Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποκάλυψη Βούτση για βουλευτή των ΑΝΕΛ : Η ΕΥΠ και η «προβληματική συνομιλία»

Αποκάλυψη Βούτση για βουλευτή των ΑΝΕΛ : Η ΕΥΠ και η «προβληματική συνομιλία»

Σε μια σοβαρή αποκάλυψη προχώρησε ο πρώην πρόεδρος της βουλής Νίκος Βούτσης αναφέροντας ότι επί των ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής των ΑΝΕΛ είχε «προβληματική συνομιλία» με ανθρώπους που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν το κυλικείο και το εστιατόριο της βουλής για τη νομιμοποίηση των χρημάτων τους. Η ενημέρωση της ΕΥΠ και η παρέμβαση Τσίπρα

Σε μια σοβαρή αποκάλυψη προχώρησε ο πρώην πρόεδρος της βουλής Νίκος Βούτσης αναφέροντας ότι επί των ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής των ΑΝΕΛ είχε «προβληματική συνομιλία» με ανθρώπους που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν το κυλικείο και το εστιατόριο της βουλής για τη νομιμοποίηση των χρημάτων τους.

Κύκλωμα

Ειδικότερα, ο κ. Βούτσης μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» γνωστοποίησε πως κατά την διάρκεια της προεδρίας του στη βουλή ενημερώθηκε από τον διοικητή της ΕΥΠ για κύκλωμα που λειτουργούσε στους κόλπους της Αστυνομίας όπου μόνο μία «προβληματική συνομιλία» είχε καταγραφεί και αυτή αφορούσε βουλευτή των ΑΝΕΛ με ανθρώπους που ήθελαν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για το κυλικείο της Βουλής.

«Υπήρχε ένας διαγωνισμός ο οποίος έτρεχε σε σχέση με το κυλικείο και τα εστιατόρια της Βουλής και ευτυχώς μας ετέθη υπόψη μας μία πολύ προβληματική συνομιλία ενός βουλευτή τότε των ΑΝΕΛ με ανθρώπους οι οποίοι ήθελαν να μπούνε, προφανώς για την νομιμοποίηση και του χρήματος τους, μέσα στο εστιατόριο και στο κυλικείο της Βουλής, το οποίο αποτρέψαμε τελείως και εξελίχθηκε ο διαγωνισμός άριστα» ανέφερε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε:

«Δεν είχα καμία αρμοδιότητα ως πρόεδρος της Βουλής να τεθεί υπόψιν μου, το ξαναλέω, όπως έχει κυκλοφορήσει, είτε το σύνολο της δικογραφίας της υπόθεσης είτε αυτό το ενημερωτικό σημείωμα. Σε καμία περίπτωση, είναι προφανές ότι δεν θα νομιμοποιούμουν να έχω αυτά το στοιχεία σε γνώση μου. Ήμουν Πρόεδρος της Βουλής και δεν νοείται κάτι διαφορετικό. Επαναλαμβάνω έγιναν όλα τα δέοντα ώστε να μην επιτραπεί η είσοδος στη Βουλή ανθρώπων που ήταν πάρα πολύ προβληματικοί ως προς τα οικονομικά και όχι μόνο δεδομένα. Η ενημέρωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ήταν άμεση ως προς αυτό το ζήτημα, όπως και πάντα είχαμε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας», σημείωσε.

Η εξουσία διαμορφώνει προβληματικά φαινόμενα

Αναφορικά με τις αποκαλύψεις για το Νίκο Παππά και στο αν αυτές πλήττουν το «ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βούτσης ανέφερε με νόημα ότι η εξουσία διαμορφώνει και φαινόμενα τα οποία είναι προβληματικά.

«Είναι σαφές πως πάντοτε η εξουσία και η διακυβέρνηση ως δομές, διαμορφώνουν προφανώς ένα κλίμα μέσα στο οποίο μπορεί να παρουσιαστούν φαινόμενα τα οποία να είναι προβληματικά, γι’ αυτό κι εμείς εδώ και πολλούς μήνες έχουμε κάνει μια αναλυτική αποτίμηση όλης της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια την οποία συζητάμε και ενόψει του συνεδρίου μας» είπε και τόνισε  ότι «κληρονομήσαμε ένα σύστημα εξουσίας με στοιχεία διαπλοκής που δεν άγγιξε το ΣΥΡΙΖΑ».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, άφησε αιχμές για το ΚΙΝΑΛ λέγοντας πως «είναι απαράδεκτες οι αιτιάσεις του κόμματος περί παρακράτος και κυκλωμάτων από το ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν έχει χρησιμότητα η αναφορά για «βρώμικο ’89»

Πάντως ο Νίκος Βούτσης αποστασιοποιήθηκε από τη ρητορική Τσίπρα περί νέου «βρώμικου 89» λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν έχει χρησιμότητα αυτή τη στιγμή η επανάληψη ανιστορικών σε κάποιο βαθμό περιόδων και φάσεων όπου ο καθένας από μας, ανάλογα με τη διαδρομή του και σε ποια πλευρά βρισκόταν, έχει βγάλει τα συμπεράσματά του αλλά έχουν βγάλει τα συμπεράσματά και τα κόμματα εκείνης της περιόδου, δημόσια συμπεράσματα από τα συνέδρια τους. Είναι μία υπόθεση πάνω στην οποία μπορεί να διαλογιστεί κάνεις και να συζητήσει δημιουργικά αν υπάρχουν αντιστοιχίες με εκείνη τη φάση, όμως τα προβλήματα σήμερα είναι διαφορετικά, αφορούν νέους ανθρώπους που προφανώς δεν έχουν καμία σχέση με εκείνη την περίοδο. Με αυτή την έννοια είναι πιο δημιουργικό να συζητάμε για το σήμερα και το αύριο για τις νέες γενιές, αυτός πρέπει να είναι ο λόγος μας αυτός είναι ο λόγος μας τώρα αυτό προσπαθούμε να προσεγγίσουμε και σε επαφή με την κοινωνία».

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024