Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ψευτογιατρός: Έτσι κατάλαβα πως δεν είχε ιδέα από ιατρική – Τι λέει ο δικηγόρος των θυμάτων

Ψευτογιατρός: Έτσι κατάλαβα πως δεν είχε ιδέα από ιατρική – Τι λέει ο δικηγόρος των θυμάτων

Σοκάρουν νέες καταγγελίες που έρχονται στο φως.

Το πως αποκάλυψε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον ψευτογιατρό περιέγραψε ο εκπρόσωπος μερικών θυμάτων που εξαπατήθηκαν ή παραλίγο να εξαπατηθούν από τον 47χρονο που συστηνόταν ως «Νίκος Κόντος».

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος. Στέλιος Σούρλας, όλα ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2019 όταν μετέφερε έναν συγγενή του -που αντιμετώπιζε θέμα υγείας- στο μοναστήρι Αγίων Ταξιαρχών, στο Πήλιο, για να ζητήσουν τη βοήθειά του.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Ο κ. Στέλιος Σούρλας, δικηγόρος θύματος και συγγενής εξαπατηθέντος θύματος του ψευτογιατρού μίλησε στην εκπομπή «ΜΕGA Mag».  Ο κ. Σούρλας, ως συγγενής ενός από τους ανθρώπους που επιχείρησε να εξαπατήσει ο κατηγορούμενος, κατέθεσε την μαρτυρία του.

Όπως είπε, τον Ιούλιο του 2017 μετέφερε συγγενικό του πρόσωπο στο μοναστήρι Αγίων Ταξιαρχών στο Πήλιο. Εκεί «περιμέναμε στην ουρά περίπου δυο-τρεις ώρες για να συναντηθούμε με τον περιβόητο γιατρό».

Οι «ξεπερασμένες» χειρουργικές πρακτικές

«Ο ψευτογιατρός φαίνεται πως είχε καταφέρει να ξεγελάσει την ηγουμένη και του είχε παραχωρηθεί δωμάτιο μέσα στο μοναστήρι όπου «εξέταζε» ασθενείς. Παρουσιαζόταν ως περισπούδαστος γιατρός που χειρουργούσε στην Ελβετία» είπε ο κ. Σούρλας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο ψευτογιατρός είπε στον συγγενή του ότι οι χειρουργικές πρακτικές που είχαν ακολουθήσει οι προηγούμενοι γιατροί ήταν… «ξεπερασμένες» και πως ο ίδιος θα εφάρμοζε μια νέα τεχνική.

Πάντως ο κ.Σούρλας υποψιάστηκε ότι όλα όσα έλεγε ο κατηγορούμενος δεν είχαν επιστημονική τεκμηρίωση και πως ήταν πρωτάκουστα. Μετά τη συνάντηση μάλιστα αναζήτησε το ιστορικό του… περιβόητου γιατρού στο διαδίκτυο αλλά δεν μπόρεσε να τον εντοπίσει πουθενά.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα σε όσους περίμεναν ώρες για να εξεταστούν βρίσκονταν και νέοι άνθρωποι.

Πιθανό να ευθύνεται και για τέταρτο θάνατο

Μέχρι στιγμής ο γιατρός ευθύνεται  για τρεις θανάτους και αρκετές εξαπατήσεις, ενώ παρουσιαζόταν σε ανυποψίαστους πολίτες ως πράκτορας της CIA, πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, ειδικός γιατρός κορυφαίου ελβετικού κέντρου και… πολλά ακόμα.

Οι έρευνες με τη δράση του 47χρονου που επί σειρά ετών εμφανιζόταν ως διακεκριμένος γιατρός συνεχίζονται.

Η Ασφάλεια Αττικής έχει στα χέρια της καταγγελία και ερευνά ακόμη το ενδεχόμενο ένας τέταρτος άνθρωπος να έχασε τη ζωή του εξαιτίας των «θεραπειών» του γιατρού – «μαϊμού».

Σύμφωνα με πληροφορίες, συγγενικό πρόσωπο ηλικιωμένου που έχει φύγει από τη ζωή κατήγγειλε ότι αυτό συνέβη αφού ο άτυχος άνδρας είχε πάρει από τα δήθεν φάρμακα που έδινε ο ψευτογιατρός στους ανυποψίαστους ασθενείς.

Ο κομπογιαννίτης γιατρός ισχυρίστηκε ότι είναι «εμπειρικός βοτανολόγος» και ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τους ασθενείς του. Μάλιστα, ζήτησε συγγνώμη από τους ασθενείς και τους συγγενείς τους.

Πληθαίνουν οι καταγγελίες – Σοκάρουν οι καταγγελίες

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι καταγγελίες για εξαπάτηση από τον ψευτογιατρό, πέρα από τις 45 επίσημες που έχουν γίνει στις αρχές.

Ο ψευτογιατρός όχι μόνο εξαπατούσε τα θύματά του, λέγοντας τους πως θα γίνουν καλά με τα ματζούνια που τους έδωσε, αλλά τους ζητούσε λεφτά και τους έλεγε να πάρουν μέχρι και δάνει σε περίπτωση που δεν είχαν.

Την ίδια ώρα εκείνος δήλωνε στην εφορία που βγάζει 1.000 ευρώ τον μήνα, ενώ ζούσε σε μία πολυτελέστατη βίλα με πισίνες και γήπεδα.

Ήξερε τα πάντα για μένα και μου ζήτησε 10.000 ευρώ»

Σε πρόσφατη δημόσια καταγγελία της, η κυρία Μαρία αποκάλυψε πως ο γιατρός-μαϊμού την προσέγγισε αναφέροντας ότι την προσέγγισε στην είσοδο του ΙΚΑ Κορίνθου, ήξερε τα πάντα για τη νόσο της και της πρότεινε θεραπεία με κόστος 10.000 ευρώ.

Η κυρία Μαρία, μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ανέφερε τα εξής: «Με προσέγγισε στο ΙΚΑ Κορίνθου, έξω στην είσοδο, τον Σεπτέμβριο του 2015. Ήξερε το όνομά μου, τη θεραπεία μου, την πάθησή μου, που νοσηλεύομαι, ήξερε τα πάντα για μένα.

«Μου πρότεινε μια θεραπεία στο ιατρικό κέντρο, ήθελε 2.000 προκαταβολή, 8-10.000 θα στοίχιζε η θεραπεία μου και δεν θα χρειαζόταν να ταλαιπωρούμαι» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως «ήξερε τα πάντα για μένα, και μετά από 2-3 μήνες, ξανά τα ίδια…».

Σύμφωνα με την ίδια, της είπε ότι είχε κάνει ειδίκευση με κάποιον καθηγητή. «Του είπα ότι γνωρίζω τον καθηγητή αυτόν. Μου έδωσε και την κάρτα του. Στα αγγλικά το όνομά του και ένα τηλέφωνο».

«Όταν του είπα, ότι δεν έχω τα χρήματα, μου είπε ‘μπορείτε να πάρετε ένα δάνειο, ή από κάποιον συγγενή»» κατέληξε.

Γονείς των ανήλικων θυμάτων: Τον εμπιστευτήκαμε γιατί έχαιρε της εκτίμησης του ιατρικού προσωπικού διαγνωστικών κέντρων

Στο μεταξύ, οι γονείς των δύο παιδιών που κατέληξαν, ενώ είχε εισχωρήσει ως επιστήμονας στην ζωή τους ο 47χρονος, που αποδείχτηκε «γιατρός μαϊμού», ζητούν την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έδρασε ο ψευτογιατρός, τονίζοντας πως η αντιμετώπιση που είχε από γιατρούς διαγνωστικών κέντρων ο κατηγορούμενος ήταν αυτή που τους έκανε να τον εμπιστευτούν.

Συγκεκριμένα, μέσω του δικηγόρου τους Δημήτριου Κουσιουρή, οι γονείς των δυο ανήλικων θυμάτων σε κοινή δήλωσή τους ανέφεραν τα εξής:

«Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις θερμότατες ευχαριστίες μας: Για όλους τους συμπολίτες μας που στέκονται στο πλευρό μας στηρίζοντας μας ηθικά και ψυχικά στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε. Για όλους εκείνους που συνέδραμαν αποφασιστικά με τις κομβικές μαρτυρίες τους και τα καταλυτικά στοιχεία που εισέφεραν κατά το στάδιο της πολύμηνης αστυνομικής έρευνας, ξεπερνώντας τους φόβους τους, προκειμένου να εντοπισθεί ο κατηγορούμενος και να αποκαλυφθεί η ολέθρια για τα τέκνα μας και εξαιρετικά επικίνδυνη για το κοινωνικό σύνολο δράση του.

Δηλώνουμε την ευγνωμοσύνη μας για το επαγγελματισμό, τη μεθοδικότητα και τη διακριτικότητα με την οποία έδρασε το στελεχιακό δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας υπό τη συνεχή εποπτεία της Εισαγγελικής Αρχής.

Θεωρούμε αναγκαία και επιβεβλημένη τη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες ο άσχετος με την ιατρική επιστήμη κατηγορούμενος κατόρθωσε, κατά παράβαση κάθε απαγορευτικής διάταξης και θεσπισμένου πρωτοκόλλου, να παρεισφρήσει στο ιατρικό προσωπικό πασίγνωστων διαγνωστικών κέντρων, ενεργώντας «ιατρικές πράξεις», απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση του διοικητικού, νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού αυτών, γεγονός καταλυτικό για την εμπέδωση του αισθήματος εμπιστοσύνης προς το άτομό του εκ μέρους μας.

Πιστεύουμε ότι η ποινική διαδικασία που μόλις ξεκίνησε, θα οδηγήσει στην παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου, που δεν δίστασε κατά τρόπο ειδεχθή και αποτρόπαιο να αφαιρέσει τη ζωή των δυο ανήλικων τέκνων μας, τα οποία μέχρι την εμφάνιση του τελευταίου στη ζωή τους, ήταν απόλυτα λειτουργικά με πολλές δυνατότητες όχι μόνο διατήρησης του ελέγχου των ασθενειών τους αλλά και επικράτησης στη μάχη για το ύψιστο αγαθό, αυτό της ζωής.

Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στο θεσμό που αποτελεί το έσχατο και συνάμα υπέρτατο καταφύγιο δικαίωσης και προστασίας κάθε αδίκως δοκιμαζόμενου πολίτη».

Sports in

Αυτοί οι διαιτητές σφυρίζουν τα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και Παναθηναϊκός – Άρης

Η ΚΕΔ έκανε πριν από λίγο γνωστούς τους ορισμούς της για την 8η αγωνιστική των playoffs της Superleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024