Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ξεκινά το παζάρι για την πρώτη κατοικία και επιδότηση δανείων

Ξεκινά το παζάρι για την πρώτη κατοικία και επιδότηση δανείων

Τι επιδιώκει η κυβέρνηση, τι λένε οι δανειστές

Νέο παζάρι ξεκινά σήμερα το απόγευμα μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και των τεχνικών ευρωπαϊκών θεσμών, με βασικό αντικείμενο την πρώτη κατοικία και το σχήμα επιδότησης δανείων.

Το μέχρι στιγμής κλίμα δείχνει πως δεν αναμένεται άμεση συμφωνία, με τα θέματα προς συζήτηση να είναι αρκετά, ενώ υπάρχουν πολλά τεχνικά ζητήματα προς λύση. Από τον Ιούλιο και μέχρι το τέλος έτους, όπου στη συνέχεια θα ισχύσει ο νέος πτωχευτικός νόμος, η Αθήνα προτίθεται να λειτουργήσει ένα σχήμα “γέφυρα”, στο πλαίσιο του οποίου προβλέπεται επιδότηση δόσεων δανείων, που συνδέονται με την α΄κατοικία, όπου θα αφορά και τους ενήμερους δανειολήπτες που έχουν πληγεί από την πανδημία. Η επιδότηση μπορεί να φτάσει φτάνει στο 90% για τα ενήμερα και τα μη εξυπηρετούμενα μειώνεται στο 70%. Ανοιχτό είναι το φάσμα της προστασίας και πόσοι θα είναι δικαιούχοι, ενώ οι δύο πλευρές θα ανταλλάξουν στοιχεία για τον αριθμό των δανειοληπτών που έχουν πληγεί από την πανδημία. Στις συνομιλίες αναμένεται να τεθούν τα εισοδηματικά ή και περιουσιακά κριτήρια για τους δικαιούχους.

Ο Ιούλιος αναμένεται καυτός και για τις διαπραγματεύσεις που αφορούν το νέο πτωχευτικό νόμο, οι οποίες ίσως καθυστερήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης να φέρει το νομοσχέδιο τις επόμενες εβδομάδες.

Στις επιδιώξεις να μη φύγει πιάσει Αύγουστος και ως εκ τούτου αναζητείται η χρυσή τομή και η επίτευξη γεφύρωσης του χάσματος μεταξύ όλων των πλευρών, δηλαδή κυβέρνησης, Θεσμών και τραπεζών.

Δεν αποκλειεται το μονοπάτι της πολιτικής συμφωνίας, ενώ τα ανοιχτά μέτωπα είναι η πτώχευση των νοικοκυριών, ο τρόπος, το ποσοστό και ο χρόνος της απαλλαγής του οφειλέτη από το χρέος και η συνδεση με την πρώτη κατοικία.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024