Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία : Εξαιρούνται από την καραντίνα οι… σταρ του Χόλιγουντ

Βρετανία : Εξαιρούνται από την καραντίνα οι… σταρ του Χόλιγουντ

Μεταξύ των σταρ που δικαιούνται να μπουν κυκλοφορήσουν ελεύθερα στη Βρετανία και ο Τομ Κρουζ

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι μεγάλοι σταρ του Χόλιγουντ, μεταξύ των οποίων και ο Τομ Κρουζ, θα εξαιρεθούν από τα μέτρα της καραντίνας. Η απόφαση εντάσσεται στην προσπάθεια ανάκαμψης της βιομηχανίας κινηματογραφικής παραγωγής εντός της Βρετανίας.

Ο υπουργός πολιτισμού Όλιβερ Ντάουντεν ανακοίνωσε την κίνηση, η οποία καλύπτει αθλητικές διοργανώσεις όπως το Βρετανικό Grand Prix αλλά και την παραγωγή ταινιών και επιτρέπει στο απαραίτητο προσωπικό να ταξιδεύει εντός της Βρετανίας χωρίς να χρειάζεται να παραμείνει σε καραντίνα 14 ημερών μετά την έλευσή του στη χώρα. Η ανακοίνωση του Ντάουντεν αναφέρει ότι «κάθε τέτοιου είδους εργαζόμενος θα πρέπει να παραμείνει για 14 ημέρες εντός της «φούσκας» του, δηλαδή να μην απομακρύνεται από το χώρο διαμονής του και τις τοποθεσίες της παραγωγής στην οποία συμμετέχει».

Ο Ντάουντεν ανέφερε ότι έχει μιλήσει με τον Κρουζ σχετικά με τα γυρίσματα δύο ταινιών του, τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι από τον Σεπτέμβριο, μετά τη διακοπή τους τον Φεβρουάριο λόγω πανδημίας.

Οι κάμερες ξαναρχίζουν να γράφουν

Ο Βρετανός υπουργός πρόσθεσε: «Θέλουμε η βιομηχανία να ανακάμψει και η εξαίρεση του κεντρικού καστ και μικρού αριθμού εργαζόμενων από την καραντίνα είναι μέρος της δέσμευσής μας ότι οι κάμερες θα ξαναρχίσουν να γράφουν με ασφάλεια».

Ο Μπεν Ρόμπερτς, επικεφαλής του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου, καλωσόρισε την κίνηση λέγοντας: «Η τηλεόραση και ο κινηματογράφος φέρνουν9,9 δισεκατομμύρια λίρες Αγγλίας στη βρετανική οικονομία και η όσο το δυνατόν ταχύτερη ανάκαμψη των παραγωγών θα βοηθήσει τη βιομηχανία μας και τους 77,000 εργαζόμενούς της να συμβάλουν στην ανάκαμψη της βρετανικής οικονομίας».

Σύμφωνα με τον Άντριαν Γούτον, επικεφαλής της Βρετανικής Επιτροπής Κινηματογράφου, οι εξωτερικές παραγωγές ξεπέρασαν τα 3 δισεκατομμύρια λίρες Αγγλίας το 2019. όπως λέει: «Τα εξαιρετικά καλοδεχούμενα νέα αποτελούν και μια ξεκάθαρη αναγνώριση της σημασίας του κινηματογράφου και των ποιοτικών τηλεοπτικών εκπομπών για τη βρετανική οικονομία».

Η ανακοίνωση ακολούθησε τη δημοσιοποίηση των οδηγιών για την ασφαλή επιστροφή των τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών, οι οποίες περιλαμβάνουν κανόνες φυσικής αποστασιοποίησης, εκπαίδευση ασφαλείας και θερμομετρήσεις.

Πηγή: www.theguardian.com

Sports in

Η εξήγηση του Τζάρον Μπλόσομγκεϊμ για το επεισόδιο μετά το Φενέρ-Μονακό

Ο Τζάρον Μπλόσομγκεϊμ αναφέρθηκε στο επεισόδιο που έλαβε χώρα μετά τη λήξη του Game 4 ανάμεσα στη Φενέρ και τη Μονακό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024