Κοροναϊός: Νέα μέτρα για τις εκκλησίες – Τι θα ισχύσει
Μέχρι τις 21 Αυγούστου παρατείνεται με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Παιδείας και Υγείας η ισχύς των προσωρινών περιοριστικών μέτρων στους χώρους λατρείας, όλων των θρησκειών και δογμάτων
Μέχρι τις 21 Αυγούστου παρατείνεται με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Παιδείας και Υγείας η ισχύς των προσωρινών περιοριστικών μέτρων στους χώρους λατρείας, όλων των θρησκειών και δογμάτων.
Οι αλλαγές σε σχέση με προηγούμενη ΚΥΑ κινούνται στη γενικότερη λογική της σταδιακής και προσεκτικής αποκλιμάκωσης των μέτρων και αφορούν δύο σημεία:
α) η αναλογία ατόμων/επιφάνειας διαμορφώνεται στο ένα άτομο ανά πέντε τ.μ. και
β) για τους χώρους λατρείας πέραν των 500 τ.μ. το ανώτατο όριο ατόμων είναι 100. Πχ σ’ έναν χώρο λατρείας 200 τ.μ. μπορούν να παρευρίσκονται έως 40 άτομα ενώ σ’ έναν χώρο 500 τ.μ. ή 1.500 τ.μ. μπορούν να παρευρίσκονται έως 100 άτομα.
Κατά τα λοιπά ισχύουν όλες οι γνωστές προφυλάξεις που ισχύουν ήδη (1,5 μέτρο απόσταση μεταξύ των ατόμων, σύσταση για τη χρήση μάσκας, φυσικός αερισμός του χώρου κλπ).
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).