Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μυστήριο με τον θάνατο Έλληνα ομογενή στην Νέα Υόρκη – Ξεψύχησε μετά από χτυπήματα taser αστυνομικών

Μυστήριο με τον θάνατο Έλληνα ομογενή στην Νέα Υόρκη – Ξεψύχησε μετά από χτυπήματα taser αστυνομικών

Ζητά απαντήσεις η οικογένεια του 30χρονου ομογενή, ενώ ο δικηγόρος τους, Γιώργος Βομβολάκης, επισημαίνει στο The Post ότι θεωρεί ότι οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν πολύ μεγάλη τάση με αποτέλεσμα το χτύπημα να είναι μοιραίο.

Σοκ προκαλεί η είδηση πως ένας άνδρας πέθανε σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης από taser αστυνομικού.

Μάλιστα σύμφωνα με το τοπικό σάιτ inkefalonia.gr πρόκειται για τον ομογενή Γιώργο Ζαπάντη, ο οποίος σύμφωνα με το αστυνομικό ανακοινωθέν μετά το χτύπημα με taser, έχασε τις αισθήσεις του, υπέστη ανακοπή καρδίας και διακομίστηκε στο νοσοκομείο New York-Presbyterian Hospital / Queens, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της nypost.com η αστυνομία κλήθηκε στο σπίτι του 30χρονου Γιώργου Ζαπάντη μετά από αναφορές πως ο άνδρας ήταν οπλισμένος.

Μόλις έφτασαν στο σπίτι του, οι αστυνομικοί βρήκαν τον 30χρονο στο υπόγειο να κρατά ένα σπαθί σαμουράι.

Τότε οι αστυνομικοί του είπαν να αφήσει κάτω το σπαθί.

«Πλησίασε τους αξιωματικούς με το σπαθί, και τότε εκείνοι τον χτύπησαν με το taser», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ζητά απαντήσεις η οικογένεια του 30χρονου ομογενή

Η οικογένεια του Γιώργου Ζαπάντη ζητά τώρα απαντήσεις για τις συνθήκες με τις οποίες έφυγε από τη ζωή το παιδί τους, ενώ ο δικηγόρος τους, Γιώργος Βομβολάκης, επισημαίνει στο The Post ότι θεωρεί ότι οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν πολύ μεγάλη τάση με αποτέλεσμα το χτύπημα να είναι μοιραίο.

«Αν και οι έρευνες είναι ακόμη στα αρχικά στάδια, ενδεχομένως να έχουμε ένα άλλο περιστατικό αστυνομικής βίας.

Ακόμη ένα περιστατικό αστυνομικής βίας;

Οι αστυνομικοί «χτύπησαν» επανειλημμένως τον κ. Ζαπαντή με έναν taser, το οποίο τελικά προκάλεσε το θάνατό του», δήλωσε ο Βομβολάκης το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Έλληνας ομογενής  φαίνεται να είχε προβλήματα ψυχικής υγείας, με αποτέλεσμα να είναι πιθανό το ενδεχόμενο να πανικοβλήθηκε και να προέβαλε αντίσταση κατά την διάρκεια της σύλληψης του.

Ωστόσο ο 30χρονος ήταν άοπλος την ώρα της σύλληψης του σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο οποίος μάλιστα τόνισε πως το συμβάν έχει καταγράψει κάμερα.

«Τη στιγμή που τον χτύπησαν με το taser, τον είχαν υπό έλεγχο ενώ μάλιστα είχε τα χέρια του πίσω από την πλάτη του», είπε ο δικηγόρος του επισημαίνοντας πως εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε σπαθί στα χέρια του.

Τρία βίντεο εξετάζει η αστυνομία – Τον χτυπούν ανελέητα με το taser

Η The Post μάλιστα αποκαλύπτει πως υπάρχουν συνολικά τρία βίντεο από κάμερες που δείχνουν πως έγινε η σύλληψη που κατέληξε σε θάνατο.

Σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας η σύλληψη έγινε σε ένα στενό σοκάκι στο πλάι του σπιτιού του, κάτω από μία κόκκινη μεταλλική τέντα.

Στο βίντεο φαίνεται από ψηλά ο 30χρονος ομογενής να περιβάλλεται από τέσσερις άνδρες αστυνομικούς και μία γυναίκα της υπηρεσίας.

Στο ένα βίντεο ο Ζαπάντης αντιστέκεται την ώρα που οι αστυνομικοί προσπαθούν να του περάσουν χειροπέδες, ενώ σε κάποια σημεία προσπαθεί να πιαστεί και από την τέντα.

Σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται στο βίντεο ο ίδιος να αποτελεί απειλή για τους αστυνομικούς, ενώ δεν διακρίνεται κάτι στα χέρια του.

Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί δεν αναφέρουν ότι ο άνδρας κρατάει όπλο.

«Βάλε τα χέρια πίσω στην πλάτη» του φωνάζουν στο πρώτο βίντεο.

Στο δεύτερο βίντεο το οποίο έχει διάρκεια δέκα δευτερολέπτων φαίνονται οι αστυνομικοί να φωνάζουν πιο δυνατά στον άνδρα, ενώ δείχνουν θυμωμένοι.

«Πέσε κάτω, πέσε κάτω» ακούγεται, ενώ φαίνεται κάποιος τον χτυπά στον ώμο την στιγμή που ο άλλος του λέει «Θα σε χτυπήσουμε ξανά (σ.σ. με taser) αν δεν πέσεις κάτω.

«Χτύπησε τον ξανά» λέει ένας αστυνομικός φωνάζοντας ενώ τότε ακούγεται ο ήχος και το φως του taser.

Στο τρίτο βίντεο φαίνεται ο αστυνομικός να χτυπά ξανά με taser τον 30χρονο.

Οι σπινθήρες χτυπούν το κορμί του, καθώς εκείνος πέφτει στο έδαφος.

«Βάλε τα χέρια σας πίσω από την πλάτη σας!» ένας αστυνομικός λέει τρεις ακόμη φορές, ωστόσο ο 30χρονος φαίνεται πως δεν μπορεί να αντιδράσει.

Σημειώνεται πως αναμένονται οι ιατροδικαστικές εξετάσεις ώστε να αποκαλυφθεί από τι πέθανε ο Γιώργος Ζαπάντης, ενώ οι έρευνες στους αστυνομικούς συνεχίζονται από το ανακριτικό τμήμα της Νέας Υόρκης.(NYPD’s Force Investigation Division).

Sports in

Ο Κέιν δεν έχει αντίπαλο στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι»

Ο Χάρι Κέϊν είναι στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στα γήπεδα της Ευρώπης – Τέταρτος ο Βαγγέλης Παυλίδης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024