Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανδρουλάκης: Να απαντήσει ο κ. Τσίπρας για όσα αποκαλύπτονται τις τελευταίες ημέρες

Ανδρουλάκης: Να απαντήσει ο κ. Τσίπρας για όσα αποκαλύπτονται τις τελευταίες ημέρες

Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό «να απαντήσει σε θεμελιώδη και όχι επικοινωνιακά ερωτήματα που αφορούν το κράτος δικαίου, την διάκριση των εξουσιών και την ουσιαστική δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματός μας [

Διμέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης αλλά και κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση Παππά, εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, σε συνέντευξή του στο tvxs.gr, ερωτώμενος για τις συνομιλίες του Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, αλλά και το παρακράτος που αποκάλυψαν πρόσφατα τα «Παραπολιτικά» τόνισε:

Ο κ. Τσίπρας μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τις αποκαλύψεις με τον κ. Παπαγγελόπουλο, τον κ. Καμμένο και τον κ. Παππά, στενούς του κυβερνητικούς και κομματικούς συνεργάτες, έχει να απαντήσει σε θεμελιώδη και όχι επικοινωνιακά ερωτήματα που αφορούν το κράτος δικαίου, την διάκριση των εξουσιών και την ουσιαστική δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματός μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όψιμα ανακάλυψε την προοδευτική διακυβέρνηση, ενώ ο ίδιος συγκυβέρνησε με ένα από τα πιο ακροδεξιά κόμματα της χώρας. Δεν το λέω αυτά γιατί το «κρατάω μανιάτικο».

Στην πολιτική ως χώρο συμπύκνωσης ποικίλων συμφερόντων και ιδεών κανείς δεν μπορεί να πορεύεται μόνο με βάση το παρελθόν. Αλλά και κανείς δεν μπορεί να πορεύεται χωρίς αυτό. Ισχυρίζομαι όλα αυτά γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνουν πολιτική αλλά μικροπολιτική. Επικαλούνται τις προοδευτικές δυνάμεις – όπως το 2015 επικαλέστηκαν τη κατάργηση του μνημονίου σε μια μέρα με ένα νόμο και ένα άρθρο συγκυβερνώντας με τον ορισμό της αντιπροοδευτικής δύναμης- για ένα μόνο λόγο, γιατί διαβλέπουν πως μόνο έτσι έχουν τη δυνατότητα να επανέλθουν στην εξουσία.

Σε καμιά όμως πραγματικά προοδευτική δύναμη δεν επιτρέπεται να αστειεύεται με την πολιτική. Το ζήτημα της δυναμικής του προοδευτικού χώρου σε μια εποχή που όλα δείχνουν την πολιτική και ιδεολογική ηγεμονία του συντηρητικού λόγου και των φοβιών που αυτός κουβαλά, είναι όντως υπαρκτό. Για να έχει όμως ουσία, αυτή η προσπάθεια πρέπει να σταματήσει να είναι μια συζήτηση για το μοίρασμα των κομματικών εξουσιών και του κράτους και να γίνει υπόθεση της κοινωνίας.

Για τα vouchers

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση είπε ο κ. Ανδρουλάκης:

«Η κυβέρνηση, δεν έχει πλέον κανένα άλλοθι και πρέπει πάνω από όλα να πιέσει τις τράπεζες να διοχετεύσουν τη ρευστότητα αξιοκρατικά στις επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη, ώστε να αξιοποιηθούν κατάλληλα τα 200 δισ. ευρώ εγγυήσεων που προορίζονται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τις Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Πρακτικές, όπως ήταν η σκανδαλώδης πελατειακή ιστορία με τα vouchers κατάρτισης των επιστημόνων ή όπως θα έλεγα με τα voucher της ντροπής που για μέρες προσπαθούσαν όλα τα στελέχη της ΝΔ να καλύψουν, δεν πρέπει να επαναληφθούν. Η κυβέρνηση πρέπει επιπλέον να αξιοποιήσει τα χρήματα από το πρόγραμμα SURE των 100 δισ. ευρώ για τους εργαζομένους, με αξιοκρατικό τρόπο.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024