Με το σκεπτικό ότι  δεν στοιχειοθετείται το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης σε βαθμό κακουργήματος , που απαιτεί δόλο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών δεν   έκανε δεκτό το αίτημα του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι , ο οποίος ζητούσε ποινική αναβάθμιση της έρευνάς του.

Το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης προϋποθέτει δόλο. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση το στοιχείο της αποδοχής που προϋποθέτει ο δόλος δεν προκύπτει.

Αυτό είναι  σύμφωνα με πληροφορίες το συμπέρασμα του εισαγγελέα, ο οποίος είχε διενεργήσει και την προκαταρκτική εξέταση και ως εκ τούτου γνωρίζει καλά τη δικογραφία.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ανακριτής που έχει στα χέρια του τη δικογραφία επικαλούμενος νεότερα στοιχεία που έχει στα χέρια του ζητούσε την άσκηση συμπληρωματικής δίωξης για το αδίκημα της θανατήφορας έκθεσης, αδίκημα που κατά την κρίση του πρέπει να αποδοθεί σε ορισμένους από τους εμπλεκόμενους πυροσβέστες και μερικά ακόμη πρόσωπα.

Κατά την κρίση του εισαγγελέα ωστόσο, ο οποίος μελέτησε την παραγγελία του ανακριτή, η άσκηση τέτοιας δίωξης θα σήμαινε ότι οι Πυροσβέστες είχαν αποδεχθεί το θανατηφόρο αποτέλεσμα συνανθρώπων μας, γεγονός που όμως δεν προέκυψε από τα στοιχεία της δικογραφίας. Αντίθετα, κατά τις ίδιες πληροφορίες,  υπήρχαν καταθέσεις κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι μίλησαν για τον αγώνα που έδωσαν οι πυροσβέστες προκειμένου να τους βγάλουν από τις φλόγες, αλλά και για τον κίνδυνο που αντιμετώπισαν οι ίδιοι στη μάχη με τη φωτιά.

Μετά την απορριπτική διάταξη του εισαγγελέα, ο ανακριτής, αναμένεται να ξεκινήσει την αποστολή κλήσεων στους πρώτους κατηγορούμενους, σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για πράξεις ή παραλείψεις τους που συνδέονται με τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, που πλήρωσαν με τη ζωή τους 102 άνθρωποι.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr