Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός : Το ποδόσφαιρο βυθίζεται στο ζοφερό κόσμο αυτών που το διοικούν πραγματικά

Ολυμπιακός : Το ποδόσφαιρο βυθίζεται στο ζοφερό κόσμο αυτών που το διοικούν πραγματικά

Ο Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εξαπολύοντας επίθεση κατά του Δημήτρη Μελισσανίδη αλλά και του Χέρμπερτ Χούμπελ

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός με ανακοίνωσή της αναφέρεται στα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τονίζοντας πως «βυθίζεται αβοήθητο στον ζοφερό κόσμο αυτών που το διοικούν πραγματικά».

Παράλληλα, οι ερυθρόλευκοι εξαπολύουν επίθεση στον εντεταλμένο των FIFA/UEFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο, Χέρμπερτ Χούμπελ, με αφορμή την αναμέτρηση ΑΕΚ – Άρης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη.

Πιο συγκεκριμένα, η ΠΑΕ Ολυμπιακός στην ανακοίνωσή της αναφέρεται στην επίθεση του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ στο διαιτητή του ματς με τον Άρη, Αρτούρ Ριμπέιρο Σοάρες Ντίας.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ξεκαθαρίζει πως το γεγονός ότι έμεινε ατιμώρητη αυτή η πράξη δείχνει την… κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Επίσης, οι Πειραιώτες στέκονται στην ποινή-χάδι στον Μελισσανίδη, ενώ αναρωτιούνται «τι θα είχε συμβεί αν είχε γίνει τέτοια επίθεση σε αξιωματούχο/διαιτητή αγώνα από ιδιοκτήτη ομάδας σε αγώνα του Europa League ή του Champions League της UEFA ή των διοργανώσεων της FIFA;»

Κλείνοντας την ανακοίνωσή του ο Ολυμπιακός ζητά από την κυβέρνηση, τους αρμόδιους υπουργούς, αλλά και τις FIFA και UEFA να λάβουν το συγκεκριμένο συμβάν σοβαρά υπόψιν, αν θέλουν ένα καθαρό και αναβαθμισμένο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:

«Ο κύριος Χούμπελ ως εκπρόσωπος των Υπερεθνικών Ομοσπονδιών μίλησε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ για τις δηλώσεις παραγόντων που πρέπει να περιοριστούν.

Ο λαλίστατος κατά τα άλλα κύριος Χούμπελ δεν έχει ακόμα πάρει θέση, όπως και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των Υπερεθνικών Ομοσπονδιών που βρίσκονται και αυτές τις ημέρες στην Αθήνα, για το θλιβερό περιστατικό που συνέβη πριν από τρεις μήνες στον ημιτελικό Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ στο ημίχρονο του αγώνα ΑΕΚ-Άρης με διαιτητή τον Πορτογάλο Αρτούρ Ριμπέιρο Σοάρες Ντίας. Όταν ο γνωστός για το ποιόν του παράγοντας και ιδιοκτήτης της ΑΕΚ επιτέθηκε σε διαιτητή με ύβρεις, πιάνοντάς του τα γεννητικά όργανα.

Ο απίθανος αυτός παράγοντας για μια ακόμα φορά έμεινε ουσιαστικά ατιμώρητος γι’ αυτή την πράξη του που εξευτελίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και δείχνει ξεκάθαρα ότι το ποδόσφαιρό μας είναι έρμαιο στα χέρια του υποκόσμου.

Τι ακριβώς κάνατε εσείς κύριε Χούμπελ για αυτό το ακραίο γεγονός; Ούτε καν το αναφέρατε ή το συζητήσατε ενώ θα έπρεπε να ξεκινάτε από αυτό ως παράδειγμα προς αποφυγή. Τι έπραξαν οι εκπρόσωποι των Υπερεθνικών Ομοσπονδιών; Τι έκαναν τα golden boys της ΕΠΟ; Προφανώς και περιττεύει η ερώτηση. Δεν έκαναν τίποτα.

Μια εξευτελιστική ποινή χάδι ενός ολιγόμηνου αποκλεισμού, που λόγω κορονοϊού και διακοπής του πρωταθλήματος έχει στο μεγαλύτερο μέρος της ήδη εκτιθεί.

Πείτε μας τι θα είχε συμβεί αν είχε γίνει τέτοια επίθεση σε αξιωματούχο/διαιτητή αγώνα από ιδιοκτήτη ομάδας σε αγώνα του Europa League ή του Champions League της UEFA ή των διοργανώσεων της FIFA; Ή αν αυτό το συμβάν είχε γίνει σε αγώνα του αγγλικού, του ισπανικού ή του γερμανικού πρωταθλήματος;

Ίσως υπάρχουν άλλοι κανόνες στο ρημαγμένο ελληνικό ποδόσφαιρο;

Εκτός αν η ευαισθησία σας αρχίζει και τελειώνει στις δηλώσεις παραγόντων.

Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει ο κύριος Χούμπελ και οι συνεργάτες του μετά από μια τέτοια συμπεριφορά, αφού δεν έπραξαν απολύτως τίποτα, ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας θα ήταν να αποχωρήσουν από τη χώρα μας, να μας αποκλείσουν από την Ευρώπη ώστε έτσι το ελληνικό ποδόσφαιρο να «καθαρίσει» επιτέλους από τέτοιου είδους φαινόμενα.

Και το λέμε εμείς οι μοναδικοί πρεσβευτές της χώρας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, που θα μας προκαλέσει τεράστια ζημία, αλλά ας είναι, ας συμβεί και αυτό προκειμένου επιτέλους να αποκατασταθεί η νομιμότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να ξεβρωμίσει.

Άλλωστε, δυστυχώς κ. Ceferin και κ. Lakovic κάθε μέρα το ελληνικό ποδόσφαιρο βυθίζεται αβοήθητο στον ζοφερό κόσμο αυτών που το διοικούν πραγματικά υπό την ανοχή όλων. Αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν και πρέπει ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση με τους αρμόδιους υπουργούς να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους, αν πραγματικά θέλουν ένα καθαρό και αναβαθμισμένο ποδόσφαιρο».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024