Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ψευτογιατρός : Θύελλα αποκαλύψεων για τη δράση του - Τι εξετάζουν οι αρχές

Ψευτογιατρός : Θύελλα αποκαλύψεων για τη δράση του – Τι εξετάζουν οι αρχές

Σοκ και οργή προκαλούν οι αποκαλύψεις για τη δράση του ψευτογιατρού, που με τις υποτιθέμενες θεραπείες του, οδήγησε στην επιδείνωση της υγείας περίπου 100 ανθρώπων και προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον πέντε.

Σοκ και οργή προκαλούν οι αποκαλύψεις για τη δράση του ψευτογιατρού, που με τις υποτιθέμενες θεραπείες του,  οδήγησε στην επιδείνωση της υγείας περίπου 100 ανθρώπων και προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον πέντε.

Η θεραπευτική δίαιτα και το «συνταγολόγιο» του 47χρονου που εμπεριέχονται στη δικογραφία, αποκαλύπτουν την κοροϊδία και την αναλγησία με την οποία αντιμετώπιζε τους ασθενείς.

Μαρτυρίες που έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας δείχνουν πως ο προφυλακισμένος ψευτογιατρός δεν είχε τον παραμικρό ενδοιασμό, προκειμένου να αποσπάσει χρήματα από πονεμένους ανθρώπους.

Η πειραματική «θεραπεία»

Χαρακτηριστικά είναι όσα είπαν δύο παρ ολίγον θύματά του, εξηγώντας πώς ξέφυγαν από τα «νύχια»  του.

Ο πατέρας ενός 24χρονου ασθενή με λέμφωμα αποκάλυψε, στον ANT1 ότι ο ψευτογιατρός ζήτησε από τον γιο του να διακόψει τις θεραπείες του και να ακολουθήσει τη δήθεν πειραματική «θεραπεία» που πρότεινε ο ίδιος.

«Μου τον σύστησε μια γυναίκα, γνωστή μας. Το παιδί δεν πείστηκε καθόλου. Ήταν 24 ετών και είχε την καθαρή σκέψη. Του το ξέκοψε από την αρχή λέγοντάς του ότι δεν μπορεί να αναιρέσει ένα πρωτόκολλο που ισχύει σε όλο τον κόσμο, ούτε τους γιατρούς που τον έσωσαν 4 φορές» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δημήτρης.

Μια γυναίκα εξάλλου, εξηγεί πώς ήρθε σε  επαφή με τον 47χρονο, το 2012, όταν ο άνδρας της βρισκόταν στο τελικό στάδιο της νόσου που τον είχε «χτυπήσει»:.

«Τον πλησίασα το 2012. Άκουσα από το φιλικό μας περιβάλλον για έναν άνθρωπο που μπορούσε να βοηθήσει τον σύζυγό μου. Από στόμα σε στόμα είχε φθάσει σε μας η φήμη του.

Κάποια στιγμή συναντηθήκαμε σε ένα σπίτι, ήθελε να δει τις ακτινογραφίες, συναντηθήκαμε στο νοσοκομείο, τις διάβαζε και καλά…

Μου είπε όμως ότι δεν είναι θαυματοποιός και ότι απλά κάνει μια θεραπεία. Δεν είχε όμως κάτι να μας προτείνει, παρά μόνο ένα σκεύασμα για τα μαύρα στίγματα στα χέρια του συζύγου μου» τόνισε η κα Θεοδώρα.

Εμπόριο ελπίδας

Εντύπωση προκαλεί η καταγγελία του γιου ενός από τα θύματα του 47χρονου στο MEGA και την εκπομπή Live News, που αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο ο ψευτογιατρός έβαλε, την υπογραφή του στο θάνατο ακόμη ενός ανθρώπου που τον πίστεψε και τον πλήρωσε, δίνοντάς του συνολικά 50.000 ευρώ.

Ο 67χρονος έχει διαγνωστεί με καρκίνο του πνεύμονα αλλά ο κομπογιαννίτης που έχει συστηθεί ως μεγάλος ερευνητής διαφωνεί.

Σύμφωνα με το γιο του θύματος, ο 47χρονος, συστήνεται ως γιατρός του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Εμφανίζεται ως διακεκριμένος ογκολόγος ομοιοπαθητικός και βαφτίζει τον καρκίνο του πνεύμονα σταφυλόκοκκο. Ο θάνατος για τον 67χρονο ασθενή  είναι αναπόφευκτος.

Ο ψευτογιατρός πείθει τον ασθενή να μην κάνει καθόλου χημειοθεραπείες και του γράφει μία εξαντλητική δίαιτα.

«Μας πρότεινε μια θεραπεία με αποστάγματα με βότανα που μάζευε από το Άγιο Όρος μάς έλεγε, διατροφή, κάτι τσάγια. Έφερε κάτι σκευάσματα, 7-8 σκευάσματα. Εξήγησε στη μάνα μου πώς θα τα παίρνει ο πατέρας μου. Έφερε κάτι συνταγές για σούπες και χυμούς από καρότα, γενικά χυμούς από βιολογικά προϊόντα. Ο πατέρας μου παραπονιόταν, πείναγε, γιατί δεν έτρωγε, η δίαιτα ήταν εξαντλητική» σημείωσε μιλώντας στο LIVE NEWS ο γιος του αδικοχαμένου 67χρονου.

Ο 67χρονος μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία αλλά ο 47χρονος δεν έχει φραγμούς. Ακόμη και μία εβδομάδα πριν από τον θάνατο του ανθρώπου ζητά από τον γιο του την τελευταία δόση από τα 50.000 ευρώ.

«Θα μαραθεί και θα πέσει»

Αποκαλυπτικό είναι και το νέο ηχητικό ντοκουμέντο, που έφερε στο φως το MEGA,  με τη φωνή του ψευτογιατρού, ο οποίος καλείται αυτή τη φορά να θεραπεύσει ένα πολύποδα.
Ο 47χρονος φέρεται να εκτιμά ότι ο ασθενής ανταποκρίνεται στη θεραπεία και ότι ο πολύποδας «θα μαραθεί και θα πέσει».

«Ένας πολύποδας από την στιγμή που μικραίνει σημαίνει δύο πράγματα: Ένα ότι ο οργανισμός βρήκε προς στιγμήν μια ισορροπία και αντέδρασε κατευθείαν και δεύτερον ότι κάτι σου λείπει από τον οργανισμό και για κάποιους λόγους το βρήκες, το’ φαγες και του το έδωσες του οργανισμού και άρχισε να θεραπεύεται» ακούγεται να λέει ο ψευτογιατρός, που μοιράζοντας απλόχερα τις… γνώσεις του καταλήγει στο συμπέρασμα περί αναερόβιων καρκινικών κυττάρων.

Οι συνταγές της φρίκης

Τις τελευταίες ώρες ήρθαν στο «φως» η θεραπευτική δίαιτα και το «συνταγολόγιο» του 47χρονου που εμπεριέχονται στη δικογραφία, και  αποκαλύπτουν την κοροϊδία και την αναλγησία με την οποία αντιμετώπιζε τους ασθενείς.

Ο 47χρονος εμφανιζόταν ως λάτρης των φυσικών μεθόδων, και σε  χειρόγραφα σημειώματα, που αποκαλύπτει «το Βήμα»,  συνιστούσε ως «σωτήριες» ουσίες και τροφές, τον ζεόλιθο, το ριγανέλαιο, το μύρτιλο, το «μαύρο κύμινο», το αντιοξειδωτικό «μαύρο γκότσι μπέρι», το «Ιπποφαές μαζι Σπυρουλίνα».

Ο προφυλακισμένος ψευτογιατρός υποστήριζε ότι αυτές οι ουσίες θα περιορίσουν σοβαρές νόσους, με τα άτυχα θύματά του να εγκαταλείπουν, τις θεραπείες τους για να ακολουθήσουν τις μοιραίες παραπλανητικές συμβουλές του.

Υποχρέωνε δε τους ασθενείς να παίρνουν χάπι γαϊδουράγκαθου, άφθονα καρότα, φάβα και κατσικίσιο γάλα, για να γίνουν καλά από… τον καρκίνο.

Πανελλαδική η δράση του – Τι ερευνά η αστυνομία

Στο μεταξύ, οι καταγγελίες εις βάρος του φτάνουν  τις 150 και προέρχονται από όλη την επικράτεια.

Από τη ΓΑΔΑ, έχουν σταλεί στις αστυνομικές διευθύνσεις όλης της χώρας, ειδικά ερωτηματολόγια, τα οποία καλούνται να συμπληρώσουν όσοι καταγγέλλουν τη δράση αυτού του ανθρώπου.

Μεγάλο ερωτηματικό για τις Αρχές παραμένει πού βρίσκονται τα χρήματα που έχει αποσπάσει ο ψευτογιατρός.

Η αστυνομία ερευνά επίσης το ενδεχόμενο να εμπλέκονται στην υπόθεση και γιατροί που εν γνώσει τους συνεργάστηκαν μαζί του για οικονομικό όφελος.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024