Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοίτα, κοίτα τη θάλασσα!

Κοίτα, κοίτα τη θάλασσα!

Ο κορωνοϊός είχε πολύ δυσάρεστες συνέπειες για τον τουρισμό και την οικονομία της χώρας μας.

Η θάλασσα μοιάζει γαλήνια. Ετσι όπως τη «βλέπεις» μέσα από έναν πίνακα ζωγραφικής. Σκέφτεσαι ότι θα ήταν πραγματικά υπέροχα να ξεκινήσεις ταξίδια πάνω στα κρυστάλλινα νερά. Ταξίδια κοντινά και μακρινά! Αυτή εδώ άλλωστε είναι η πλέον κατάλληλη εποχή. Κάποιους μήνες πριν λέγαμε όλοι ότι ο Ιούνιος (όπως και ο Σεπτέμβριος) είναι ο καλύτερος μήνας για ποιοτικές διακοπές. Οι τουρίστες είναι καλής ποιότητας, στα νησιά δεν είναι «στιβαγμένοι» ο ένας πάνω στον άλλον, τα ξενοδοχεία μπορούν να προσφέρουν καλύτερο service. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, όταν εκατομμύρια τουρίστες έφθαναν από ολόκληρο τον πλανήτη, κάπου χανόταν η μπάλα. Κυρίως στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς. Αυτό όμως εδώ το καλοκαίρι τα πράγματα είναι αλλιώτικα. Οι τουρίστες μέχρι στιγμής είναι ελάχιστοι. Σε λίγες όμως ημέρες, όταν όλες οι πτήσεις θα μπορέσουν να προσεγγίσουν το «Ελευθέριος Βενιζέλος», θα είναι σίγουρα περισσότεροι.

Τα μικρά παιδιά…

Ο κορωνοϊός είχε πολύ δυσάρεστες συνέπειες για τον τουρισμό και την οικονομία της χώρας μας. Δεν έχουμε λοιπόν παρά να ρίξουμε άλλη μια ματιά στο απέραντο γαλάζιο και να προσπαθήσουμε να πάρουμε «ανάσες» αισιοδοξίας. Γαλάζια, μπλε, τιρκουάζ κρυστάλλινα νερά και πίνακες σημαντικών εικαστικών. Μέσα από χρώματα και παραστάσεις ταξιδεύεις μακριά. Λατρεύω τον πίνακα του Georges Seurat με τίτλο «Λουόμενοι στην Ανιέρ». Εξαιρετικοί και αυτοί με τα μικρά παιδιά στη θάλασσα και τις υπογραφές των Sally Swatland, Joe Bowler, Marie Witte κ.ά.

Τα κλασικά

Κλασικό έργο το «Βάρκα με πανί» του Νικολάου Λύτρα, ο οποίος μάς ταξιδεύει στην Τήνο, ή το «Πρωινό στην Κέρκυρα» του Βασιλείου Χατζή. Σε καλοκαιρινές διακοπές μάς παραπέμπει ο πίνακας του Edward Henry Potthast με τίτλο «A summer vacation». Γαλήνιος, «τυλιγμένος» στα χρώματα του δειλινού το καλοκαίρι, αυτός του Isaac Levitan. Ενα «Summer evening» που «αποτυπώθηκε» στον καμβά το 1899. Κλασικό έργο, μοναδικής ομορφιάς…

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024