Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι «όμηροι» του ΣΥΡΙΖΑ

Οι «όμηροι» του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Καλογρίτσας, ο Παππάς και οι Χούρι

Αναρωτιόμουν χθες, ο αφελής, για το πώς το ντουέτο που διοικούσε τον ΣΥΡΙΖΑ και ήλεγχε όλες τις δουλειές, ήτοι ο Τσίπρας με τον Παππά, βρήκαν τους παλαιστινιακής καταγωγής Λιβανέζους Χούρι για να δανείσουν στον κυρ Χρήστο Καλογρίτσα 3 εκατομμύρια έτσι ώστε να μπορέσει εν συνεχεία αυτός να μετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και να ανοίξει το (περιπόθητο) συριζοκάναλο. Αναρωτιόμουν δηλαδή πώς είναι δυνατόν να παρέκαμψαν ολόκληρη την ελληνική διαπλοκή που εκείνο τον καιρό (το 2016) ήταν πεσμένη «στα τέσσερα, στα τέσσερα εσείς» (που έλεγε και ο Καμμένος) και να «δάγκωσαν» τόσο άγρια την οικογένεια Χούρι για χάρη του κυρ Χρήστου. Και για ποιο λόγο.

Και χθες νωρίς το απόγευμα, μου τηλεφώνησε ένας από τους πιο γνωστούς έλληνες επιχειρηματίες και φίλος της οικογένειας Χούρι για να μου εξηγήσει το έργο, έτσι όπως το γνωρίζει ο ίδιος από πρώτο χέρι: τα παλικάρια του ΣΥΡΙΖΑ, με το που ανέλαβαν την εξουσία, ένα από τα πρώτα πράγματα που έκαναν ήταν να διατάξουν φορολογικούς και άλλους ελέγχους σε μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και πλούσιους ανθρώπους της χώρας. Με όπλο πότε το ΚΕΦΟΜΕΠ (που ελέγχει τον μεγάλο πλούτο) και ποτέ το ΣΔΟΕ, και κάποιες φορές «εκφάνσεις» της Εισαγγελίας για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κατέστησαν όλους αυτούς ομήρους των επιδιώξεών τους. Και εκόντες άκοντες «αρωγούς» των προσπαθειών τους να επιβάλουν ένα καθεστώς τύπου Λατινικής Αμερικής…

Με όπλο το ΣΔΟΕ

Στο πλαίσιο αυτό, διατάχθηκε να ελεγχθεί από το ΣΔΟΕ η εταιρεία CCC. Ταυτόχρονα σχεδόν, το 2016 πάντοτε, διατάχθηκε έλεγχος και για αρκετά των μελών της οικογένειας Χούρι, ακόμη και εξ αγχιστείας συγγενείς τους. Γνωρίζω την περίπτωση ενός εξ αυτών των εξ αγχιστείας συγγενών, στον οποίο επιβλήθηκαν πρόστιμα 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Και γνωρίζω επίσης ότι διατάχθηκε ο έλεγχος της εταιρείας CCC παρά το γεγονός ότι δεν είχε καμία οικονομική ή άλλη δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζω σχετικά ότι η οικογένεια αυτή, παλαιστινιακής καταγωγής, εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα στα μέσα της δεκαετίας του ’80, επί Ανδρέα Παπανδρέου, με διαμεσολάβηση του ηγέτη των Παλαιστινίων Γιάσερ Αραφάτ. Και πως η τότε κυβέρνηση του Ανδρέα για να τους χορηγήσει ελληνικά διαβατήρια απαίτησε να μεταφέρουν την έδρα του κατασκευαστικού κολοσσού που αντιπροσωπεύει η εταιρεία CCC.

Δεν το ξέρω – όπως αναφέρω και στην αρχή, είμαι αφελής. Θα προσθέσω και καλόπιστος. Και βεβαίως και ευκολόπιστος. Αλλιώς, αν ήμουν κανένας πονηρός από αυτούς που κυκλοφορούν στην πιάτσα, θα είχα συνδέσει τον οικονομικό έλεγχο στους Χούρι και στην εταιρεία τους CCC με το δάνειο στον Καλογρίτσα με τη διαμεσολάβηση Τσίπρα – Παππά.

Και θα τοποθετούσα το όλο θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις: ενός κανονικού εκβιασμού. Εξού και θα απευθυνθώ στον υπουργό Οικονομικών κύριο Σταϊκούρα, προκειμένου να εκμαιεύσω μια σοβαρή απάντηση: καλημέρα σας, κύριε υπουργέ. Εχουν διαταχθεί και διεξαχθεί έλεγχοι αυτού του είδους στην οικογένεια Χούρι και την εταιρεία τους; Πότε και γιατί;

Στον Κοντομηνά

Επίσης, μια και τα λέμε όλα πλέον και ξηλώνεται πόντο πόντο το πουλόβερ της συμμορίας η οποία επιχείρησε να μεταβάλει τον τόπο σε λατινοαμερικανική «δημοκρατία» τύπου Κολομβίας και Βενεζουέλας, είναι γνωστό ότι το ντουέτο των ασύλληπτων επιτυχιών Τσίπρας – Παππάς απευθύνθηκε και στον καναλάρχη Κοντομηνά για να «δανείσει» τον Alpha στον Καλογρίτσα, αλλά όχι ολόκληρο. Ζητούσαν μόνο το ειδησεογραφικό τμήμα (ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές) και το ψυχαγωγικό να παραμείνει στον Κοντομηνά, με εξαίρεση την εκπομπή του Λαζόπουλου που θα περιήρχετο στην εποπτεία του Καλογρίτσα. Ο Κοντομηνάς εκείνο τον καιρό είχε υποστεί έναν σκληρό οικονομικό έλεγχο, από τον οποίο είχε αποκομίσει περί τα 80 εκατ. πρόστιμο. Τούτου δοθέντος και με τη δαμόκλειο σπάθη του προστίμου να κρέμεται πάνω από την κεφαλή του, δέχθηκε να συναντηθεί με τον Καλογρίτσα, αλλά η συνάντηση πήγε άπατη. Και σαν να μην έφτανε αυτό, μερικές ημέρες αργότερα βγήκε ξαφνικά στην εκπομπή της Μενεγάκη και κατήγγειλε τη σκευωρία που έστηνε η συμμορία προκειμένου να αποκτήσει κανάλι ο ΣΥΡΙΖΑ…

«Οι χαμαιλέοντες»

Συγκινήθηκε (πολύ, εξ όσων αντιλαμβάνομαι) ο αναγνώστης μου κύριος Μάριος Μπαχάς, εκ των εξεχόντων μελών της εν Ελλάδι δικηγορικής συντεχνίας, από την ελεγεία του συναδέλφου του Νίκου Κωνσταντόπουλου περί της Αριστεράς και της επί των ημερών μας κατάντιας της και με παρακάλεσε να φιλοξενήσω μερικές αράδες από ανοιχτή επιστολή που απευθύνει στον συνάδελφο, συμμαθητή και φίλο του. Λόγω του ότι και εγώ συμπάσχω μετά του προέδρου Νίκου (Κωνσταντόπουλου) για τη συμπεριφορά των επιγόνων του στην ηγεσία της Αριστεράς, απεδέχθην αδιαμαρτυρήτως και άνευ ετέρας το αίτημα.

«(…) Σαν να μην είχε και να μην έχει η Αριστερά καταξιωμένα στελέχη με πείρα και γνώσεις στη διακυβέρνηση της χώρας. Εξω όλοι αυτοί. Μέσα οι χαμαιλέοντες. Και ονομάζω χαμαιλέοντες όσους φωνάζανε και συνεχίζουν να φωνάζουν ότι είναι αριστεροί, ενώ διαβιούν, ντύνονται, χτενίζονται και κάνουν στενές παρέες με περιβάλλοντα που μόνο την Αριστερά δεν τιμούν με τις πράξεις και τις σκόπιμες παραλείψεις τους.

Φοβάμαι όμως, Νίκο μου, ότι στο άρθρο σου άρθρωσες λόγο που δεν θα τον καταλάβουν. Γιατί θέλει ιδιαίτερη αφοσίωση του πολίτη στα ιδανικά του για να επιμορφωθεί από αυτά και να δύναται να αντιληφθεί έναν λόγο σαν αυτό τον δικό σου που ορθοτομείς την αλήθεια.

Εμείς οι απέξω, δεξιοί και αριστεροί, σε καταλάβαμε. Και σε συγχαίρουμε γιατί μας έβαλες «επί τον τύπον των ήλων». Αυτοί στον ΣΥΡΙΖΑ θα σε καταλάβουν; Θα καταλάβουν, επιτέλους, τον λάθος δρόμο που πήραν και που πεισματικά συνεχίζουν να θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα; Αμφιβάλλω, Φίλε μου και παλιέ μου Συμμαθητή».

Εγώ, κύριε Μπαχά μου, είμαι βέβαιος (ότι δεν θα τον καταλάβουν…).

Στο Πορτοχέλι

Δεύτερη επιστολή που έλαβα χθες αφορά το πολυσυζητηθέν θέμα του ξενοδοχείου Γαλαξίας του Πορτοχελίου, το οποίο την περίοδο της έξαρσης του κορωνοϊού αποτέλεσε σοβαρή εστία επιμόλυνσης της περιοχής Κρανιδίου, με αποτέλεσμα να επιβληθούν απανωτά lockdown στην περιοχή και ευρύτερα. Και πάλι επιστολογράφος μου, η διαχειρίστρια του ξενοδοχείου κυρία Δόμνα Τορτοπίδου. Τονίζει ότι ουδέν πρόβλημα παρουσιάζει η μονάδα και διατείνεται πως υφίσταται οργανωμένο σχέδιο εις βάρος της από μια ομάδα κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι, όπως ισχυρίζεται η ίδια, επιδιώκουν να κλείσουν το ξενοδοχείο επειδή «θέλουν Σύριους και όχι μαύρους»…

Στην επιστολή επισυνάπτονται ορισμένες αποδείξεις πληρωμής μεταφοράς λυμάτων για να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό ότι το ξενοδοχείο δεν απορρίπτει τη λυματολάσπη στη θάλασσα ούτως ώστε να χαρακτηριστεί υγειονομική βόμβα. Αντί άλλης απαντήσεως, αντιγράφω από καταγγελία του Συλλόγου Φίλων Πορτοχελίου προς το υπολιμεναρχείο της περιοχής, με ημερομηνία 4 Μαΐου 2020, στην οποία αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα: «Σύμφωνα με πληροφορίες και διαμαρτυρίες περιοίκων, παρατηρείται ήδη έντονη αλλοίωση των χαρακτηριστικών του βυθού (γλίτσα – πρασινίλα) και τις βραδινές ώρες είναι αισθητή έντονη δυσοσμία από την παράπλευρη χερσαία έκταση (καλαμιές) του ξενοδοχείου στον παλαιό αιγιαλό».

Εξυπακούεται ότι δεν πρόκειται να επανέλθω. Ας τα βρουν μεταξύ τους, και επιπλέον υπάρχουν και τα όργανα της πολιτείας να προσδιορίσουν αν και πού υπάρχει το πρόβλημα…

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024