Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Κηδεύεται σήμερα ο ομογενής Γιώργος Ζαπάντης

ΗΠΑ : Κηδεύεται σήμερα ο ομογενής Γιώργος Ζαπάντης

Η εξόδιος ακολουθία έχει προγραμματιστεί στις 9.30 π.μ ώρα Νέας Υόρκης  στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιστοουν την οποία θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος.

Σήμερα θα γίνει η κηδεία του 29χρονου ομογενούς Γιώργου Ζαπάντη, που πέθανε κατά τη διάρκεια της σύλληψής του και ύστερα από υπερβολική χρήση αστυνομικής βίας, αφού δέχθηκε τρεις βολές με taser, στις 21 Ιουνίου.

Η εξόδιος ακολουθία έχει προγραμματιστεί στις 9.30 π.μ ώρα Νέας Υόρκης  στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιστοουν την οποία θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος.

Τα έξοδα της κηδείας ανέλαβε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Αγανάκτηση στην ομογένεια

Η οικογένεια προσέλαβε ανεξάρτητο ιατροδικαστή, ο οποίος έκανε την νεκροψία και το πόρισμα από Γραφείο του Ιατροδικαστή του Δήμου της Νέας Υόρκης αναμένεται να εκδοθεί στα περίπου 30 ημέρες. Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιώργος Βομβολάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι οι έρευνες βρίσκονται στο αρχικό στάδιο και αναμένουν τις προσεχείς ημέρες να εξετάσουν τα βίντεο από τις κάμερες των αστυνομικών ώστε να υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη  όταν οι αστυνομικοί εισέβαλαν στην οικία της οικογένειας Ζαπάντη.

Εν τω μεταξύ αγανάκτηση και πικρία υπάρχει μεταξύ της ελληνοαμερικανικής κοινότητας της Νέας Υόρκης από το γεγονός ότι τα αμερικανικά ΜΜΕ δεν κάλυψαν εκτενώς το τραγικό συμβάν.

Έντονη κριτική επίσης ασκείται και για το γεγονός ότι δεν υπήρξε  άμεση καταδίκη και μαζική  κινητοποίηση από τις επίσημες ομογενειακές οργανώσεις ή τους Ελληνοαμερικανούς πολιτικούς στο να πιεστεί η Αστυνομία της Νέας Υόρκης και να θέσει σε διαθεσιμότητα τους  αστυνομικούς που εμπλέκονται, όπως έγινε σε αντίστοιχα αιματηρά επεισόδια  στο παρελθόν, μέχρι να βγει το τελικό πόρισμα.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024