Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ινδία : Περισσότεροι από εκατό νεκροί από κεραυνούς

Ινδία : Περισσότεροι από εκατό νεκροί από κεραυνούς

Η πολιτεία Μπιχάρ κατέγραψε έναν από τους πιο σκληρούς ημερήσιους απολογισμούς νεκρών από κεραυνούς για τα τελευταία χρόνια

Τουλάχιστον 107 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από χτυπήματα κεραυνών στη βόρεια και την ανατολική Ινδία, αναφέρουν οι αρχές, στο πρώτο στάδιο της ετήσιας περιόδου των μουσώνων.

83 άτομα σκοτώθηκαν στη φτωχή ανατολική πολιτεία του Μπιχάρ αφού χτυπήθηκαν από κεραυνό, ενώ 24 ακόμα πέθαναν στη βόρεια πολιτεία Ουτάρ Πραντές. Δεκάδες ακόμη τραυματίστηκαν, όπως αναφέρουν οι αρχές.

Τα χτυπήματα από κεραυνό κατά την περίοδο των μουσώνων (Ιούνιος – Σεπτέμβριος) είναι αρκετά συνηθισμένα στην Ινδία. Όμως ο υπουργός διαχείρισης κρίσεων του Μπιχάρ, Λακσμεσβάρ Ράι, ανέφερε ότι πρόκειται για έναν από τους υψηλότερους ημερήσιους αριθμούς νεκρών από κεραυνό που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια στην πολιτεία.

Άγνωστος παραμένει ο ακριβής αριθμός των νεκρών

Περισσότεροι από τους μισούς θανάτους συνέβησαν στις βόρειες και ανατολικές περιοχές του Μπισάρ, οι οποίες συχνά υποφέρουν από πλημμύρες, πρόσθεσε. Ο Ράι προειδοποίησε επίσης ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, αφού η κυβέρνησή του ακόμη αναμένει τις αναφορές από τις ενδότερες περιοχές της πολιτείας.

Έντονες βροχές προβλέπεται να πλήξουν το Μπιχάρ την Παρασκευή και το Σάββατο, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ινδίας.

Στη γειτονική Ουτάρ Πραντές, οι περισσότεροι θάνατοι καταγράφηκαν στην περιοχή Ντεόρια, κοντά στα σύνορα με το Νεπάλ, και στην ιερή πόλη Πραγιαγκράτζ, αναφέρουν οι αρχές.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Ναρέντρα Μόντι, έδωσε την Πέμπτη τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων μέσω ανάρτησης στο Twitter, όπου πρόσθεσε ότι οι κυβερνήσεις και των δύο πολιτειών εφαρμόζουν μέτρα άμεσης ανακούφισης από τις καταστροφές.

Περισσότεροι από 2,300 άνθρωποι σκοτώθηκαν από κεραυνούς στην Ινδία το 2018, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ποινικών Αρχείων. Πρόκειται για τα πιο πρόσφατα στοιχεία που είναι διαθέσιμα στο κοινό.

Οι μουσώνες είναι ζωτικοί για την ανανέωση των αποθεμάτων νερού της Νότιας Ασίας, όμως προκαλούν και εκτεταμένες καταστροφές και πολυάριθμους θανάτους στην περιοχή σε ετήσια βάση.

Πηγή: www.theguardian.com

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024