Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία : Τουλάχιστον 4 νεκροί και 100 τραυματίες από την έκρηξη στο εργοστάσιο

Τουρκία : Τουλάχιστον 4 νεκροί και 100 τραυματίες από την έκρηξη στο εργοστάσιο

Σε τουλάχιστον τέσσερις ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν από την ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Τουρκία, ενώ σχεδόν 100 είναι οι τραυματίες.

Σε τουλάχιστον τέσσερις ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν από την ισχυρή έκρηξη χθες Παρασκευή σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Τουρκία, ενώ σχεδόν 100 είναι οι τραυματίες, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών.

«Βιομηχανικό δυστύχημα»

Η έκρηξη, η οποία χαρακτηρίστηκε «βιομηχανικό δυστύχημα» από τους διασώστες, σημειώθηκε αργά χθες το πρωί στη Χεντέκ, στην επαρχία Σακάρια (Σαγγάριου), στη βορειοδυτική Τουρκία.

«Προς στιγμήν τέσσερις συμπολίτες μας σκοτώθηκαν (…) και 97 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο», δήλωσε αργά χθες ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά από το σημείο του δυστυχήματος.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε πως τρεις εργάτες του εργοστασίου εξακολουθούν να αγνοούνται. Πρόσθεσε πως η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο νωρίς χθες το βράδυ.
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας, τον Οκτάι Καλντιρίμ, 150 έως 200 άτομα βρίσκονταν μέσα στο εργοστάσιο τη στιγμή της έκρηξης.

Μανιτάρι λευκού καπνού

Φοβερό μανιτάρι λευκού καπνού υψωνόταν πολλές εκατοντάδες μέτρα στον ουρανό ενώ πυροτεχνήματα ακούγονταν να σκάνε μέσα στο εργοστάσιο, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τους οποίους επικαλούνται τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η έκρηξη έγινε αισθητή σε ακτίνα περίπου πενήντα χιλιομέτρων ενώ κάτοικοι πίστεψαν αρχικά πως επρόκειτο για σεισμό.

Το 2009 και το 2014 είχαν σημειωθεί εκρήξεις στο ίδιο εργοστάσιο που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε δύο ανθρώπους ενώ περίπου 40 είχαν τραυματισθεί, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Χαμός στη Euroleague: Κορυφαίος διαιτητής «πιάστηκε» να κλέβει κολόνια στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου!

Απίστευτο περιστατικό στο Βελιγράδι, με τον Σλοβένο ρέφερι της Euroleague, Ματέι Μπολτάουζερ, να «συλλαμβάνεται» από κάμερα ασφαλείας να κλέβει κολόνια από κατάστημα στο αεροδρόμιο «Νίκολα Τέσλα».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024