Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
4 μαγευτικές διαδρομές για road trip στην Ελλάδα

4 μαγευτικές διαδρομές για road trip στην Ελλάδα

Οι… χερσαίες διακοπές κρύβουν μερικά από τα μεγαλύτερα «διαμάντια» της χώρας μας

Ελευθερία, ξενοιασιά, περιπέτεια: Αυτή είναι η ουσία του road trip, των διακοπών που μας μετατρέπουν από τουρίστες σε… εξερευνητές. Η οργάνωσή τους είναι απλή: Διαλέγουμε μια υποσχόμενη διαδρομή, δυο – τρία σημεία που θέλουμε οπωσδήποτε να δούμε (και άλλα τόσα στα οποία θα διανυκτερεύσουμε) και αφήνουμε άπλετο ελεύθερο χρόνο για να εξερευνήσουμε ό,τι μας τραβήξει την προσοχή, αλλά και τα μυστικά που θα μας αποκαλύψουν οι ντόπιοι. Οι παρακάτω τέσσερις προορισμοί είναι οι αγαπημένοι μας, όμως η χώρα μας προσφέρει αμέτρητες φανταστικές επιλογές. Εσείς απλώς επιλέξτε αυτή που σας ταιριάζει, ελέγξτε λάδια και ελαστικά, και είστε έτοιμοι να κατακτήσετε τους δρόμους.

Πήλιο

Κατάφυτο από την πιο ψηλή κορφή του μέχρι – κυριολεκτικά – την άκρη των τυρκουάζ νερών του, και τοποθετημένο πολύ βολικά μεταξύ Αθήνας – Θεσσαλονίκης, το Πήλιο κρύβει αμέτρητους θησαυρούς για τους τυχερούς που θα το εξερευνήσουν. Ορεινά χωριά με απεριόριστη θέα στα νερά του Αιγαίου, όπως η Τσαγκαράδα, μαγικές παραλίες, όπως η Φακίστρα, ο εξωτικός Μυλοπόταμος, ο Άγιος Ιωάννης και το ατέλειωτο Χορευτό και φυσικά η πανταχού παρούσα Φύση, με τις γεμάτες πλατάνια και μηλιές πλαγιές του είναι βέβαιο ότι θα κλέψουν τις καρδιές σας.

Βόρεια Εύβοια

Αγαπημένος προορισμός των Αθηναίων, η Βόρεια Εύβοια είναι γεμάτη τοπία σπάνιας ομορφιάς, κατάλληλα για κάθε γούστο. Από τους καταρράκτες του Δρυμώνα και την οργιαστική φύση στο Φαράγγι Δημοσάρη, μέχρι τα τροπικά νερά στα Λιχαδονήσια και το κοσμοπολίτικο στολίδι της Αιδηψού, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψουμε τα μυστικά της από το αυτοκίνητό μας. Ωστόσο, καθώς το οδικό δίκτυο του νησιού σίγουρα επιδέχεται βελτιώσεων, είναι απαραίτητο να σιγουρευτούμε ότι τα ελαστικά μας δεν θα μας εγκαταλείψουν.

Μάνη

Λακωνική ή μεσσηνιακή, καταπράσινη ή χτισμένη ανάμεσα σε άγριους βράχους, η Μάνη είναι γεμάτη από εντυπωσιακές αντιθέσεις. Αν την επιλέξετε, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την Αρεόπολη, το χωριό με τα αιωνόβια σπίτια και τα πετρόχτιστα καντούνια, το αρχοντικό Γύθειο, την κομψή Καρδαμύλη και – φυσικά – τις εκπληκτικές παραλίες που την περιτριγυρίζουν. Δική μας αγαπημένη ο Φονέας, με τον τεράστιο βράχο να δεσπόζει μέσα στα γαλαζοπράσινα νερά και τις μικρές σπηλιές που μπορεί κανείς να ανακαλύψει σε όλα του τα βάθη.

Χαλκιδική

Σάνη, Ποσείδι, Άφυτος, Νικήτη, Καβουρότρυπες, Βουρβουρού. Είναι μόνο μερικές από τις παραλίες που θα σας πείσουν ότι πράγματι… σαν την Χαλκιδική δεν έχει! Στα δύο πόδια μιας από τις πιο εντυπωσιακές χερσονήσους της Ελλάδας, σχεδόν κάθε κολπίσκος κρύβει και μια αποκάλυψη για τον επισκέπτη – είτε αναζητά την ηρεμία, είτε την έντονη νυχτερινή ζωή. Και ένα road trip είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε όλα τα δώρα που έχει να σας προσφέρει.

Πριν… πάρουμε δρόμο

Πριν βάλετε τα πράγματά σας στο πορτμπαγκάζ, βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητό σας είναι σε άριστη κατάσταση. Μια επίσκεψη στο συνεργείο είναι επιβεβλημένη για το γενικό έλεγχο του αυτοκινήτου αλλά και τον έλεγχο των ελαστικών σας, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους. Προτιμήστε λάστιχα που θα αντέξουν στο χρόνο και θα σας δώσουν περισσότερα χιλιόμετρα ταξιδιού, όπως τα EfficientGrip Performance 2 της Goodyear, που χάρη στην τεχνολογία Mileage Plus εξασφαλίζουν υψηλή ελαστικότητα και ευκαμψία του πέλματος, με αποτέλεσμα την μικρότερη φθορά τους ακόμη και σε τραχύ οδόστρωμα. Έτσι, επιτυγχάνουν κατά 50% υψηλότερη χιλιομετρική απόδοση* επιτρέποντάς σας να μην υπολογίζετε τις αποστάσεις. Ο κάθε οδηγός θα νιώσει την άνεση των ελαστικών EfficientGrip Performance 2 της Goodyear, διαπιστώνοντας σε κάθε διαδρομή τα πολύ καλά κρατήματα σε απότομες στροφές καθώς και την πολύ καλή απόδοσή τους στο φρενάρισμα, τόσο σε στεγνό όσο και σε βρεγμένο οδόστρωμα.

  • 1 τυχερός μπορεί να κερδίσει ένα σετ ελαστικών EfficientGrip Performance 2, συμμετέχοντας στον διαγωνισμό της Goodyear και να απολαύσουν ατέλειωτες καλοκαιρινές διαδρομές
  • Μπορείτε να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό εδώ.

*Εσωτερική δοκιμή. Σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο EfficientGrip Performance. Διαστάσεις ελαστικών δοκιμής: 205/55R16 91V, αυτοκίνητο δοκιμής: VW Golf 7, τοποθεσία δοκιμής: ανοιχτοί δρόμοι στο Λουξεμβούργο και τη Γαλλία.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024