
Ανατροπή: O ιρλανδός ΥΠΟΙΚ εξελέγη νέος Πρόεδρος του Eurogroup
O Ιρλανδός Υπουργός Οικονομικών Πασκάλ Ντόναχιου εξελέγη πριν από λίγο νέος Πρόεδρος του Eurogroup
O Ιρλανδός Υπουργός Οικονομικών Πασκάλ Ντόναχιου εξελέγη πριν από λίγο νέος Πρόεδρος του Eurogroup.
Ο Πασκάλ Ντόναχιου θα αντικαταστήσει τον Μάριο Σεντένο, ο οποίος είχε ανακοινώσει ότι δεν επιθυμούσε να διεκδικήσει δεύτερη θητεία.
«Η οικονομία της Ιρλανδίας είχε πολλές επιτυχίες, αλλά βρέθηκε αντιμέτωπη και με πολλές προκλήσεις. Θέλω να χρησιμοποιήσω αυτό, αλλά και την εμπειρία μου έτσι ώστε να διαβεβαιώσω ότι το Eurogroup θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην οικοδόμηση μιας ολοκληρωμένης ανάκαμψης» είχε δηλώσει ο Ντόναχιου πριν από το Eurogroup.
Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 18:00 ώρα Βρυξελλών. Ωστόσο, ο πρώτος γύρος για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του Eurogroup ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα αφού κανείς από τους τρεις υποψηφίους δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες δέκα ψήφους. Aπό το δεύτερο γύρο αποσύρθηκε ο Υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Πιερ Γκραμένγκα που συγκέντρωσε τις λιγότερες ψήφους και αναμετρήθηκαν η Ισπανίδα Νάντια Καλβίνιο με τον Πασκάλ Ντόναχιου.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- «Παρέλυσε» το Δημόσιο στην Πορτογαλία – Γιατί απεργούν οι υπάλληλοι;
- Νάουσα: Το «πείραμα» που μπορεί να αλλάξει τα πάντα – Ο Δήμαρχος μιλάει στο in
- ΕΛ.ΑΣ: Συνελήφθη 46χρονος για παιδική πορνογραφία – Είχε χιλιάδες αρχεία με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης
- Πώς θα διορθώσετε λάθη στις αυτόματες φορολογικές δηλώσεις – Τα βήματα
- Ηνωμένα Έθνη: 47 γυναίκες και κορίτσια σκοτώνονταν καθημερινά στον πόλεμο στην Γάζα
- Ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ τιμώρησε με πρόστιμα Γιαννακόπουλο και Αταμάν για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό





