμερικανικά βομβαρδιστικά δεν προσέγγισαν τα σύνορα της Ρωσίας, καθώς πετούσαν σε απόσταση 300 χιλιομέτρων από αυτά.

Δύο ημέρες νωρίτερα, η Ρωσία είχε ανακοινώσει ότι αμερικανικά μαχητικά συνόδευσαν τέσσερα ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη ικανά να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα, τύπου Tupolev Tu-95MS, ενώ πραγματοποιούσαν προγραμματισμένη πτήση κοντά στα σύνορα των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Τι είπε ο Μεντιλίμπαρ για Τζολάκη, ΠΑΟΚ, Άστον Βίλα και τη θερμή υποδοχή του κόσμου

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε, μεταξύ άλλων, για το κρίσιμο ντέρμπι της Κυριακής (21/4, 20:30) με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024