Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Το παρακράτος της ΝΔ οδηγεί την πολιτική ζωή στη λάσπη και το βούρκο

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρακράτος της ΝΔ οδηγεί την πολιτική ζωή στη λάσπη και το βούρκο

Για «δράση αληθινού παρακράτους» που οδηγεί τη πολιτική ζωή του τόπου «στη λάσπη και στο βούρκο» κατηγορούν την κυβέρνηση πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέχεια της δημοσιοποίησης συνομιλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μυωνή

Για «δράση αληθινού παρακράτους» που οδηγεί τη πολιτική ζωή του τόπου «στη λάσπη και στο βούρκο» κατηγορούν την κυβέρνηση πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέχεια της δημοσιοποίησης συνομιλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μυωνή.

Δράση αληθινού παρακράτους

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και ανεξάρτητα από το περιεχόμενο της υποκλοπής ιδιωτικής συνομιλίας του κ. Παππά που είδε τη δημοσιότητα, και για το οποίο ο ίδιος έχει δώσει τις εξηγήσεις του, γεννιούνται μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που αφορούν εν γένει τη πολιτική ζωή του τόπου αλλά και την προστασία της ίδιας της δημοκρατίας από τη δράση του αληθινού παρακράτους» σημειώνουν οι εν λόγω πηγές.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι «η συντονισμένη και σκηνοθετημένη αποδοχή και ανάδειξη από τη πλευρά της κυβέρνησης της ΝΔ της παράνομης υποκλοπής ιδιωτικών συνομιλιών πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οδηγεί τη πολιτική ζωή του τόπου, με απόλυτη επιλογή και ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη, στη λάσπη και στο βούρκο».

Οι πηγές της Κουμουνδούρου σχολιάζουν ότι «η υπόθεση αυτή μας γυρνάει 30 χρόνια πίσω, μόνο που τότε η ΝΔ πάλι με Μητσοτάκη αρχηγό, χρησιμοποιούσε τις κασέτες του Μαυρίκη, ενώ σήμερα χρησιμοποιεί τις κασέτες του Μυωνή», ενώ προσθέτουν ότι «από την ανάγνωση δε, των γεγονότων και μόνο, συνάγεται ότι ένα παρακρατικό δίκτυο λειτουργούσε ήδη από τη περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Οι ίδιες κομματικές πηγές καταγγέλλουν «παράνομες ηχογραφήσεις υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως και παράνομες παρακολουθήσεις από ιδιωτικούς μηχανισμούς εκπαιδευμένων επαγγελματιών, με ή χωρίς πτυχίο, αλλά που ήξεραν να κάνουν καλά τη δουλειά», σημειώνοντας ότι «αυτό φανερώνει το γεγονός, άλλωστε, ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο παρακράτος τροφοδοτούσε με υλικό καταγραφών ή παρακολούθησης το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Αρένα

«Αφού είχε τη δυνατότητα να βρει πρόσβαση ακόμη και σε φωτογραφικό υλικό που αφορούσε ένα διήμερο διακοπών του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με την οικογένειά του, τον Αύγουστο του 18. Υλικό το οποίο κρατήθηκε ένα σχεδόν χρόνο στο συρτάρι του επιτελείου του κ. Μητσοτάκη, για να ριχθεί στη δημοσιότητα, όταν ο ίδιος έκρινε ότι θα αποφέρει το μέγιστο πολιτικό όφελος, δηλαδή εν μέσω της προεκλογικής περιόδου», υπογραμμίζουν και συνεχίζουν:

«Σήμερα παρακολουθούμε παρόμοιο έργο. Ένα υλικό παρανόμως κτηθέν τέσσερα χρόνια πριν, να μένει στα συρτάρια του, μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο timing για να το ρίξει στην αρένα».

«Αδιάψευστος μάρτυρας άλλωστε του παραπάνω συμπεράσματος, είναι το γεγονός ότι το υλικό αυτό ήταν από καιρό πριν γνωστό ακόμη και σε βουλευτές της ΝΔ. Αυτό αποδεικνύουν άλλωστε οι ερωτήσεις που υπέβαλε ο κ. Πλεύρης στον κ. Παππά κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στη Προανακριτική Επιτροπή, μήνες πριν και συγκεκριμένα στις 5/3/2020. Ερωτήσεις που αφορούσαν ακριβώς στα επίμαχα σημεία της υποκλοπής», αναφέρουν και προσθέτουν:

«Αλλά και το γεγονός ότι η κυβέρνηση της ΝΔ φρόντισε πολύ νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 18/11/19, να αλλάξει τον νόμο προκειμένου να νομιμοποιήσει τη χρήση σε δίκες παράνομων αποδεικτικών μέσων, προφανώς για να μπορέσει να αξιοποιήσει τις κασέτες που είχε ήδη στα συρτάρια του ο κ. Μητσοτάκης, εναντίον του κ. Παπαγγελόπουλου».

Επικίνδυνος κατήφορος για τη δημοκρατία

Επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο για το ότι υιοθετούν «πλήρως τους διαλόγους και το υλικό», «αφού η ΝΔ και ο φιλικός της Τύπος, το μετέτρεψαν σε θέμα κεντρικής πολιτικής αντιπαράθεσης», οι εν λόγω πηγές αναφέρουν ότι «ο κ. Μυωνής εκ μέρους προφανώς του Κυριάκου Μητσοτάκη, δηλώνει ότι κατέχει και άλλες κασέτες παράνομων ηχογραφήσεων, με σκοπό να τις δημοσιοποιήσει όποτε ο ίδιος (ή αυτός που τον προστάζει ) αποφασίσει».

Κλείνοντας, οι πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλούν «ευθέως» τον κ. Μητσοτάκη «να σταματήσει άμεσα αυτόν τον επικίνδυνο κατήφορο για τη δημοκρατία», «να σταματήσει να κυβερνά με μαφιόζικες και παρακρατικές μεθόδους» και «ό,τι υλικό διαθέτει από τον νέο Μαυρίκη, κ. Μυωνή, να το δώσει τώρα στη δημοσιότητα».

Επισημαίνουν, δε, στον πρωθυπουργό ότι «όσο βαθιά και αν έχει αποφασίσει να κυλιστεί στο βούρκο, ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά ο Αλέξης Τσίπρας, δεν έχουν ούτε να φοβηθούν ούτε να κρύψουν τίποτα».

Σκελετοί στις ντουλάπες

«Γιατί δεν έχουν σκελετούς στις ντουλάπες τους. Δεν αναδείχθηκαν στη πολιτική από τις χορηγίες της ΖΙΜΕΝΣ. Δεν συμμετέχουν σε offshore εταιρείες, ούτε έχουν εξοχικά μεσοτοιχία με τον κ. Χριστοφοράκο, ούτε τους ανήκει το σπίτι του Βολταίρου, ούτε εκλέχθηκαν στη κυβέρνηση χάρη στη στήριξη επιχειρηματικών και εκδοτικών συμφερόντων.

Να ξέρει λοιπόν ότι καθαρός ουρανός δε φοβάται, ούτε τη λάσπη ούτε το παρακράτος. Άλλοι μάλλον, έχουν πολλά να φοβηθούν», καταλήγουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή ΑΜΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024