Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πώς ο κοροναϊός «διέλυσε» τα νοικοκυριά των Αφροαμερικανών

Πώς ο κοροναϊός «διέλυσε» τα νοικοκυριά των Αφροαμερικανών

Οι λόγοι που είναι ιδιαίτερα σημαντικοί αυτήν τη στιγμή είναι το ποσοστό ανεργίας των αφροαμερικανών γυναικών, το μακροχρόνιο άγχος του ρατσισμού στα παιδιά και η έλλειψη οικονομικής άνεσης.

Η Kourtney McGowan βγήκε τον Μάρτιο σε αναγκαστική άδεια όταν το νηπιαγωγείο στο οποίο εργαζόταν έκλεισε κατά τη διάρκεια του lockdown για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Η σχέση με τον μακροχρόνιο σύντροφό της κατέρρευσε γρήγορα λόγω της πίεσης.

Χώρισαν «λόγω προβλημάτων ψυχικής υγείας» που είπε ότι άρχισαν να εμφανίζονται με τους δύο να είναι αγχωμένοι και περνώντας χρόνο μέσα, όλη την ημέρα.

Η McGowan είπε ότι περίμενε σχεδόν ένα μήνα για να λάβει επιδόματα ανεργίας στην Καλιφόρνια και το οικονομικό πλήγμα ήταν τεράστιο. «Κάθε μέρα προσπαθώ να τα βγάλω πέρα», λέει μιλώντας στους New York Times.

Καθώς η δουλειά της McGowan ετοιμαζόταν να ανοίξει ξανά, αντιμετώπισε ένα άλλο εμπόδιο που πολλοί γονείς αντιμετωπίζουν καθώς τα κράτη χαλαρώνουν τους περιορισμούς: τη φροντίδα των παιδιών.

Ελπίζοντας να επιστρέψει στη δουλειά, η McGowan ζήτησε από το αφεντικό της ένα πιο ευέλικτο πρόγραμμα.

«Δεν μπορώ να έχω τον γιο μου στο γραφείο μου για οκτώ ώρες κάθε μέρα», είπε. Το αφεντικό της ωστόσο αρνήθηκε. Δεν είχε σχέδιο για αξιόπιστη παιδική φροντίδα με αποτέλεσμα να την αντικαταστήσουν στη δουλειά της.

Περισσότεροι από 36 εκατομμύρια Αμερικανοί είναι άνεργοι μετά το lockdown.

Η McGowan είναι μία από τις 1,7 εκατομμύρια Αφροαμερικανές που εργάζονταν πριν από τον κοραναϊό και θέλει να συνεχίσει να εργάζεται, αλλά παραμένει χωρίς δουλειά.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Κολούμπια, εργαζόμενοι ενήλικες, παιδιά και Αφροαμερικάνοι θα πέσουν κάτω από το όριο της φτώχιας ως αποτέλεσμα της επιρροής της πανδημίας του κοροναϊού στην οικονομία.

«Η οικονομική κρίση και ο κοροναϊός έχουν χτυπήσει βαθιά την οικονομία επηρεάζοντας κάθε τύπο Αμερικανού» αναφέρει στους NYT ο Bradley L. Hardy, αναπληρωτής καθηγητής δημόσιας διοίκησης και πολιτικής στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο.

Οι λόγοι που είναι ιδιαίτερα σημαντικοί αυτήν τη στιγμή είναι το ποσοστό ανεργίας των αφροαμερικανών γυναικών, το μακροχρόνιο άγχος του ρατσισμού στα παιδιά και η έλλειψη οικονομικής άνεσης.

Αυξάνονται συνεχώς τα ποσοστά ανεργίας των αφροαμερικανών γυναικών

Η πιο πρόσφατη έκθεση για την εργασία αποκάλυψε μια οικεία ανισότητα: Οι μαύροι και οι Ισπανόφωνοι εργαζόμενοι δυσκολεύονται να βρουν δουλειές.

Πριν από την πανδημία, τα μαύρα νοικοκυριά ειδικότερα είχαν υψηλότερα ποσοστά ανεργίας από τα λευκά νοικοκυριά.

Η συμβολή των αφροαμερικανών γυναικών στο εργατικό δυναμικό και το εισόδημά τους παίζει κομβικό ρόλο στην οικονομία της υγείας των παιδιών τους, σύμφωνα με την Δρ Kristen E. Broady, πρύτανης του κολεγίου επιχειρήσεων και καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Dillard.

Η συντριπτική πλειοψηφία των αφροαμερικανών γυναικών αυτές που συντηρούν τα νοικοκυριά τους.

Είναι περισσότερες από δύο φορές πιο πιθανές από τις λευκές μητέρες και περισσότερο από 50 τοις εκατό πιο πιθανό από τις ισπανές μητέρες, να είναι είτε οι μοναδικοί πάροχοι εισοδήματος ενός μονογονεϊκού νοικοκυριού είτε παντρεμένες και να βγάζουν το ίδιο ποσό ή περισσότερο από τον σύντροφό τους, όπως μεταδίδουν οι NYT.

Φτωχότερες τα νοικοκυριά των Αφροαμερικανών

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Federal Reserve, τα νοικοκυριά των Αφροαμερικανών έχουν συνήθως το ένα δέκατο του πλούτου ενός τυπικού λευκού νοικοκυριού.

Η έλλειψη πλούτου των μαύρων νοικοκυριών είναι ένα ζήτημα για τα μαύρα παιδιά, καθώς οποιαδήποτε απροσδόκητη κατάσταση έκτακτης ανάγκης – όπως μια πανδημία – μπορεί να προκαλέσει επισιτιστική ανασφάλεια για τα παιδιά, όταν δεν υπάρχει οικονομική προστασία.

Είναι επίσης ανησυχητικό για τις μελλοντικές προοπτικές των Αφροαμερικανών παιδιών.

Για μια μελέτη του 2018 σχετικά με τις φυλετικές ανισότητες σε οικονομικό επίπεδο, οι οικονομολόγοι εξέτασαν διαχρονικά δεδομένα από το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ για σχεδόν ολόκληρο τον πληθυσμό των ΗΠΑ από το 1989 έως το 2015 και διαπίστωσαν ότι τα μαύρα παιδιά που γεννήθηκαν στη φτώχεια ήταν διπλάσια από τα λευκά παιδιά να μείνουν εκεί.

Η πανδημία επιδεινώνει τις υπάρχουσες οικονομικές ανισότητες για τις μαύρες οικογένειες και στη συνέχεια επιδεινώνει τις μελλοντικές οικονομικές προοπτικές για τα μαύρα παιδιά, παρά τις καλύτερες προσπάθειες των γονέων, όπως η McGowan, για να επιτύχουν το στόχο τους.

Sports in

Ολυμπιακός: «Προστατεύουμε την ομάδα και τη στηρίζουμε με φωνή, πάθος και καρδιά»

Ο Ολυμπιακός με νέα ενημέρωση του καλεί τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός στην αναμέτρηση της Πέμπτης (9/5) με αντίπαλο την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024