Αναστάτωση επικρατεί στη Βόρεια Εύβοια αλλά και τη Λαμία, μετά την διάγνωση δύο νέων κρουσμάτων κοροναϊού σε ζευγάρι τουριστών από τη Σερβία.

Η κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα να ζητήσει από τους Σέρβους τουρίστες σε Αιδηψό και Πευκί να επιστρέψουν στη χώρα τους, λόγω της αναστάτωσης που έχει προκληθεί στην περιοχή.

Από τη στιγμή που τα τεστ βγήκαν θετικά, σήμανε συναγερμός στο Νοσοκομείο Λαμίας, στην Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας αλλά και την Γενική Διεύθυνση Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΣτΕ, που ξεκίνησε την ιχνηλάτηση των επαφών του ζευγαριού και κυρίως του εντοπισμού του οδηγού ταξί που τους μετέφερε.

Το μεσημέρι της Τετάρτης μετέβησαν στην Αιδηψό ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ για να ξεκινήσουν τα τεστ, στο πλαίσιο των οποίων θα εξεταστούν συνολικά 85 άτομα.

Με αγωνία αναμένουν τα αποτελέσματα τόσο οι κάτοικοι της περιοχής όσο και οι Σέρβοι τουρίστες.

Συνολικά 85 τεστ έκανε χθες, Τετάρτη (8/7) , ο ΕΟΔΥ στο ξενοδοχείο καραντίνας στην Αιδηψό.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του Live News, η κυβέρνηση, εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει από όλους τους Σέρβους τουρίστες σε Αιδηψό και Πευκί να επιστρέψουν στη χώρα τους πριν ολοκληρώσουν το πρόγραμμα των διακοπών τους.

Δείτε παρακάτω το βίντεο με το σχετικό ρεπορτάζ όπως μεταδόθηκε από το MEGA:

Γράψτε το σχόλιό σας