Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
VW Golf Estate & Alltrack 2021: Πρακτικό πνεύμα

VW Golf Estate & Alltrack 2021: Πρακτικό πνεύμα

O φωτογραφικός φακός εντόπισε την πρακτικότερη station wagon αλλά και την πιο περιπετειώδη Alltrack έκδοση του νέου Golf επιβεβαιώνοντας την παρουσία τους στην γκάμα της όγδοης γενιάς του δημοφιλούς μοντέλου.

Φωτογραφίες: Automedia

Σχεδόν χωρίς καμουφλάζ, οι πρακτικότερες εκδόσεις της όγδοης γενιάς του Golf δίνουν το στίγμα τους από τα πεδία δοκιμών προδίδοντας τα χαρακτηριστικά τους αλλά και ότι ο χρόνος για την επίσημη αποκάλυψή τους δεν απέχει πλέον πολύ.

VW Golf Alltrack

«Εξ όψεως» το Golf Estate δεν διαφέρει σε τίποτε σε σχέση με τις μέχρι σήμερα εκδόσεις του γερμανικού bestseller σε αντίθεση με το Alltrack το οποίο διαθέτει προστατευτική ποδιά, ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα και λίγο διαφορετικά κεντρικά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED.

VW Golf Estate

Αντιστοίχως προχωρώντας προς τα «πλευρά» της έκδοσης Alltrack, παρατηρεί κανείς τα προστατευτικά  στοιχεία από χρώμιο, ενώ στο πίσω τμήμα ξεχωρίζει η προστατευτική ποδιά, ο νέος προφυλακτήρας αλλά και η σημαντικά μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος η οποία εξασφαλίζει στην έκδοση ήπιες off-road δυνατότητες.

VW Golf Alltrack

Κοινή σχεδιαστική συνισταμένη ανάμεσα στις δύο εκδόσεις αποτελούν οι ράγες οροφής που προσδίδουν ένα διαφορετικό ύφος στις πρακτικότερες εκδόσεις του μικρομεσαίου μοντέλου.

VW Golf Estate

Σε ό,τι αφορά τα κρίσιμα στοιχεία των station wagon εκδόσεων, δηλαδή την χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ, αυτή αναμένεται να ενισχυθεί σε σχέση με τις hatchback εκδόσεις του μοντέλου κατά περίπου 220 λίτρα φτάνοντας τα 600 λίτρα.

VW Golf Altrack

Από πλευράς κινητήρων αναμένεται η συνήθης ποικιλία συνόλων με εφαλτήριο τον κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρου σε εκδοχές ισχύος 130 και 150 ίππων με ή χωρίς ήπια υβριδική τεχνολογία (eTSI 150 PS).

VW Golf Estate

Tις diesel επιλογές θα εφοδιάζει ο TDI των 2,0 λίτρων σε εκδοχές ισχύος 115 και 150 ίππων ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται στην γκάμα και η παρουσία της plug-in υβριδικής έκδοσης των 245 ίππων.

VW Golf Estate

Στην περίπτωση της απλής station wagon έκδοσης, κάθε άλλο παρά θα πρέπει να αποκλειστεί η προσθήκη R έκδοσης η οποία βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν για την ανάλογη hatchback έκδοση αναμένεται να προσφέρει ισχύ που θα αγγίζει τους 330 ίππους από δίλιτρο κινητήρα βενζίνης.

VW Golf Estate

Αυτό που μένει να διαπιστωθεί είναι κατά πόσο η έκδοση Alltrack θα περιοριστεί στους diesel κινητήρες της γκάμας όπως και στο παρελθόν αν και μάλλον κάτι τέτοιο θα πρέπει να θεωρείται αμφίβολο. Αντιθέτως αυτό που θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο είναι ότι θα είναι διαθέσιμη τόσο σε δικίνητες όσο και σε τετρακίνητες διαμορφώσεις προσφέροντας παράλληλα τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

VW Golf Alltrack

Αμφότερες οι εκδόσεις θα επωφεληθούν από το νέο σύστημα infotainment της VW με το δίδυμο των οθονών των 10,25 και 10,0 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και το infotainment αντίστοιχα, αλλά και από το γενναιόδωρο παλμαρέ συστημάτων άνεσης, ασφάλειας και υποβοήθησης το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, αισθητήρες στάθμευσης, ηλεκτρικούς θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέπτες, καθώς και συστήματα διατήρησης της πορείας στη λωρίδα κυκλοφορίας, αναγνώρισης οδικής σήμανσης και ενεργό cruise control.

VW Golf AlltrackΜε δεδομένη την πρόοδο των δοκιμών εξέλιξης και την απουσία καμουφλάζ από τις επιφάνειες των δοκιμαστικών πρωτοτύπων η αποκάλυψη των δύο νέων εκδόσεων του Golf θα πρέπει να  αναμένεται πριν την εκπνοή του 2020.

Sports in

«Το όριο είναι η πείνα» – Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Αργεντινή ενάντια στις πολιτικές λιτότητας του Μιλέι

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024