Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απολαυστικός... Τραμπ : Το τείχος στα σύνορα σταμάτησε και τον κοροναϊό

Απολαυστικός… Τραμπ : Το τείχος στα σύνορα σταμάτησε και τον κοροναϊό

Αυτό το «υπέροχο τείχος» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ «σταμάτησε την Covid, σταμάτησε τα πάντα».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επαίνεσε την Τρίτη από την Αριζόνα την αποτελεσματικότητα του τείχους που ανεγέρθηκε σε τμήμα των συνόρων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικού, διαβεβαιώνοντας ότι ήταν πολύ χρήσιμο ιδίως ενάντια στην πανδημία της Covid-19.

«Αδιαπέραστο» εκτός εάν… έχετε σκάλα

«Είναι το πιο ισχυρό τείχος (…) που υπάρχει στον κόσμο, ενισχύεται από μια απίστευτη τεχνολογία», εξήγησε ο αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια στρογγυλής τραπέζης στην πόλη Γιούμα για τη σηματοδότηση του ορόσημου των 200 μιλίων (322χλμ).

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου επέμεινε ότι αυτό το τείχος είναι «αδιαπέραστο», εκτός αν έχετε «μια εξαιρετικά μεγάλη σκάλα».

Ο Τραμπ είπε συγκεκριμένα ότι αυτό το αμφιλεγόμενο τείχος ήταν χρήσιμο στην καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, αλλά αποδείχθηκε επίσης πολύ αποτελεσματικό στην καταπολέμηση της εξάπλωσης της Covid-19.
«Σταμάτησε την Covid, σταμάτησε τα πάντα», είπε.

«Στην Καλιφόρνια, για παράδειγμα, υπάρχουν πολύ μολυσμένες περιοχές από την πλευρά του Μεξικού. Εάν δεν είχαμε το τείχος, η κατάσταση θα ήταν καταστροφική», πρόσθεσε.

Κόντρα με τους Δημοκρατικούς

Αυτό το «υπέροχο τείχος» που υποσχέθηκε την ημέρα της έναρξης της εκστρατείας του, στις 16 Ιουνίου 2015 και του οποίου η περιγραφή και το μέγεθος ποικίλλουν, αποτελεί λόγο επαναλαμβανόμενης απογοήτευσης για τον Ντόναλντ Τραμπ από την ημέρα που ανέλαβε την εξουσία.

Αντιμέτωπος με την άρνηση των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο να αποδεσμεύσουν κονδύλια για αυτό το έργο που θεωρούν αναποτελεσματικό, ο Τραμπ αναζήτησε παρακαμπτήριες οδούς μέσω του Πενταγώνου.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024