Η δημοτικότητα των SUV είναι κάτι το οποίο δεν χωρά αμφισβήτηση και όπως όλα δείχνουν πρόκειται για μια –ανοδική- τάση που δεν πρόκειται να σταματήσει σύντομα. Υπό αυτό ακριβώς το σκεπτικό και η Toyota πολλαπλασιάζει με γεωμετρικούς ρυθμούς τον αριθμό των SUV, προσθέτοντας έναν ακόμα εκπρόσωπο του είδους στο παλμαρέ της o οποίος και προορίζεται για την αγορά της Ταϋλάνδης.

Ο λόγος για τον Toyota Corolla Cross, ένα μεσαίο SUV το οποίο συνδυάζει το «βαρύ» όνομα της Corolla και έχει ως αφετηρία την ίδια αρχιτεκτονική (TNGA-C) με το ομώνυμο μοντέλο και το C-HR.

Σε ό,τι αφορά το μέγεθος, με μήκος 4,46 μέτρα, πλάτος 1,82 μ. και ύψος 1,62 μ. το Corolla Cross τοποθετείται ανάμεσα σε C-HR και σε RAV4, αν και μοιράζεται ακριβώς το ίδιο μεταξόνιο με το δημοφιλές C-HR (2,64 μέτρα).

Σε επίπεδο κινητήρων, το Corolla Cross θα είναι διαθέσιμο στην Ταϋλάνδη με δύο επιλογές, μία βενζινοκίνητη με κινητήρα 1,8 λίτρων σε εκδοχή ισχύος 140 ίππων και 175 Nm ροπής σε συνδυασμό με κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων και κίνηση στους μπροστινούς τροχούς και μια υβριδική.

Η υβριδική αξιοποιεί τον ίδιο κινητήρα βενζίνης των 1,8 λίτρων με τη διαφορά ότι στην προκειμένη περίπτωση συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδοντας συνδυαστικά 173 ίππους. Σημειώνεται ότι η ισχύς του βενζινοκινητήρα προσδιορίζεται σε 100 ίππους και 142 Nm ροπής ενώ αυτή του ηλεκτρικού μοτέρ σε 73 ίππους και 142 Nm ροπής. Το σύνολο συμπληρώνει η παρουσία κιβωτίου e-CVT.

Αισθητικά το Corolla Cross απηχεί το ύφος των  μοντέλων της Toyota που διατίθενται στις αγορές της νοτιοανατολικής Ασίας, όντας πιο συμβατικό και πιο παραδοσιακό από το λίγο μικρότερο C-HR αλλά διαθέτοντας παρ΄όλα αυτά μια διόλου ευκαταφρόνητη σε μέγεθος γρίλια καθώς και μια σειρά από περιπετειώδη σχεδιαστικά στοιχεία όπως τα προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος.

Η διάθεση του νέου SUV της Toyota στην αγορά της Ταϋλάνδης αναμένεται να ξεκινήσει από το προσεχές φθινόπωρο ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες αγορές της Ασίας.

Γράψτε το σχόλιό σας