Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιωάννινα: Καθηγήτρια απαιτεί από τους φοιτητές να δείξουν με την κάμερα το σπίτι τους στην εξεταστική

Ιωάννινα: Καθηγήτρια απαιτεί από τους φοιτητές να δείξουν με την κάμερα το σπίτι τους στην εξεταστική

Η «Αυτόνομη Συνέλευση» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προχώρησε σε καταγγελίες σχετικά με τον τρόπο εξέτασης συγκεκριμένων μαθημάτων και σε ό,τι έχει να κάνει με τις παράλογες, όπως τις χαρακτηρίζουν, απαιτήσεις αρκετών καθηγητών.

Σοβαρές καταγγελίες έρχονται στο φως για τον τρόπο εξέτασης συγκεκριμένων μαθημάτων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η «Αυτόνομη Συνέλευση» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προχώρησε σε καταγγελίες σχετικά με τον τρόπο εξέτασης συγκεκριμένων μαθημάτων και σε ό,τι έχει να κάνει με τις παράλογες, όπως τις χαρακτηρίζουν, απαιτήσεις αρκετών καθηγητών.

Ένα χαρακτηριστικό περιστατικό, σύμφωνα με την καταγγελία, αφορά στο μάθημα Φαρμακολογία ΙΙ, το οποίο εξετάστηκε την Πέμπτη 9 Ιουλίου.

Απαιτεί να δείξουν το εσωτερικό του σπιτιού τους

Όπως αναφέρουν οι φοιτητές, η υπεύθυνη καθηγήτρια του μαθήματος και διευθύντρια του εργαστηρίου Φαρμακολογίας της Ιατρικής φρόντισε να τους ενημερώσει ότι θα υποβληθούν σε μία «εξέταση υπό απάνθρωπες, εξοντωτικές συνθήκες», που προδιαθέτουν σε μαζικό «κόψιμο».

Συγκεκριμένα, η εξέταση θα περιλαμβάνει 50 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και σωστού/λάθους, οι οποίες θα έπρεπε να απαντηθούν σε χρόνο 25 λεπτών! Δηλαδή 30 δευτερόλεπτα ανά ερώτηση. Οι μισές από τις ερωτήσεις, δε, θα έχουν και αρνητική βαθμολόγηση.

Και το αποκορύφωμα… Απαιτεί οι φοιτητές να δείξουν, αν τους ζητηθεί, με την κάμερα το εσωτερικό του σπιτιού τους, ώστε να βεβαιωθεί ότι δεν έχουν κοντά τους σημειώσεις ή κάποιον να τους βοηθάει!

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία των φοιτητών, έφτασε στο σημείο να απειλήσει με αποβολή από την εξέταση οποιονδήποτε αρνηθεί να παραβιαστεί κατά αυτόν τον τρόπο η ιδιωτικότητά του. Σε αίτημα των φοιτητών, εξάλλου, να προστεθεί, έστω, λίγο παραπάνω χρόνος στα 25 λεπτά της εξέτασης, έκανε την… παραχώρηση, προσθέτοντας 5 λεπτά.

Σε ένα άλλο περιστατικό, στην εξέταση του μαθήματος Παθοφυσιολογία ΙΙ στις 29 Ιουνίου, καταγγέλλεται πως «ο καθηγητής και υπεύθυνος του συγκεκριμένου μαθήματος αποφάσισε να απειλήσει ευθέως φοιτητές με αποκλεισμό όχι μόνο από μία, αλλά από δύο εξεταστικές περιόδους! Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι όσοι φοιτητές δεν έχουν δηλώσει την επιθυμία συμμετοχής στην εξέταση (μία άτυπη δήλωση που επιβάλλουν κάποιες μόνο έδρες, επιπλέον της επίσημης δήλωσης των μαθημάτων) θα πρέπει να αποχωρήσουν από την εξέταση, ειδάλλως θα μηδενιστούν και επιπλέον -αυθαίρετα- για αυτή τους τη συμπεριφορά θα τιμωρηθούν με αποκλεισμό και από την επαναληπτική εξέταση του μαθήματος στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου! Στις διαμαρτυρίες των φοιτητών ότι αυτό είναι μία τελείως αυθαίρετη, υπερβολική απόφαση και μάλιστα ευθεία απειλή, ο καθηγητής δεν δίστασε να το παραδεχθεί, λέγοντας επί λέξει ότι “είναι μια απειλή που δεν θα μείνει μόνο στα λόγια, αλλά μια απειλή που θα γίνει και πράξη”».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αυτόνομης Συνέλευσης:

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024