Η Πάρος καλύτερο νησί της Ευρώπης σύμφωνα με αμερικανικό περιοδικό
Η ενδοχώρα του νησιού γοητεύει τους επισκέπτες με την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τα μικρά χωριά και τα αρχαία μνημεία. Όσοι αναζητούν τη νυχτερινή ζωή θα μείνουν ευχαριστημένοι με τα πολλά κλαμπ του νησιού, ενώ όσοι προτιμούν τη χαλάρωση μπορούν επίσης να απολαύσουν μασάζ και ήσυχες στιγμές».
Το καλύτερο νησί της Ευρώπης για το 2020 είναι η Πάρος, σύμφωνα με τους πολυάριθμους αναγνώστες του κορυφαίου αμερικανικού ταξιδιωτικού περιοδικού «Travel + Leisure», που συμμετείχαν στην ψηφοφορία για τα World’s Best Awards 2020.
Παράλληλα, η Ελλάδα αποτελεί τον αγαπημένο προορισμό των αναγνωστών του περιοδικού για μία ακόμη χρονιά, αφού μεταξύ των 20 κορυφαίων νησιών της ευρωπαϊκής ηπείρου περιλαμβάνονται, επίσης, η Μήλος στη 2η θέση, η Κρήτη στην 6η, η Ρόδος και τα Δωδεκάνησα στη 10η, η Σαντορίνη στην 11η, η Κέρκυρα και τα νησιά του Ιονίου στη 18η και η Μύκονος στην 20η.
Όπως σημειώνουν οι συντάκτες του περιοδικού για την Πάρο «αυτό το καταφύγιο των 76 τετραγωνικών μιλίων έχει μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες στην Ελλάδα, με εκτάσεις λευκής άμμου που περιβάλλονται από απόκρημνους βράχους και τιρκουάζ νερά.
Η ενδοχώρα του νησιού γοητεύει τους επισκέπτες με την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τα μικρά χωριά και τα αρχαία μνημεία. Όσοι αναζητούν τη νυχτερινή ζωή θα μείνουν ευχαριστημένοι με τα πολλά κλαμπ του νησιού, ενώ όσοι προτιμούν τη χαλάρωση μπορούν επίσης να απολαύσουν μασάζ και ήσυχες στιγμές».
Εξάλλου, στην ίδια ψηφοφορία, η Πάρος αναδείχθηκε ως το 2ο καλύτερο νησί παγκοσμίως, με την Μήλο να κατακτά την 3η θέση και την Κρήτη την 15η θέση.
Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε από τις 4 Νοεμβρίου 2019 έως τις 2 Μαρτίου 2020, δηλαδή πριν από την έξαρση της πανδημίας Covid-19 και την επιβολή περιοριστικών μέτρων, με βάση τα αρχικά κριτήρια που είχαν τεθεί από τους διοργανωτές, όπως η ποικιλία των προσφερόμενων δραστηριοτήτων, τα αξιοθέατα, η φυσική ομορφιά, οι παραλίες, η γαστρονομία και η φιλοξενία.
Σημειώνεται, τέλος, ότι το ελληνικό βραβείο για την πρώτη θέση της Πάρου, θα παραλάβει η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ ΗΠΑ, Μαρία Κριθαριώτη.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
- Νέες επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με στόχο την πόλη – λιμάνι Μπάνταρ Αμπάς, την νήσο Κεσμ και το Σιρίκ
- Διαδοχικές συναντήσεις Γεραπετρίτη στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η διεθνής αρχιτεκτονική ασφάλειας
- Το Ιράν για τις κυρώσεις στο πετρέλαιο: Οι ΗΠΑ οδηγούν τις διαπραγματεύσεις σε αποτυχία
- Οι Στάρμερ και Στέρε φόρεσαν μπλούζες των εθνικών τους ομάδων στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ
- ΠΑΚΟΕ: Σε ποιες παραλίες να κολυμπήσετε «με ασφάλεια» από την Κόρινθο έως την Πάτρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442