Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ψευτογιατρός : Ξεπερνούν τις 50 οι νέες καταγγελίες - Το Μοναστήρι και οι ενέσεις από το «Βατικανό»

Ψευτογιατρός : Ξεπερνούν τις 50 οι νέες καταγγελίες – Το Μοναστήρι και οι ενέσεις από το «Βατικανό»

Δεν έκανε πίσω ακόμα και σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις

Σοκ προκαλεί τόσο ο κυνισμός όσο και η ψυχρότητα που έδειχνε ο ψευτογιατρός απέναντι στους απεγνωσμένους ασθενείς και τους συγγενείς τους.

Προκειμένου να τους αποσπάσει μεγάλα ποσά, παρίστανε τον ειδήμονα και πρότεινε θεραπείες μη επιστημονικά τεκμηριωμένες.

Τα «στόματα» ανοίγουν το ένα μετά το άλλο για την δράση του ψευτογιατρού  που σύμφωνα με τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν, παρίστανε τον γιατρό αποκομίζοντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ οδήγησε στον θάνατο τουλάχιστον τρεις ανθρώπους.

Την ίδια ώρα αυξάνονται συνεχώς οι καταγγελιές που φτάνουν στην αστυνομία για την δράση του.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν, πως πέρα από τις 35 καταγγελίες που κρίνονται σοβαρές από τις συνολικά 50, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και πολύ περισσότερες.

Σε Μονές «ψάρευε» τα θύματά του

Ο γιος καρκινοπαθούς που κατέληξε ακολουθώντας τις οδηγίες του απατεώνα, που έπαιζε με τον ανθρώπινο πόνο, μίλησε την Τετάρτη στην εκπομπή «Live News» του Mega για την γνωριμία με τον 47χρονο.

«Ο πατέρας μου είχε καρκίνο στο συκώτι. Ήταν η τελευταία μας ελπίδα. Πήγαμε, είδαμε τον γιατρό λέω ‘γιατρέ αυτό και αυτό’. Ναι μου λέει ‘φίλε εγώ δίνω μια διατροφή με κάτι αποτοξινωτικά τσάγια, φρούτα και λαχανικά. Την ακολουθούμε αυτή’ λέει ‘και πιστεύω να πάει καλά’».

Και αυτό το θύμα, ο ψευτογιατρός φέρεται πως είχε ψαρέψει στη Μονή Ταξιαρχών στο Πήλιο. Εκμεταλλευόμενος τον ανθρώπινο πόνο, υποσχόταν ίαση που όχι μόνο δεν θα προσέφερε ποτέ αλλά θα οδηγούσε και τους ασθενείς στον θάνατο.

Η περίπτωση της μητέρας με καρκίνο

Σύμφωνα με μία νέα καταγγελία, ο γιατρός –μαϊμού είχε πείσει μία μητέρα να συνεχίσει την θεραπεία τη για τον καρκίνο, κάνοντας ενέσεις από το… Βατικανό.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των θυμάτων, ο ψευτογιατρός έπεισε μια 35χρονη καρκινοπαθή και μητέρα δύο παιδιών με καρκίνο στο στήθος να μην ακολουθήσει τον τρίτο κύκλο θεραπείας της.

Αντί της θεραπείας, ο 47χρονος έκανε στην άτυχη γυναίκα 6 ενέσεις, που της είπε ότι έρχονται «κατευθείαν από το Βατικανό».

Μάλιστα, για αυτές έδωσαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ στον άνδρα που εμφανιζόταν ως εξειδικευμένος ογκολόγος.

Όπως είπε ο κ. Σούρλας στον ANT1, έχει στην διάθεση του όλα τα σχετικά στοιχεία από τους συγγενείς της 35χρονης, η οποία έχασε την ζωή της, υποκύπτοντας στην νόσο.

Συμπλήρωσε δε ότι, σύμφωνα με τον όγκο των δεδομένων που έχει συλλέξει, από διάφορα πρόσωπα που έπεσαν θύματα του 47χρονου, μπορεί κάποιος να μιλήσει για συνεργούς του ψευτογιατρού, οι οποίοι «έσπρωχναν» υποψήφια θύματα προς τον απατεώνα.

Ο «συνεργάτης»

Ο κομβικός ρόλος ενός συνεργάτη του, ο οποίος εντόπιζε τα υποψήφια θύματα και κατάφερνε να τα παρασύρει προς τα… πλοκάμια του «ψευτογιατρού», φανερώθηκε  αναδεικνύοντας ένα μέρος της «μηχανής» που είχε στήσει ο ψευτογιατρός, προκειμένου να εκμεταλλεύεται σχεδόν κυνικά τον ανθρώπινο πόνο.

Η «μηχανή» ήταν καλά στημένη και λειτουργούσε άψογα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο συνεργάτης του ψευτογιατρού εντόπιζε τα υποψήφια θύματα, τα προσέγγιζε και την κατάλληλη στιγμή «έριχνε το δόλωμα», παρασύροντας τους ανθρώπους που αγωνιούσαν για την υγεία τους ή για τους αγαπημένους τους, στον ιστό του «γιατρού- μαϊμού».

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024