Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μίνι Καύσωνας» – MEGA: Η Δόμνα Μιχαηλίδου μιλά για το νέο σύστημα υιοθεσιών

«Μίνι Καύσωνας» – MEGA: Η Δόμνα Μιχαηλίδου μιλά για το νέο σύστημα υιοθεσιών

Στην εκπομπή «Mini Καύσωνας» μίλησε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου για το ζήτημα των υιοθεσιών και τις αλλαγές που έχουν γίνει στη διαδικασία αίτησης υιοθεσίας.

Στην εκπομπή «Mini Καύσωνας» μίλησε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου για το ζήτημα των υιοθεσιών και τις αλλαγές που έχουν γίνει στη διαδικασία αίτησης υιοθεσίας.

Μέχρι πρότινος ο υποψήφιος γονέας ή ανάδοχος έκανε ξεχωριστές αιτήσεις στις δομές παιδικής προστασίας που υπάρχουν στη χώρα προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητές του. Η διαδικασία ήταν αδιαφανής και δεν προάσπιζε την πολιτική της κυβέρνησης, που δεν είναι άλλη από μια παιδοκεντρική πολιτική με επίκεντρο το συμφέρον του παιδιού.

Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκονται 1747 παιδιά, αριθμός που αλλάζει συνεχώς, από νεογέννητα έως 18 χρονών ή και λίγο μεγαλύτερα. Ο λόγος που τα παιδιά περνούν τα παιδικά τους χρόνια σε δομές είναι νομικός-δικαστικός. Είτε δεν υπάρχει δικαστική απόφαση για την επιμέλεια του παιδιού είτε αφαιρείται η γονική μέριμνα από τη βιολογική οικογένεια. Ο πρώτος σκοπός είναι το παιδί να γυρίσει στη βιολογική του οικογένεια.

Με τις αλλαγές που έφερε το υπουργείο, ο ενδιαφερόμενος υποψήφιος γονέας ή ανάδοχος μπορεί να εισέλθει στην πλατφόρμα (https://www.anynet.gr), όπου θα κάνει μία αυτή τη φορά αίτηση, θα καταθέσει τα δικαιολογητικά του και στη συνέχεια θα ακολουθήσει εξάμηνη κοινωνική έρευνα. Όταν και αν αυτή εγκριθεί, τότε ο υποψήφιος γονέας ή ανάδοχος μπαίνει σε δίμηνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κι έπειτα εντάσσεται στο μητρώο υποψήφιων γονέων. Το σύστημα βγάζει αυτόματα ένα ανωνυμοποιημένο αποτέλεσμα κάθε 24ωρο.

Η μεγάλη διαφορά με την προηγούμενη διαδικασία είναι ότι στο σύστημα είναι συγκεντρωμένα πλέον το μητρώο των παιδιών και όλες οι αιτήσεις των υποψήφιων γονέων, σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του παιδιού όπως τα καταγράφει ο κοινωνικός λειτουργός και τότε γίνεται το «matching». Μειώνεται ο χρόνος αναμονής και υπάρχει αδιαφάνεια. «Εφόσον πληρούνται τα τυπικά κριτήρια, όλοι μπροστά στο σύστημα είναι ίδιοι», κατέληξε η κυρία Μιχαηλίδου.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024