Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η… μοναξιά του Λόπες και το πρόβλημα στην άμυνα

Η… μοναξιά του Λόπες και το πρόβλημα στην άμυνα

Ο Νίκλας Χουλτ αποχώρησε από την ΑΕΚ, με τον Έλντερ Λόπες να καλείται να σηκώσει το βάρος της αριστερής «κιτρινόμαυρης» πτέρυγας. Μετά την φυγή του Βράνιες, η Ένωση έχει δεχθεί έξι γκολ σε τρεις αναμετρήσεις.

Στα μέσα Ιουνίου ήταν ο Όγκνιεν Βράνιες, τώρα ήρθε η σειρά του Νίκλας Χουλτ. Ο Σουηδός μπακ μετά από δυόμιση χρόνια στην ΑΕΚ, αποχώρησε από το «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο, αναζητώντας νέες πολιτείες.

Ο 30χρονος μπακ από το Βαρνάμο δεν θέλησε να παρατείνει το συμβόλαιό του και για τον μήνα Ιούλιο και το ματς με τον Ολυμπιακό ήταν το τελευταίο του στην Ένωση.

Πλέον, δημιουργείται μεγάλο θέμα στην ΑΕΚ, με τον Μάσιμο Καρέρα να καλείται να βρει λύσεις για το αριστερό άκρο της «κιτρινόμαυρης» άμυνας. Τα κρίσιμα ματς συνεχίζονται για την Ένωση, η οποία και μένει με μόλις έναν «καθαρό» αριστερό μπακ. Μέσα σε όλα, συνυπολογίστε και την κακή λειτουργία της αμυντικής της γραμμής στα τελευταία ματς.

Μόνος ο Λόπες

Με την φυγή του Νίκλας Χουλτ, ο Έλντερ Λόπες καλείται να σηκώσει μόνος το… βάρος της αριστερής πτέρυγας. Ο Πορτογάλος μπακ θα μονιμοποιηθεί στο αριστερό άκρο της «κιτρινόμαυρης» άμυνας, καθώς δεν υπάρχουν και άλλες επιλογές.

Το ευχάριστο για τον Μάσιμο Καρέρα, είναι πως ο Λόπες ξεπέρασε τον τραυματισμό του και θα δώσει κανονικά το παρών στο κρίσιμο ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ για την 5η αγωνιστική των playoffs.

Την εφετινή σεζόν έχει 25 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με τον 31χρονο οπισθοφύλακα να καλείται να σφίξει τα δόντια για τις επόμενες 6 αναμετρήσεις της Ένωσης, αλλά και τον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό.

Άλλη άμυνα χωρίς Βράνιες

Ο Όγκνιεν Βράνιες αποχώρησε από την ΑΕΚ σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο για την ομάδα. Ο Βόσνιος είχε «δέσει» στην ομάδα του Μάσιμο Καρέρα, με την άμυνα της ΑΕΚ να είναι… ατσάλινη και να δέχεται πολύ δύσκολα γκολ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί το γεγονός πως από την στιγμή που ανέλαβε την Ένωση ο Καρέρα, οι «κιτρινόμαυροι» δεν είχαν δεχτεί σε κανένα ματς πάνω από ένα τέρμα. Όλα αυτά, μέχρι την φυγή του Βράνιες.

Τελευταίο ματς του Βόσνιου με την φανέλα της ΑΕΚ, ήταν αυτό κόντρα στον ΟΦΗ στην Κρήτη. Από τότε, έχουν περάσει τρεις αναμετρήσεις για τους «κιτρινόμαυρους». Με Άρη (πρωτάθλημα), Άρη (Κύπελλο) και Ολυμπιακό.

Και στους τρεις αγώνες, η Ένωση δέχθηκε από δύο τέρματα! 6 γκολ συνολικά, με την «κιτρινόμαυρη» άμυνα να είναι ασταθής και να μη βγάζει την ασφάλεια και τη σιγουριά των προηγούμενων αγώνων.

Αναμφίβολα, είναι μεγάλο ζήτημα για τον Μάσιμο Καρέρα η αμυντική λειτουργία της ομάδας. Στην προ κορωνοϊού εποχή, η ΑΕΚ είχε δεχθεί 8 γκολ σε 18 ματς. Τώρα, σε 5 αγώνες, έχει ήδη δεχθεί 7 τέρματα.

Με τον Ιταλό κόουτς στην άκρη του πάγκο, το «κιτρινόμαυρο» ανασταλτικό κομμάτι έχει βελτιωθεί κατά πολύ. Ωστόσο, με την ΑΕΚ να μπαίνει στην τελική ευθεία των στόχων της και σε συνδυασμό με τις αποχωρήσεις σημαντικών παικτών, η άμυνα δείχνει σημάδια… κατάρρευσης.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024