Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μώραλης στο MEGA: Ο Πύργος του Πειραιά είναι ένα σύγχρονο έργο

Μώραλης στο MEGA: Ο Πύργος του Πειραιά είναι ένα σύγχρονο έργο

Αντίστροφα μετρά πλέον η πόλη του Πειραιά για την έναρξη των εργασιών στο πιο εμβληματικό κτίριο της πόλης, τον Πύργο

Αντίστροφα μετρά πλέον η πόλη του Πειραιά για την έναρξη των εργασιών στο πιο εμβληματικό κτίριο της πόλης, τον Πύργο. Χθες ο Δήμαρχος του Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, υπέγραψε τη σύμβαση αξιοποίησης του κτιρίου με τον ανάδοχο. Ο Πύργος θα ανακαινισθεί ριζικά και θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο κτίριο που θα δώσει νέα πνοή την πόλη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο κ. Μώραλης εξέφρασε την ικανοποίησή του από την πορεία των έργων στον Πύργο του Πειραιά, ο οποίος αξιοποιείται έπειτα από 45 χρόνια.

Πρόκειται για ένα «σύγχρονο, βιοκλιματικό» έργο, που θα δώσει νέες θέσεις εργασίας και θα αποτελέσει μια πολύ σημαντική κίνηση για τον Πειραιά. Θα περιλαμβάνει εμπορικά καταστήματα, χώρο πολιτισμού, χώρους εστίασης και τα πιο σύγχρονα γραφεία στην περιοχή του λιμανιού. Είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου που περιλαμβάνει την ανάπλαση του Αγίου Διονυσίου, του Μικρολίμανου, της Πειραϊκής, ενώ θα συνδέεται και με τον νέο σταθμό του μετρό.

Στο Μικρολίμανο, περιοχή που δεν είναι προσβάσιμη, οι επιχειρήσεις δίπλα στη θάλασσα θα κατεδαφιστούν, σύμφωνα με τον δήμαρχο και ο δρόμος θα γίνει μονής ήπιας κυκλοφορίας, με  νέα βιοκλιματικά στέγαστρα και παγκάκια. «Άγιος Διονύσιος, Μικρολίμανο, Πειραϊκή και Πύργος θα αποτελέσουν ένα τετράγωνο με τα πιο σημαντικά τοπόσημα του δήμου Πειραιά.

Ωστόσο, όπως παραδέχτηκε ο κ. Μώραλης, ο Πειραιάς δεν είναι ακόμα έτοιμος να υποδεχτεί τους εκατομμύρια τουρίστες που φτάνουν στο κατώφλι του, είναι όμως στο σωστό δρόμο, με σκοπό να μην παραμείνει απλό πέρασμα για τους επισκέπτες, αλλά να γίνει προορισμός.

Οι δημότες, εκτιμά ο δήμαρχος, πως εμπιστεύονται τις ενέργειες του δήμου και αναγνωρίζουν τη δουλειά και την προσπάθεια. «Έχουμε σχέδιο, έχουμε εξασφαλίσει τα χρήματα, πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μας, περιμένουν ακόμα περισσότερα από εμάς», είπε χαρακτηριστικά.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024