Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όπου γάμος και χαρά και η Βασίλω πρώτη!

Όπου γάμος και χαρά και η Βασίλω πρώτη!

Το επόμενο βήμα ανήκει αυτοδικαίως στην κυβέρνηση που πρέπει να απαγορεύσει, όσο διαρκεί ο εφιάλτης του Covid-19 αυτές τις λαοσυνάξεις

Αυτό που συνέβη πρόσφατα στον Αλίαρτο της Βοιωτίας έχει ξεπεράσει ακόμη και στις φαβέλες της Βραζιλίας και τις πιο ατίθασες παραβιάσεις των προφυλακτικών οδηγιών, για την αντιμετώπιση του Covid-19.

Κόντρα και στις πιο δραματικές εκκλήσεις του Σωτήρη Τσιόδρα, γύρω στα 1.500 έως 2.000 άτομα κυριολεκτικά ξεσαλώθηκαν στους κορυβαντικούς χορούς και στην κρασοκατάνυξη, σε γλέντι, που οργάνωσε ο τοπικός αθλητικός σύλλογος του κοντινού προς τον Αλίαρτο χωριού, Υψηλάντης.

Λες και έπεσε το πεισιθανάτιο σύνθημα «Χαρείτε κόντρα στις απαγορεύσεις το τελευταίο και καλύτερο γλέντι της ζωής σας». Όμως λάθος αυτή η επιλογή, διότι οι γλεντοκόποι θέλησαν ν’ αποδείξουν ότι είναι ανοησίες όλη αυτή η εκστρατεία, που ανέδειξε την Ελλάδα, στην πρώτη γραμμή των χωρών με τα λιγότερα κρούσματα και θύματα του κορωνοϊού.

Ό,τι και να υποθέσει κανείς, γι’ αυτή την ασύγκριτη σε απείθεια «πρωτιά» του Αλιάρτου, η πιο ατράνταχτη επιβεβαίωση των πρωτείων της (κατά την ηπιότερη εκτίμηση), μαζικής αυτής ψύχωσης, είναι η συμμετοχή εκπροσώπων από την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του Νομού Βοιωτίας.

Ο τοπικός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας έσυρε πρώτος το χορό.. του COVID-19, ή άλλως του… Ζαλόγγου σε ασφυκτικό κύκλο κορυβαντιώντων «αθλητών» της περιοχής. Παρόντες και οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα με δηλώσεις τους στην τηλεόραση.

Ο κύριος Ανδρέας Κουτσούμπας, από τη Νέα Δημοκρατία, δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα. Ότι δηλαδή οι αποστάσεις που κρατήθηκαν μεταξύ των χαροκόπων μηδενίστηκαν λόγω του χορού. Όμως τα video και οι φωτογραφίες δείχνουν τα εντελώς διαφορετικά. Μια massa confusa. Μια ανακατωμένη μάζα ανδρών και γυναικών σε μια ασφυκτικά γεμάτη πλατεία.

Πιο προσεκτική στις δηλώσεις της η τοπική κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, που με το σόφισμα της λήψεως του αιτουμένου ερμήνευσε τα άγνωστα δια των αγνώστων. Προφανώς για να ελαφρύνει τη συνύπαρξή της με αυτή την αλλόκοτη λαοσύναξη, ή και να αποφύγει τα επικριτικά σχόλια. Όμως δεν απέφυγε τη συνύπαρξη της, με την massa confusa.

Όπως και να το κάνουμε, αιρετοί άρχοντες όλοι οι υψηλοί καλεσμένοι ή και οι αυτοπροαιρέτως προσελθόντες. Και φυσικά, χάριν των ψηφοφόρων, που θα τους ξαναχρειαστούν, μετά τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, στις επόμενες εκλογές που δεν αποκλείεται να τις δούμε πολύ ενωρίτερα. Έτσι επιβεβαιώνεται η αυθόρμητη συμμετοχή των τοπικών αρχών, που κρατά πάντα επίκαιρο το θυμοσοφικό: «Όπου γάμος και χαρά και η Βασίλω πρώτη»!

Το θέμα όμως δεν τελειώνει, ούτε και πρέπει να τελειώσει με αυτό το στίγμα της συμπεριφοράς αρχόντων και αρχομένων, στα κορυβαντικά και κόντρα στους κανόνες της δημόσιας Υγείας και Ζωής διονυσιακά δρώμενα.

Το επόμενο βήμα ανήκει αυτοδικαίως στην κυβέρνηση που πρέπει να απαγορεύσει, όσο διαρκεί ο εφιάλτης του Covid-19 αυτές τις λαοσυνάξεις που είναι πραγματική νάρκη και εύφλεκτη πυριτιδαποθήκη για τη δημόσια Υγεία και Ζωή. Διαφορετικά θα λογοδοτήσει και αυτή για οποιαδήποτε ολιγωρία…

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024