Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ελπιδοφόρος για 29χρονο ομογενή : Κανείς δεν αξίζει τέτοιο θάνατο

Ελπιδοφόρος για 29χρονο ομογενή : Κανείς δεν αξίζει τέτοιο θάνατο

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αποκάλυψε ότι θα σταθεί δίπλα στην οικογένεια βοηθώντας να διευλευκανθεί η υπόθεση της δολοφονίας του

«Κανείς δεν αξίζει ένα τέτοιο θάνατο. Κανείς, ακόμα και ο χειρότερος εγκληματίας δεν πρέπει να πεθαίνει έτσι. Όλοι έχουμε τα δικαιώματα μας. Yπάρχει ένα όριο και αυτό το όριο έχει ξεπεραστεί και επαναλαμβάνεται διαρκώς. Ίσως ο μόνος  λόγος που μπορεί να με παρηγορήσει είναι ότι  χαμός του Γιώργου δεν ήταν άδικος. Θα συμβάλλει στο να καταλάβουμε  ότι πρέπει όλοι μας να υψώσουμε την φωνή μας και να είμαστε εκεί όταν χρειαστεί» δήλωσε  ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Ο Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, τo σπίτι της  οικογένειας του θύματος στο Κουίνς εκφράζοντας την συμπάθεια του και τα θερμά του συλλυπητήρια στην μητέρα του 29χρονου ομογενή, Ασπασία Ζαπάντη με την οποία είχαν μια 40λεπτη συνομιλία.

«Με μεγάλη θλίψη αντίκρισα την μητέρα του Γιώργου. Ήμουν σε πολύ δύσκολη θέση να βρω λόγια. Τι να πεις σε μια μητέρα που χάνει το παιδί της μέσα στο σπίτι χωρίς να έχει κάνει τίποτα μόνο και μόνο από μια υπερβολική αστυνομική βία. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι αυτή η βία αν δεν αντιμετωπιστεί στον καιρό της, την μία ημέρα θα είναι ο Τζορτζ Φλόιντ, την άλλη θα είναι ο Γιώργος και την επόμενη ημέρα θα είναι κάποιος άλλος. Πάντα θα είναι κάποιος.  Αυτό πρέπει να σταματήσει και πρέπει όλοι να συνειδητοποιηθούμε και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο Ελπιδοφόρος μιλώντας στον ΑΝΤ1 αποκάλυψε ότι η Αρχιεπισκοπή Αμερικής θα σταθεί  δίπλα στην οικογένεια Ζαπάντη και σε νομικό επίπεδο, βοηθώντας να διευλευκανθεί η υπόθεση της δολοφονίας του 29χρονου ομογενή και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Παράλληλα θα ζητήσει το επόμενο διάστημα  ενημέρωση από την ηγεσία της αστυνομίας της Νέας Υόρκης για την πορεία των ερευνών  της υπόθεσης που συγκλονίζει την ελληνοαμερικανική κοινότητα. Χαρακτηριστικά τόνισε «θα το κάνουμε πολύ σύντομα απλά δεν θέλουμε να το κάνουμε με όρους μόνο επικοινωνιακούς, για το φαίνεσθαι, αλλά θα είναι ουσιαστικοί γι’ αυτό θα γίνει όταν θα έρθει η ώρα και όταν θα χρειαστεί και όχι τώρα για να ακολουθήσουμε την επικαιρότητα».

Ο Αρχιεπίσκοπος  Αμερικής πρόκειται να τελέσει την επόμενη Δευτέρα την κηδεία του Γιώργου Ζαπάντη, στο ιερό ναό του Τιμίου Σταυρού Γουάιτστον.

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024