Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λιβύη: Επίσκεψη - αστραπή του αρχηγού του τουρκικού πολεμικού ναυτικού

Λιβύη: Επίσκεψη – αστραπή του αρχηγού του τουρκικού πολεμικού ναυτικού

Επίσκεψη - έκπληξη στην Τρίπολη της Λιβύης πραγματοποιεί ο αρχηγός του τουρκικού πολεμικού ναυτικού με φόντο την επιχείρηση της Άγκυρας να εγκατασταθεί στρατιωτικά στη βορειοαφρικανική χώρα

Επίσκεψη – έκπληξη στην Τρίπολη της Λιβύης πραγματοποιεί ο αρχηγός του τουρκικού πολεμικού ναυτικού με φόντο την επιχείρηση της Άγκυρας να εγκατασταθεί στρατιωτικά στη βορειοαφρικανική χώρα.

Ο Αντνάν Οζμπάλ συναντήθηκε με λίβυους στρατιωτικούς αξιωματούχους στη ναυτική βάση Μουσέτα (Ebu Sitte).

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα sigmalive.com, στόχος των επαφών είναι ο σχεδιασμός της εγκαθίδρυσης δύο στρατιωτικών βάσεων της Τουρκίας στη Λιβύη.

Εμβάθυνση σχέσεων με Λιβύη θέλει η Τουρκία

Σημειώνεται πως σε δηλώσεις του τις προηγούμενες ημέρες, ο τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, υποστήριξε πως αυτή τη στιγμή στόχος είναι να υλοποιήσει τις συμφωνίες της με τη Λιβύη.

«Αυτό που κοιτάζουμε τώρα στη Λιβύη είναι πώς μπορούμε να προχωρήσουμε και να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας. Αλλά το κατεξοχήν ζήτημα και στόχος τώρα στη Λιβύη είναι –αναμφίβολα- να εγκαθιδρυθεί μια μόνιμη ειρήνη και να επέλθει ηρεμία» επεσήμανε ο τούρκος υπουργός Ενέργειας, ενώ όσον αφορά τη συνεργασία Άγκυρας-Τρίπολης για την ανασύσταση του κράτους της Λιβύης, ο Φατίχ Ντονμέζ αναφέρθηκε στη σχεδιαζόμενη συμβολή των τουρκικών εταιρειών στην εξόρυξη των πετρελαίων της χώρας, προκειμένου να τα καρπωθεί ο λαός της κι όχι η Τουρκία, όπως τόνισε.

«Εμείς εκεί σχεδιάζουμε να συνεργαστούμε μαζί με την εθνική πετρελαϊκή εταιρεία της Λιβύης. Εξάλλου και στο παρελθόν είχε γίνει κάτι αντίστοιχο. Αλλά στο μεταξύ, μπορεί να υπάρξουν κι άλλες διεθνείς πετρελαϊκές εταιρίες με τις οποίες μπορούμε να κινηθούμε από κοινού. Αλλά αυτό ο καιρός θα το δείξει. Και να πούμε αυτό: Το πετρέλαιο και οι φυσικοί πόροι της περιοχής είναι για τη ευημερία και την ανάπτυξη του Λιβυκού λαού. Δεν είμαστε αποικιοκράτες. Δεν πηγαίνουμε εκεί έχοντας ιμπεριαλιστικά κίνητρα» δήλωσε εμφαντικά.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024