Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία : Βίαια επεισόδια και πλιάτσικο μετά από προσαγωγές για διακίνηση ναρκωτικών

Γερμανία : Βίαια επεισόδια και πλιάτσικο μετά από προσαγωγές για διακίνηση ναρκωτικών

Άνευ προηγουμένου γεγονότα βίωσε η γερμανική πόλη της Στουτγάρδης, με αποτέλεσμα δεκάδες συλλήψεις και τραυματισμούς διαδηλωτών και αστυνομικών

Αυτό που έμοιαζε ως μια σύλληψη ρουτίνας για διακίνηση ναρκωτικών στην γερμανική πόλη της Στουτγάρδης, εξελίχθηκε σε βίαια επεισόδια και εκτεταμένο πλιάτσικο το βράδυ της Κυριακής. 24 διαδηλωτές και 19 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις αρχές της πόλης.

Ο δήμαρχος της Στουτγάρδης, Φριτς Κουν, καταδίκασε τα επεισόδια, αποκάλεσε τη βία «απαράδεκτη» και επανέλαβε τη στήριξή του προς την αστυνομία. Τα επεισόδια ξεπέρασαν τα όρια με τρόπο που δεν δικαιολογείται ούτε από το αλκοόλ, ούτε από την επιθυμία για επίδειξη στα κοινωνικά δίκτυα, είπε σε ανακοίνωσή του την Κυριακή, προειδοποιώντας ότι «η βία προς τις δυνάμεις άμεσης δράσης δεν θα γίνει ανεκτή».

Πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια

Η αναταραχή ξέσπασε αφού οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους στο κέντρο της πόλης, μετά από αναφορές για διακίνηση ναρκωτικών. Αφού προχώρησαν σε προσαγωγές, μια ομάδα ατόμων που διασκέδαζαν στη γύρω περιοχή φέρεται να επιτέθηκε στους αστυνομικούς ως ένδειξη «αλληλεγγύης» προς τον ύποπτο, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης της πόλης.

Αρχικά η αστυνομία ήταν σε θέση να απωθήσει το πλήθος με τη χρήση σπρέι πιπεριού, όμως σύντομα η ένταση κλιμακώθηκε, αναφέρει η ανακοίνωση. Κάποια στιγμή, εκατοντάδες άτομα είχαν παραταχθεί εναντίον της αστυνομίας, πετώντας πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα που είχαν συλλέξει από κοντινό εργοτάξιο.

Οι ταραξίες, διασχίζοντας την πόλη σε μικρές ομάδες, έβαλαν στο στόχαστρο την κρατική περιουσία, καταστρέφοντας πινακίδες και κάνοντας γκράφιτι. Προξένησαν καταστροφές τουλάχιστον σε 30 καταστήματα, ενώ εννιά εξ αυτών δήλωσαν ότι δέχθηκαν και πλιάτσικο. 12 περιπολικά υπέστησαν «εκτεταμένες καταστροφές», σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Περίπου 300 αστυνομικοί στάλθηκαν στο σημείο, ορισμένοι εκ των οποίων ανήκαν στην ομοσπονδιακή αστυνομία. Οι ταραχές εντέλει άρχισαν να κοπάζουν τις πρώτες πρωινές ώρες, λίγο πριν την αυγή.

Η αστυνομία αναφέρει ότι προχώρησε σε 24 συλλήψεις ταραξιών, περίπου οι μισοί εκ των οποίων είναι Γερμανοί. 19 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί, με έναν εξ αυτών να «μην είναι σε θέση να εργαστεί» εξαιτίας τραυματισμού στο χέρι του.

Ο αστυνομικός διοικητής Φράντς Λουτς αποκάλεσε τα επεισόδια «μια επίθεση σε ολόκληρη την πόλη», προσθέτοντας ότι δεν έχει ξαναδεί τίποτα ανάλογο στα 46 χρόνια που ανήκει στο σώμα.

Επιπλέον, απέδωσε τα γεγονότα στη μέθη και την επιρροή των κοινωνικών δικτύων, ενώ ανέφερε ότι σκοπεύει να ενισχύσει τις αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της Στουτγάρδης τις ερχόμενες εβδομάδες.

«Η αστυνομία έχει την πλήρη στήριξη της Στουτγάρδης», δήλωσε ο δήμαρχος Κουν σε ανακοίνωσή του. «Τέτοιου είδους γεγονότα δεν πρόκειται να καταστούν συνηθισμένα».

Μια ομάδα της αστυνομίας διερευνά τις διαδηλώσεις, ενώ αναμένεται να προχωρήσει και σε περαιτέρω συλλήψεις.

Πηγή: www.cnn.com

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024