Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρόμος στον ΣΥΡΙΖΑ: Όμηρος νέων αποκαλύψεων που έρχονται

Τρόμος στον ΣΥΡΙΖΑ: Όμηρος νέων αποκαλύψεων που έρχονται

Όμηρος και νέων αποκαλύψεων για τη λειτουργία παρακράτους επί των ημερών της διακυβέρνησής του είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι πληροφορίες του in.gr αναφέρουν ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν νέα στοιχεία, βίντεο και καταγραφές που θα ενοχοποιούν το Ν. Παππά ενδεχομένως και άλλους πρώην υπουργούς. Το σιωπητήριο, η κάλυψη Τσίπρα και η off the record οργή των βουλευτών για τους χειρισμούς της Κουμουνδούρου

Όμηρος και νέων αποκαλύψεων για τη λειτουργία παρακράτους επί των ημερών της διακυβέρνησής του είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πληροφορίες του in.gr αναφέρουν ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν νέα στοιχεία, βίντεο και καταγραφές που θα ενοχοποιούν το Νίκο Παππά ενδεχομένως και άλλους υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Εκβιάζει την εσωκομματική αλληλεγγύη

Μέσα σε αυτό το κλίμα των διαδοχικών αποκαλύψεων που ξεκίνησαν με το ηχητικό Μιωνή και εν συνεχεία με τις καταγγελίες του Χρήστου Καλογρίτσα, η αβεβαιότητα στον ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα είναι διάχυτη, βυθίζοντας έτσι την Κουμουνδούρου στη δίνη της εσωστρέφειας.

Ο αναβρασμός στην κοινοβουλευτική ομάδα και στο κόμμα παραμένει παρά την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να στηρίξει το Νίκο Παππά όπως έκανε –μη έχοντας άλλο δρόμο- χτες στην συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Βουλευτές και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επί της ουσίας είναι αποστασιοποιημένοι, ωστόσο δημοσίως και μέσα στο κλίμα πόλωσης που έχει δημιουργηθεί δεν εκφράζονται ανοιχτά για ευνόητους λόγους.

Άλλωστε αυτό το σκοπό είχε και η χτεσινή έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ όπου ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε με εύσχημο τρόπο να επιβάλλει σιωπητήριο, παίρνοντας στις πλάτες του το Νίκο Παππά.

«Είμαστε εδώ ενωμένοι στις επιθέσεις» ήταν το μότο του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ προς τους βουλευτές του διαμηνύοντας όπως είναι υποχρέωση όλων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υψώσουν ασπίδα και ανάχωμα έναντι αυτών των επιθέσεων.

Υφέρπουσα δυσαρέσκεια

Μάλιστα για να εκβιάσει την δημόσια σιωπή και την υιοθέτηση της γραμμής «αλληλεγγύης» προς το Νίκο Παππά και κατ’ ουσίαν τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, όξυνε τους ρητορικούς τόνους μιλώντας για «μαφία», «παρακράτος» και «παπαγαλάκια» της Δεξιάς που δεν μπορούν να κουνάνε το δάχτυλο στο ΣΥΡΙΖΑ για τα ήθος των στελεχών του.

Σε αυτό το πλαίσιο δύσκολα μπορεί δημοσίως κάποιος να εγκαλέσει στελέχη όπως ο Νίκος Παππάς για τις ενέργειές τους κατά την υπουργική τους θητεία, καθώς το εσωκομματικό σύστημα θα τους «κρεμάσει στα μανταλάκια» ως «φερέφωνα» της «μαφίας» και του «παρακράτους» της Δεξιάς.

Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν περνάει απαρατήρητο το γεγονός ότι ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν πήραν το λόγο στη χτεσινή συνεδρίαση της ΚΟ, καθώς ότι είχαν να πουν το είχαν διατυπώσει στην Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης τις προηγούμενες μέρες.

Από την άλλη μεριά ούτε η παρέμβαση Βούτση είναι χωρίς σημασία και υποδηλώνει την υφέρπουσα δυσαρέσκεια στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για το χειρισμό της υπόθεσης Παππά. Ο πρώην πρόεδρος της βουλής προέτρεψε όσους γίνονται στόχος επιθέσεων τύπου Παππά να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη για να αποδεικνύουν με αυτό τον τρόπο το βάσιμο της επιχειρηματολογίας περί λάσπης και συκοφαντίας των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως ο αναβρασμός είναι υπαρκτός στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ όσο και αν αυτή τη στιγμή δεν είναι άμεσα ορατός.

Διάτρητο το ηθικό πλεονέκτημα

Όλες αυτές τις εξελίξεις που προκαλούν οι αποκαλύψεις που σε αυτή τη φάση έχουν στο επίκεντρο το Νίκο Παππά, βγάζουν στην επιφάνεια μια νοσηρή κατάσταση και προβληματίζει τα στελέχη του κόμματος το γεγονός ότι στον ένα χρόνο της διακυβέρνησης της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να είναι σε θέση να περάσει στην πολιτική αντεπίθεση, βυθίζεται στην εσωστρέφεια και την ανυποληψία και είναι απολογούμενος απέναντι στους ψηφοφόρους του οι οποίοι βλέπουν να είναι διάτρητο το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι του «παλιού πολιτικού συστήματος».

Ακριβώς αυτό το κλίμα αποτυπώνουν στις μεταξύ τους συνομιλίες και στα πηγαδάκια της βουλής βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι δεν κρύβουν την οργή τους τον Νίκο Παππά στις off the record κουβέντες τους, καθώς θεωρούν ότι η στάση Παππά ακυρώνει το αφήγημα του ηθικού πλεονεκτήματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας παρά το γεγονός ότι στηρίζει το στενό του συνεργάτη τον οποίο και διατηρεί στο χαρτοφυλάκιο του τομεάρχη Οικονομίας, άτυπα από ότι φαίνεται θα αφήσει άλλα στελέχη να βγουν μπροστά και να χειρίζονται τα θέματα τα οποία είναι στην αρμοδιότητα αυτού του τομέα στον ΣΥΡΙΖΑ για να ασκούν αντιπολίτευση στη ΝΔ.

Από την παρένθεση στον περιορισμό

Παρά τη αναταραχή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίζει να στηρίζει το Νίκο Παππά και ουσιαστικά το πλαίσιο της προστασίας του Νίκου Παππά ή και άλλων στελεχών που ενδεχομένως βρεθούν στη δίνη των αποκαλύψεων των επόμενων ημερών όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του in.gr, το έδωσε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τσίπρα απηχώντας τη γραμμή της Κουμουνδούρου –μέσω της οποίας επιχειρείται το εσωκομματικό σιωπητήριο- δήλωσε πως «το 2015 στήθηκε η «αριστερή παρένθεση» και απέτυχε. Σήμερα εφαρμόζουν ένα σχέδιο «περιορισμού» του ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή έχουν αντιληφθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να μείνει και φοβούνται ότι οι κοινωνικές συνθήκες σύντομα θα τον καταστήσουν αναγκαίο να κυβερνήσει ξανά τη χώρα. Προσπαθούν λοιπόν, εκ νέου, με κάθε μέσο, να αποτρέψουν την επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ» είπε (Ρ/Σ Real fm) και συμπλήρωσε: «Τα τελευταία επεισόδια του σχεδίου αυτού αποκαλύπτουν υιοθέτηση της λογικής του κ. Βορίδη ακόμη και για «θεσμική» αποτροπή ανάληψης της κυβέρνησης από την Αριστερά».

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024