Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ : Σύντομα θα έχουμε εμβόλιο - Επιτυχείς δοκιμές από δύο εταιρείες

Τραμπ : Σύντομα θα έχουμε εμβόλιο – Επιτυχείς δοκιμές από δύο εταιρείες

Σύντομα θα έχουμε εμβόλιο για τον κοροναϊό δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μετά τα ενθαρρυντικά νέα που προέκυψαν από τις έρευνες και τις κλινικές δοκιμές των εταιρειών Pfizer και BioNtech.

Σύντομα θα έχουμε εμβόλιο για τον κοροναϊό δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μετά τα ενθαρρυντικά νέα που προέκυψαν από τις έρευνες και τις κλινικές δοκιμές των εταιρειών Pfizer και BioNtech.

Μέχρι το τέλος του 2020

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι δύο εταιρείες εκτιμούν ότι θα έχουν τη δυνατότητα παρασκευής περίπου 100 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου μέχρι το τέλος του χρόνου και πάνω από 1,2 δισεκατομμύρια έως το τέλος του 2021.

Πρώιμη δοκιμή πειραματικού εμβολίου για τον κοροναϊό από την Pfizer Inc. και τη BioNtech SE έδειξε θετικά αποτελέσματα, προκαλώντας ανοσολογική απόκριση σε υγιείς ασθενείς, αλλά και πυρετό μαζί με άλλες παρενέργειες, ειδικά σε υψηλότερες δόσεις.

Οπως μεταδίδει το CNBC, το εμβόλιο δοκιμάστηκε σε 45 ενήλικες χωρισμένους σε διαφορετικές ομάδες. Δώδεκα έλαβαν δόση 10 microgram, άλλοι 12 δόση 30 μg, άλλοι 12 δόση 100 μg και εννέα φάρμακο placebo.

Μετά τη δεύτερη ένεση, τρεις εβδομάδες αργότερα, το 8,3% από την πρώτη ομάδα των 10 μg και 75% από την ομάδα των 30 μg εμφάνισαν πυρετό.

Δεν απειλήθηκε ζωή

Πάνω από το 50% των ασθενών που έλαβαν μία από τις δόσεις αυτές εμφάνισε παρενέργεια, όπως πυρετό ή διαταραχές ύπνου. Καμία ωστόσο από τις παρενέργειες δεν οδήγησε στη νοσηλεία ασθενή και δεν απείλησε τη ζωή του.

Το εμβόλιο δημιούργησε αντισώματα κατά του SARS-CoV-2, του ιού που προκαλεί τη νόσο Covid-19 και μερικά από αυτά τα αντισώματα φάνηκε να εμποδίζουν τη λειτουργία του ιού.

Τα επίπεδα των συγκεκριμένων αντισωμάτων ήταν 1,8 έως 2,8 φορές υψηλότερα από εκείνα στους ασθενείς που ανακτήθηκαν.

Δεν είναι βέβαιο ότι τα υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων θα οδηγήσουν σε ανοσία στον ιό.

Για να το αποδείξει αυτό, η Pfizer θα πρέπει να πραγματοποιήσει μεγάλες μελέτες, που στοχεύουν να αποδείξουν ότι τα άτομα που έχουν λάβει το εμβόλιο είναι τουλάχιστον 50% λιγότερο πιθανό να μολυνθούν.

Μελέτες από αυτό το καλοκαίρι

Αυτές οι μελέτες αναμένεται να ξεκινήσουν αυτό το καλοκαίρι, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Pfizer δοκιμάζει τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις του εμβολίου, αλλά μόνο μία θα προχωρήσει σε μεγαλύτερες μελέτες.

Οι μετοχές τόσο της Pfizer όσο και της BioNtech SE εκτοξεύτηκαν, την Τετάρτη, μετά τις ανακοινώσεις για θετικές δοκιμές στο εμβόλιο κατά του κοροναϊού.

Πάντως, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι, παρά τα ενθαρρυντικά μηνύματα από τις δοκιμές των δύο εμβολίων, ο ιός μετά από κάποιο σημείο θα εξαφανιστεί.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024