Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολιτικές και δικαστικές διαστάσεις για το «παρακράτος» ΣΥΡΙΖΑ - Αποστάσεις Παπαγγελόπουλου από Παππά;

Πολιτικές και δικαστικές διαστάσεις για το «παρακράτος» ΣΥΡΙΖΑ – Αποστάσεις Παπαγγελόπουλου από Παππά;

Πολιτικούς κραδασμούς συνεχίζουν να προκαλούν οι ηχητικές συνομιλίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά, τη στιγμή μάλιστα που δια του δικηγόρου του αποκάλυψε πως έχει και άλλα ηχητικά ντοκουμέντα.

Πολιτικούς κραδασμούς συνεχίζουν να προκαλούν οι ηχητικές συνομιλίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά, τη στιγμή μάλιστα που δια του δικηγόρου του αποκάλυψε πως έχει και άλλα ηχητικά ντοκουμέντα.

Μάλιστα, το πρωί της Τετάρτης ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλης Ιωαννίδης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα ελεγχθεί η νομιμότητα του ηχητικού υλικού και αν κριθεί ότι είναι νόμιμο το αποδεικτικό μέσο, τότε ο εισαγγελικός λειτουργός  θα προχωρήσει  στην ουσιαστική  διερεύνηση της υπόθεσης  στο πλαίσιο της οποίας θα ερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις αυτεπαγγέλτως διωκόμενες και από ποια συγκεκριμένα πρόσωπα.

Σε περίπτωση που προκύψουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινης πράξης από πολιτικό πρόσωπο, τότε η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή.

Αποστάσεις Παπαγγελόπουλου από το Παππά

Αποστάσεις από τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά πήρε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος το όνομα του οποίου εμπλέκεται στο ηχητικό ντουκουμέντο του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή. Ο ίδιος ο οποίος κατέθεσε και σήμερα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής  πήρε αποστάσεις για τα όσα ακούγονται για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ζητώντας από τα μέλη της να καλέσουν τον πρώην υπουργό Επικρατείας για να τους εξηγήσει τι έχει πει στο ηχητικό.

«Ακούστηκε πουθενά ότι εγώ στοχοποίησα την κ. Γκραμπόφσκι;» αναρωτήθηκε ο κ. Παπαγγελόπουλος και τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη να σηκώνει το γάντι: «Έτσι όπως το λέτε εννοείτε ότι εσείς δεν στοχοποιήσατε την κ. Γκραμπόφσκι αλλά το έκανε ο Παππάς» είπε.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαγγελόπουλος ισχυρίστηκε ότι δεν αδειάζει τον ΣΥΡΙΖΑ εμμένοντας πάντως στη θέση του ότι δεν έβαλε στο στόχαστρό του την κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Ωστόσο, όπως μετέδωσε το Mega: Ολοκληρώνοντας την κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, ο κ. Παπαγγελόπουλος, σε μία απόπειρα να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις ότι υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ του ιδίου και του Νίκου Παππά, κάλεσε τους δημοσιογράφους να κοιτούν τα πρακτικά για να δουν ότι από την κατάθεσή του στην προανακριτική δεν προκύπτει κάποιο τέτοιο στοιχείο.
Ο ίδιος σημείωσε ότι οι άνθρωποι της Αριστεράς δεν πουλάνε μεταξύ τους τους φίλους τους, αναφερόμενος στον κ. Παππά, αλλά και ότι και ο ίδιος και ο κ. Παππάς βγαίνουν πιο ισχυροί από αυτή την ιστορία, «μετά από το τελευταίο απεγνωσμένο τέχνασμα κάποιων που θέλουν να δημιουργήσουν μια νέα ιστορία».
Ακόμη ο κ. Παπαγελόπουλος είπε ότι εξακολουθεί να αγαπά και τον κ. Τσίπρα και τον κ. Παππά, και ότι τους εκτιμά, καθώς και ότι όλες οι προσπάθειες με πολιτικές σκοπιμότητες θα πέσουν στο κενό.
Αναφορικά με το ηχητικό ντοκουμέντο, ο κ. Παπαγγελόπουλος επανέλαβε ότι προφανώς ο κ. Παππάς θα εξηγήσει τι εννοούσε για τις δουλειές και όσα ακούγονται να λέει στο σχετικό απόσπασμα.
Επίσης πρόσθεσε ότι αν το ηχητικό αποδειχθεί αληθινό, θα φανεί ότι ο κ. Παππάς δεν έχει κάποια πολιτική ευθύνη.

Επιμένει η κυβέρνηση για διαγραφή Παππά

Να βάλει σε καραντίνα το Νίκο Παππά καλεί το Μέγαρο Μαξίμου τον Αλέξη Τσίπρα μετά την αποκάλυψη των συνομιλιών του πρώην υπουργού με τον Σάμπυ Μιωνή. Μάλιστα οι κυβερνητικοί κύκλοι επαναφέρουν το ερώτημα που θέτουν συνεχώς τις τελευταίες ώρες βάζοντας στο κάδρο των ευθυνών για το παρακράτος τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργό.

Με αφορμή τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας για τον τουρισμό και την αντίθεσή του στα δωμάτια καραντίνας, οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη αναρωτιούνται αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «θα βάλει σε καραντίνα τον κ. Παππά, ή θα αναλάβει την ευθύνη για το παρακράτος;»

Σε σχόλιό τους, κυβερνητικοί κύκλοι τονίζουν χαρακτηριστικά: «Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος σήμερα στον τουρισμό χρησιμοποίησε τη λέξη καραντίνα. Ο κ. Παππάς δεν ήταν όμως τουρίστας. Ήταν Υπουργός της Κυβέρνησής του και ο πιο στενός συνεργάτης του. Ας πει λοιπόν ο κ. Τσίπρας αυτό που περιμένουν να ακούσουν οι Έλληνες: θα βάλει σε καραντίνα τον κ. Παππά, ή θα αναλάβει την ευθύνη για το παρακρά

Κι άλλες κασέτες;

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση θα πάρει κι άλλες διαστάσεις αν αληθεύουν οι αναφορές του δικηγόρου του κ. Μιωνή ότι υπάρχουν κι άλλα ηχητικά ντοκουμέντα.

Ο Π. Πανταζής, δικηγόρος του Σάμπυ Μιωνή, μιλώντας στον Alpha, είπε ότι ο Ισραηλινός επιχειρηματίας έχει κι άλλες «αποδείξεις» στα χέρια του. Δεν διευκρίνισε αν αυτές οι αποδείξεις στις οποίες αναφέρεται είναι κι άλλες ηχογραφημένες συζητήσεις. Είπε όμως ότι η πλευρά Μιωνή θα καταθέσει τα στοιχεία αυτά εν ευθέτω χρόνω.

Παράλληλα, ο δικηγόρος του Σάμπυ Μιωνή προκάλεσε, όπως είπε, «τον οποιονδήποτε να πάει το υλικό για ανάλυση» και πρόσθεσε ότι «δεν έχει γίνει καμία συρραφή».

Τόνισε δε ότι όταν ο Νίκος Παππάς ακούγεται στο ηχητικό να αναφέρεται σε κάποιους που βγάζουν λεφτά, μιλούσε για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο επιχειρηματίας κατέθεσε ήδη στην προανακριτική της Βουλής για την Novartis την καταγεγραμμένη συνομιλία που είχε με τον τότε υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά στο εξωτερικό στις 21 Μαΐου 2016. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Παππάς του ανέφερε ότι γνωρίζει πως ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έχει «τη δική του ατζέντα» και πως η ηγεσία της κυβέρνησης έχει στοιχεία που δείχνουν ότι «κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά».

Ο κ. Μιωνής αναφέρει ότι ο κ. Παππάς υποσχέθηκε πως θα μεσολαβήσει για τη διευθέτηση των δικαστικών του εκκρεμοτήτων, αρκεί ο Σταύρος Παπασταύρου να καταθέσει ψευδώς εις βάρος της κυρίας Μαρέβας Γκραμπόφσκι.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο Ειδικού Δικαστηρίου 

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο  βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου μιλώντας στο MEGA σημείωσε πως η Νέα Δημοκρατία θα εξετάσει αυτό το ενδεχόμενο αν προκύψουν ανάλογα στοιχεία.

«Υπάρχει Επιτροπή που θα εισηγηθεί και δικαστές που θα δικάσουν» πρόσθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, το Σύνταγμα προβλέπει ότι η αθωότητα ή η ενοχή των υπουργών ερευνάται μέσα από τη Βουλή από την προανακριτική επιτροπή και καταλήγει από το Ειδικό Δικαστήριο, ενώ έκανε λόγο για παρακρατικές μεθόδους της Νέας Δημοκρατίας με την επιλεκτική διαρροή στοιχείων του ζητήματος, «κάτι που συνιστά παραβίαση του Συντάγματος».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024