Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι ελληνικές επιχειρήσεις δημιουργούν το μέλλον των πληρωμών

Οι ελληνικές επιχειρήσεις δημιουργούν το μέλλον των πληρωμών

Μια συνεργατική πλατφόρμα, το Visa Innovation Program, επιτρέπει στις μεγάλες και μικρότερες fintech επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της σύγχρονης αγοράς

Μπορεί όλοι οι δρόμοι να μην οδηγούν στη Ρώμη, όμως όλα τα μεγάλα γεγονότα των τελευταίων ετών, θετικά και αρνητικά, φαίνεται πως οδηγούν στον κλάδο του fintech. Πράγματι, για τους περισσότερους πολίτες, οι ηλεκτρονικές πληρωμές πλέον αποτελούν μονόδρομο, ο οποίος όμως συχνά καταλήγει σε αδιέξοδο, εξαιτίας της δυσπιστίας τους προς το τραπεζικό σύστημα. Μικρές και μεγαλύτερες επιχειρήσεις επιδιώκουν να δημιουργήσουν λύσεις για αυτού του είδους τις σύγχρονες προκλήσεις του ψηφιακού εμπορίου, έχοντας πλέον και την υποστήριξη προγραμμάτων.

Μια πλατφόρμα – Αμέτρητες δυνατότητες

Το Visa Innovation Program είναι μια συνεργατική πλατφόρμα, μέσω της οποίας μεγάλου και μικρού μεγέθους fintech εταιρείες, που παρέχουν ολοκληρωμένες ή ημι-λειτουργικές λύσεις στις ανάγκες της αγοράς, αποκτούν απλοποιημένη και φιλική προς το χρήστη πρόσβαση στα πλέον δημοφιλή προϊόντα και υπηρεσίες Visa. Το πρόγραμμα υποδέχεται και μικρότερες εταιρείες, καλύπτοντας τις ανάγκες τους για πρόσβαση στο φιλικό προς τη Visa οικοσύστημα παροχής υπηρεσιών και επιτρέποντάς τους να αποδείξουν την αξία της ιδέας τους.

Το πρόγραμμα, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2019 στο Fintech Summer Meetup στο The Impact Hub Athens, δημιουργήθηκε από τη Visa σε συνεργασία με την καινοτόμα εταιρεία Crowdpolicy. Στόχος του Visa Innovation Program είναι η αλλαγή συμπεριφοράς πληρωμών των πολιτών, και ημετάβασή τους από τα μετρητά στη χρήση κάρτας, με την έμφαση να δίνεται σε τέσσερις πυλώνες: Ημερήσιες δαπάνες των Ελλήνων καταναλωτών, έσοδα από τον τουρισμό, μετακινήσεις, συναλλαγές δημοσίου προς καταναλωτή (G2C), καταναλωτή προς δημόσιο (C2G), επιχείρησης προς επιχείρηση (B2B) και Peer to Peer (P2P).

Enable – Accelerate – Go Live

Συμμετέχοντας στο Visa Innovation Program, το οποίο έχει ήδη ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο του, οι fintech και startup επιχειρήσεις έχουν την ευκαιρία να συνδημιουργήσουν λύσεις που ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές της σύγχρονης αγοράς, εκμεταλλευόμενες τις ανοιχτές μεθοδολογίες καινοτομίας της Visa και ακολουθώντας μια λογική που θέτει στο επίκεντρο τον άνθρωπο. Στο τέλος της συμμετοχής τους, θα έχουν καταφέρει να επιτύχουν τρία σημαντικά βήματα εξέλιξης:

Διευκόλυνση: Το τοπικό οικοσύστημα των startup σχεδιάζει νέες εμπειρίες ψηφιακού εμπορίου και αλληλεπιδρά με τη διαρκώς διευρυνόμενη κοινότητα startup της Crowdpolicy, αλλά και τους συνεργάτες Visa, τις επιχειρήσεις και τους ενδιαφερόμενους για να συνδημιουργήσουν και να ελέγξουν την αποτελεσματικότητα νέων λύσεων και να εξετάσουν την ανταπόκριση του κοινού σε αυτές.

Επιτάχυνση: Οι ομάδες οικοδομούν τις προτάσεις τους μέσα από ταχύρρυθμα εργαστήρια, συμβουλευτική υποστήριξη και επιδραστικές ομιλίες. Η διαδικασία επιτάχυνσης αποτελείται από διάφορα στάδια, ιδέες, υποθέσεις, τεστ, σχεδιασμό, διαμόρφωση, μετρήσεις, μάθηση, δημιουργία πρωτοτύπων και επικύρωση από την αγορά.

Go Live: Οι καλύτερες εγκεκριμένες λύσεις πληρωμών για την ελληνική αγορά «ανεβαίνουν» και ενσωματώνονται στο παγκόσμιο οικοσύστημα πληρωμών Visa.

Κάθε κύκλος του προγράμματος έχει διάρκεια πέντε μηνών και οι εταιρείες που επιλέγονται αποκτούν πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα συμβούλων, ειδικών, εκπαιδευτών και στο παγκόσμιο δίκτυο Visa. Παράλληλα, δέχονται υποστήριξη για τον σχεδιασμό της επιχειρηματικής τους στρατηγικής, την ανάπτυξη των προτάσεών τους, τον προγραμματισμό και για πολλές ακόμη ανάγκες τους.

Μάθετε περισσότερα για το Visa Innovation Program εδώ.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024