Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γνώριζε τα πάντα για τα θύματά του ο ψευτογιατρός - Έρευνες για τέταρτο θάνατο

Γνώριζε τα πάντα για τα θύματά του ο ψευτογιατρός – Έρευνες για τέταρτο θάνατο

Ερευνάται και τέταρτος θάνατος στην υπόθεση του ψευτογιατρού.

«Τσουνάμι» αποκαλύψεων και καταγγελιών έρχονται στο φως για τη δράση του ψευτογιατρού, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος στον Κορυδαλλό για τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει – ανάμεσά τους και ο θάνατος δύο ανηλίκων και ενός ηλικιωμένου.

Η αστυνομία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το όνομα και τη φωτογραφία του 47χρονου , επιδιώκοντας να συμπληρώσει τη λίστα των ασθενών που εξαπάτησε ο ψευτογιατρός με την δράση του.

Μάλιστα, η Ασφάλεια Αττικής έχει στα χέρια της καταγγελία και ερευνά ακόμη το ενδεχόμενο ένας τέταρτος άνθρωπος να έχασε τη ζωή του εξαιτίας των «θεραπειών» του γιατρού – «μαϊμού». Σύμφωνα με πληροφορίες, συγγενικό πρόσωπο ηλικιωμένου που έχει φύγει από τη ζωή κατήγγειλε ότι αυτό συνέβη αφού ο άτυχος άνδρας είχε πάρει από τα δήθεν φάρμακα που έδινε ο ψευτογιατρός στους ανυποψίαστους ασθενείς.

Ο κομπογιαννίτης γιατρός ισχυρίστηκε ότι είναι «εμπειρικός βοτανολόγος» και ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τους ασθενείς του. Μάλιστα, ζήτησε συγγνώμη από τους ασθενείς και τους συγγενείς τους.

Παρ’ όλα αυτά, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Το μόνο που παραδέχθηκε ήταν η αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος και όχι τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά συρροή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

«Γνώριζε τα πάντα για τα θύματά του»

«Βροχή» πέφτουν οι καταγγελίες για τον ψευτογιατρό, που πρόλαβε να εξαπατήσει τουλάχιστον 45 ανθρώπους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές έχουν δεχτεί πάνω από 25 τηλεφωνήματα για την υπόθεση αυτή.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα περιγράφει αποκλειστικά στο MEGA σύζυγος καρκινοπαθούς που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Ο 47χρονος τον πλησίασε έχοντας πλήρη εικόνα του ιστορικού της συζύγου του και φορώντας ιατρική ποδιά του συστήθηκε ως ειδικός ογκολόγος.

«Ήξερε τα πάντα για μένα, ήξερε που νοσηλεύομαι, ήξερε τα τηλέφωνά μου, ήξερε τη διεύθυνσή μου, ήξερε τα πάντα για μένα».

«Ποιος του έδωσε τα χαρτιά της Γεωργίας; Ποιος του είπε ότι είναι σαν ρεβίθι ο όγκος που της βγάλαν από τον εγκέφαλο; Ποιος του είπε ότι έκανε 9 ώρες χειρουργείο; Ποιος του είπε ότι πάμε και ερχόμαστε από Ιεράπετρα – Ηράκλειο; Στο νοσοκομείο τον ξέρανε κάποιοι ειδικευόμενοι, γιατί είναι πανεπιστημιακό. Μόνο αυτούς ήξερε, δεν ήξερε μεγάλους γιατρούς».

Ζητούσε προκαταβολές χιλιάδων ευρώ

Σύμφωνα με καταγγελίες υποσχόταν θαύματα, που κόστιζαν όμως χρυσάφι. Σε καρκινοπαθή ζήτησε 10.000 ευρώ για θεραπεία, πιέζοντας μάλιστα για προκαταβολή.

«Εμένα μου είπε 2.000 προκαταβολή για να μου κάνει μία φορά τον χρόνο μια θεραπεία που θα γινόμουν καλά. Συνολικά 8-10 θα πήγαινε η θεραπεία, αλλά ήθελε προκαταβολή 2.000».

«Ένας τύπος με μια ρόμπα με κάτι ακουστικά και μου λέει: Κοίταξε να δεις θες να σου κάνω καλά τη γυναίκα σου; Εσύ του λέω τι λες; Να μη θέλω να μου κάνεις καλά τη γυναίκα μου; Και μου λέει πρέπει να πάμε κάπου σε μια καφετέρια, να συζητήσουμε, γιατί υπάρχει κι ένα χρηματικό. Μου είπε θα ξεκινήσουμε με 2.000 ευρώ…».

Προκειμένου να πείσει την ασθενή επικαλούνταν γνωριμίες και συνεργασίες με γνωστούς επιστήμονες. Κάπως έτσι λίγο έλειψε να πέσει ο ίδιος στην παγίδα που έστηνε σε ασθενή.

«Μου λέει συνεργάζομαι με τον καθηγητή, τον καθηγητή του κάνω, αυτός είναι πρώτος ξάδερφος του άντρα μου και χωριανοί. Εκεί όταν του το είπα αυτό το πράγμα, δίστασε και μου είπε σκεφτείτε το και θα τα ξαναπούμε».

Κοκτέιλ βοτάνων και ναρκωτικών 

H δημοσιοποίηση των στοιχείων του έφερε στο φως νέες μαρτυρίες για τη δράση του «δρ. Νίκος Κοντός», όπως συστηνόταν στα θύματα του. Οι αρχές ερευνούν μαρτυρίες, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι η λίστα των θυμάτων του είναι μεγάλη.

Η υποσχόμενη γιατρειά θα ερχόταν με βότανα και ειδικά σκευάσματα. Σε πολλές περιπτώσεις όμως προέτρεπε τα θύματα του ακόμη και σε χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Το τηλεφωνικό κέντρο της αστυνομίας καταφτάνουν συνεχώς καταγγελίες για τον ψευτογιατρό, που κατάφερνε με μεγάλη ευκολία να έχει πρόσβαση σε κλινικές και δημόσια νοσοκομεία.

Εκείνο που προβληματίζει τις αρχές είναι το πώς κατάφερνε να έχει στα χέρια το ιατρικό ιστορικό ασθενών και αν υπάρχουν συνεργοί του σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σκευάσματα με… ονοματεπώνυμο

Το MEGA παρουσίασε σήμερα κατ΄αποκλειστικότητα φωτογραφία – ντοκουμέντο από σκεύασμα που είχε χορηγήσει ο γιατρός «μαϊμού». Πάνω στο μπουκάλι αναγράφεται το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε.

Την ίδια ώρα, άλλη μία φωτογραφία – ντοκουμέντο έρχεται στο φως της δημοσιότητας με τον 47χρόνο να προσπαθεί να «ψήσει» τα ανυποψίαστα θύματά του σε μία καφετέρια. Στη φωτογραφία φαίνονται τρεις γυναίκες να τον κοιτάνε με δέος και προσμονή.

«Έλεγε το παιδί μου λαμόγιο και τεμπέλη»

Μια άλλη καταγγελία έρχεται στο φως από το Star. H κυρία Μαρία, μητέρα ενός παιδιού με κινητικά προβλήματα, αναγνώρισε αμέσως τον απατεώνα όταν αποκαλύφθηκαν τα στοιχεία του.

«Μου στέρησε από το παιδί να περπατήσει για κάποιο χρόνο ακόμα και μου το στέρησε αυτός. Κατηγορούσε και το ίδιο το παιδί. Του έλεγε “Είσαι τεμπέλης και λαμόγιο και γι’ αυτό δεν σηκώνεσαι από κάτω από το πάτωμα που σε βάζω”… Μέσα στην εκκλησία γινόντουσαν αυτά. Δε θα τα ξεχάσω ποτέ. Από την Παιανία είχε πολλά θύματα» καταγγέλλει η γυναίκα.

Ο δικηγόρος Στέλιος Σούρλας μιλώντας στο Star μίλησε για την συνάντηση που είχε με τον μαϊμού γιατρό. «Οι απαντήσεις του ήταν περίεργες και πρωτάκουστες. Μόλις του είπα ότι είμαι δικηγόρος, κόμπιασε. Τον έψαξα στο ίντερνετ και δεν υπήρχε πουθενά και μετά από όλα αυτά αυτός εξαφανίστηκε».

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024