Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Κλειδώνει» την δεύτερη θέση η ΑΕΚ (2-0)

«Κλειδώνει» την δεύτερη θέση η ΑΕΚ (2-0)

Η ΑΕΚ νίκησε με 2-0 τον ΟΦΗ στο Ολυμπιακό Στάδιο και κουνάει... σεντόνι! Στο +4 από τον ΠΑΟΚ η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα, τρεις στροφές πριν την ολοκλήρωση των playoffs.

Η ΑΕΚ πέτυχε αυτό που ήθελε χωρίς να ανεβάσει ιδιαίτερα στροφές, νίκησε τον ΟΦΗ με 2-0 και μετά τη νέα «γκέλα» του ΠΑΟΚ, απέκτησε τεράστιο προβάδισμα για τη δεύτερη θέση και τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ!

Η Ένωση έπαιξε όσο χρειάστηκε απέναντι στον ΟΦΗ και με τα γκολ των Ολιβέιρα, Σβάρνα, έφτασε σε μια άνετη επικράτηση, που θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερη, αν οι Αραούχο, Παουλίνιο, ήταν πιο προσεκτικοί στο τελείωμα των φάσεων.

Ο Μάσιμο Καρέρα διατήρησε την πετυχημένη «συνταγή» των τελευταίων αγώνων, εφαρμόζοντας και πάλι ένα 4-3-3 στο χορτάρι. Οι μοναδικές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τον Άρη ήταν ο Οικονόμου αντί του Τσιγκρίνσκι και ο Αλμπάνης αντί του Βέρντε. Η ΑΕΚ πήρε από νωρίς τον έλεγχο και έκλεισε τον ΟΦΗ στην περιοχή του.

Η πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων δεν άφηνε πάντως πολλούς χώρους. Η Ένωση σκόραρε στο 13’ με τον Λιβάγια όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 19’ θα έρθει όμως το 1-0 για την ΑΕΚ. Ο Ολιβέιρα θα υποδεχθεί εξαιρετικά μια βαθιά μπαλιά, θα βρεθεί απέναντι από τον Ουάλι και θα τον «κρεμάσει» για το 1-0!

Να σημειωθεί πως ο Πορτογάλος φορ αφιέρωσε το γκολ στον νεαρό άσο της ΑΕΚ, Σαρδέλη, που υποβλήθηκε πρόσφατα σε επέμβαση. Στο 27’ ο Καρέρα θα προχωρήσει σε αναγκαστική αλλαγή με τον Βέρντε να περνά στη θέση του Αλμπάνη που αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού.

Οι Κιτρινόμαυροι έχοντας πάρει το προβάδισμα δεν έδειχναν να βιάζονται. Κυκλοφορούσαν την μπάλα με σιγουριά και με υπομονή, αναζητούσαν τρόπους να ανοίξουν την άμυνα του ΟΦΗ για να βρουν και ένα δεύτερο τέρμα.

Αυτό θα έρθει με τη συμπλήρωση 45 λεπτών. Μετά από φάουλ του Λιβάγια ο Σβάρνας θα κάνει την προβολή και θα «ζευγαρώσει» τα γκολ της ομάδας του, πριν βγει το πρώτο ημίχρονο. Έτσι οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την ΑΕΚ κάπως πιο νωχελική. Οι Κιτρινόμαυροι έκαναν και αλλαγές με τους Αραούχο και Σιμάνσκι να αντικαθιστούν τους Ολιβέιρα, Λιβάγια και κατέβασαν κάπως ρυθμό. Από την άλλη ο ΟΦΗ κέρδιζε σιγά-σιγά μέτρα. Μάλιστα στο 65’ οι Κρητικοί απείλησαν και για πρώτη φορά, με ένα σουτ του Σακόρ που εξουδετέρωσε ο Μπάρκας.

Στο 67’ η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία για το 3-0. Ο Βέρντε έβγαλε τον Αραούχο απέναντι από τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ, όμως ο Αργεντινός αν και ανενόχλητος, νικήθηκε από τον Ουάλι που βρήκε λίγο την μπάλα με τα πόδια και την έστειλε κόρνερ.

Έξι λεπτά μετά η Ένωση θα χάσει νέα, σπουδαία ευκαιρία. Ο Βέρντε ήταν και πάλι ο δημιουργός, όμως αυτή τη φορά ο παίκτης που απέτυχε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση ήταν ο Παουλίνιο.

Στο 82’ ήταν η σειρά του Βέρντε να σπαταλήσει μια ευκαιρία για γκολ. Ο Ιταλός βρέθηκε σε θέση να σκοράρει μετά από πάσα του Αραούχο, όμως δεν σημάδεψε σωστά. Το τρίτο γκολ δεν ήρθε για την ΑΕΚ και έτσι το 2-0 παρέμεινε μέχρι τέλους, με τους Κιτρινόμαυρους να αποκτούν πλέον προβάδισμα τεσσάρων βαθμών από τον ΠΑΟΚ.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024