Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κιμ Γιόνγκ Ουν : Αποτρέψαμε πλήρως την εισβολή του κακοήθους ιού

Κιμ Γιόνγκ Ουν : Αποτρέψαμε πλήρως την εισβολή του κακοήθους ιού

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιόνγκ Ουν δήλωσε πως η χώρα του κατάφερε να σταματήσει την εισχώρηση του κοροναϊού στην επικράτειά της.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιόνγκ Ουν δήλωσε σε συνάντηση του πολιτικού γραφείου του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος, πως η χώρα του κατάφερε να σταματήσει την εισχώρηση του κοροναϊού στην επικράτειά της, ανέφερε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Αποτρέψαμε πλήρως»

«Αποτρέψαμε πλήρως την εισβολή του κακοήθους ιού και διατηρήσαμε μια σταθερή κατάσταση κατά της επιδημίας παρά την παγκόσμια υγειονομική κρίση, που αποτελεί μια λαμπρή επιτυχία για εμάς», δήλωσε ο Κιμ Γιόνγκ Ουν.

Προειδοποίησε ωστόσο ενάντια στον εφησυχασμό και τη χαλάρωση στην προσπάθεια κατά της επιδημίας και προέτρεψε τους Βορειοκορεάτες να παραμείνουν σε «μέγιστη επιφυλακή», ανέφερε το βορειοκορεατικό πρακτορείο.

Η Βόρεια Κορέα άνοιξε εκ νέου τα σχολεία, αλλά διατήρησε την απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων και κατέστησε υποχρεωτική τη χρήση μάσκας τόνισε την Τετάρτη αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Παρόλο που η απομονωμένη χώρα δεν έχει επιβεβαιώσει κανένα κρούσμα Covid-19, το υπουργείο δημόσιας υγείας της χώρας ανέφερε ότι και οι 922 άνθρωποι που έχουν εξετασθεί μέχρι στιγμής διαγνώστηκαν αρνητικοί στον ιό.

Συχνά σε καραντίνα

Εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως χειριστές φορτίων σε λιμάνια και χερσαία σύνορα, μπαίνουν συχνά σε καραντίνα για παρακολούθηση.

Στη σύγκληση του πολιτικού γραφείου χθες συζητήθηκε επίσης η ανέγερση του Γενικού Νοσοκομείου της Πιονγιάνγκ, που βρίσκεται σε εξέλιξη στην πρωτεύουσα.

Ο Κιμ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο και ευχαρίστησε τους οικοδόμους που προχώρησαν τις εργασίας μέσα σε δυσμενείς συνθήκες.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024