Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ίος: Το απέραντο γαλάζιο

Ίος: Το απέραντο γαλάζιο

Χιλιάδες νέοι από την Ελλάδα αλλά και πολλές ξένες χώρες επιλέγουν κάθε χρόνο τη Νιο για τις καλοκαιρινές διακοπές τους

Η Ίος, το κυκλαδίτικο νησί του Ομήρου και του ονείρου, διαθέτει μια ακτογραμμή 80 και πλέον χιλιομέτρων, με τις αμμουδερές παραλίες να απλώνονται σε μήκος 32 χιλιομέτρων.

Αυτός είναι ένας από τους κυριότερους λόγους για τους οποίους χιλιάδες νέοι από την Ελλάδα αλλά και πολλές ξένες χώρες επιλέγουν κάθε χρόνο τη Νιο για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Σημείο αναφοράς για όλους τους παραθεριστές αποτελεί, χωρίς καμία αμφιβολία, η απέραντη χρυσαφένια αμμουδιά του Μυλοπότα με την καταγάλανη θάλασσα και τις ολοκληρωμένες τουριστικές υπηρεσίες (θαλάσσια σπορ, φαγητό, καταλύματα).

Τις εντυπώσεις κερδίζει και το Μαγγανάρι, περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς στο νότιο τμήμα του νησιού, μια καταπληκτική αλληλουχία πέντε ορμίσκων με χρυσή άμμο και κρυστάλλινα νερά, όπου γυρίστηκε μέρος της γνωστής ταινίας «Το απέραντο γαλάζιο».

Στην ανατολική ακτογραμμή της Ίου βρίσκεται ο όρμος του Καλάμου με υπέροχη ακρογιαλιά, που προσφέρεται για υποβρύχιο κολύμπι ή ψάρεμα.

Βορείως και νοτίως του Καλάμου οι παραθεριστές ανακαλύπτουν τους γραφικούς ορμίσκους Τρεις Κλεισιές (Κλισιές), Παππά (Παπά) και Πλάκες.

Βορειότερα, και πάλι στο ανατολικό τμήμα του νησιού, τα κύματα της Ψάθης, ιδανικά για τους λάτρεις του σέρφινγκ, και τα γαλαζοπράσινα νερά της Αγίας Θεοδότης αποτελούν μια θαυμάσια πρόταση για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον ήλιο και την απεραντοσύνη της θάλασσας.

Στη δυτική ακτογραμμή της Ίου τους παραθεριστές φιλοξενούν η παραλία του Όρμου (Γιαλού) και, σε κοντινή απόσταση, η παραλία του Βαλμά, η Τζαμαρία και η Κουμπάρα με το όμορφο ηλιοβασίλεμα.

Εξάλλου, πολλές είναι οι παραλίες της Ίου που προσεγγίζονται διά θαλάσσης, με εκδρομικό σκάφος: Διαμούδια και Καμπάκι (βορειοδυτικές ακτές), Κολιτσάνοι (Κολιτζάνι), Σαπουνόχωμα, Κλίμα (Κλήμα), Πικρί Νερό (Πικρά Νερά), όρμος Πέπα και Τρυπητή (νοτιοδυτικές ακτές).

Τέλος, οι ακρογιαλιές Πλακωτό (Καλό Αυλάκι) και Γερο-Αγγελή (Γέρω Άγγελοι), στην ευρύτερη περιοχή του λεγόμενου τάφου του Ομήρου, στο βόρειο τμήμα της Ίου, αλλά και το Νεράκι, βορείως της Αγίας Θεοδότης, προσφέρονται για εκδρομές με ξεχωριστό χρώμα.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024