
Αποζημίωση-μαμούθ θα δώσει στα θύματά του ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν
Τα θύματα απαλλάσσονται επίσης από τις συμφωνίες εμπιστευτικότητας και τήρησης απορρήτου που είχαν συνάψει με την εταιρία του πρώην μεγιστάνα παραγωγού ταινιών ή άλλους πρώην εκπροσώπους της σχετικά με σεξουαλικές παρενοχλήσεις από τον Γουάινσταϊν.
Αποζημίωση-μαμούθ καλείται να πληρώσει ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στις γυναίκες που βίωσαν τον εφιάλτη όταν τις παρενοχλούσε ή τις κακοποιούσε σεξουαλικά.
Ειδικά η Γενική Εισαγγελία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε συμφωνία για αποζημίωση σχεδόν 19 εκατ. δολαρίων στις γυναίκες που βίωσαν σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση από τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν.
«Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν και η Weinstein Company απογοήτευσαν τις γυναίκες υπαλλήλους τους. Μετά από όλη την κακοποίηση, τις απειλές και τις διακρίσεις, αποδόθηκε επιτέλους κάποια δικαιοσύνη στα θύματα», σχολίασε η γενική εισαγγελέας Λετίσια Τζέιμς σε επίσημη ανακοίνωση.
Η αποζημίωση ύψους 18.875.000 δολαρίων θα διαμοιραστεί σε «γυναίκες που βίωσαν εχθρικό εργασιακό περιβάλλον, σεξουαλική παρενόχληση και διακρίσεις με βάση το φύλο τους ενώ δούλευαν στην εταιρία του Γουάινστιαϊν, καθώς επίσης και σεξουαλική παρενόχληση από τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν», διευκρίνισε η εισαγγελία.
Τα θύματα απαλλάσσονται επίσης από τις συμφωνίες εμπιστευτικότητας και τήρησης απορρήτου που είχαν συνάψει με την εταιρία του πρώην μεγιστάνα παραγωγού ταινιών ή άλλους πρώην εκπροσώπους της σχετικά με σεξουαλικές παρενοχλήσεις από τον Γουάινσταϊν.
Πλέον θα έχουν το δικαίωμα να μιλήσουν ελεύθερα για τις ιστορίες τους χωρίς να φοβούνται αντίποινα, τόνισε η εισαγγελία.
Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη συμφωνία θα πρέπει να λάβει έγκριση από το πρωτοδικείο αλλά και το πτωχευτικό δικαστήριο, που προεδρεύει της υπόθεσης χρεοκοπίας της Weinstein Company.
- Στη Συρία ο Γκουτέρες – Η πρώτη επίσκεψη επικεφαλής του ΟΗΕ από το 2009
- Αυτοκίνητα: Τα κινεζικά brands επεκτείνονται στην Ελλάδα – Οι μεγάλοι παίκτες και η εικόνα στην Ευρώπη
- «Ο Γεντβάι φεύγει από τον Παναθηναϊκό – Έκλεισε στην Αλ Σαμπάμπ» (pic)
- Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων: Μία ανάσα από τα 2 ευρώ και με επιδότηση
- ΠΑΣΟΚ: Τα «καρφιά» Ανδρουλάκη, το άρθρο 110 και το πρέσινγκ στο Μαξίμου
- Η Βιλερμπάν έδωσε εγγυήσεις στον Φρανσίσκο και «τελείωσε» τις φήμες για το μέλλον του




