Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπιγιονσέ : Κυκλοφόρησε έναν ύμνο για την κατάργηση της δουλείας

Μπιγιονσέ : Κυκλοφόρησε έναν ύμνο για την κατάργηση της δουλείας

Η βασίλισσα της ποπ και R&B Μπιγιονσέ έδωσε στη δημοσιότητα ένα κομμάτι – έκπληξη

Η Μπιγιονσέ χάρισε στον κόσμο ένα νέο single έκπληξη με τίτλο «Black Parade».

Η 38χρονη βασίλισσα της ποπ και R&B με φόντο το ντόμινο αντιδράσεων που έχει προκαλέσει η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ σε όλο τον κόσμο,  επέλεξε τη 19η Ιουνίου, ή Juneteenth για να κυκλοφορήσει το τραγούδι, την ημέρα που τιμάται η κατάργηση της δουλείας το 1856 στις ΗΠΑ.

«Επιστρέφω στο Νότο, επιστρέφω εκεί όπου οι ρίζες μου δεν εξασθένησαν» αναφέρει η γεννημένη στο Τέξας, Μπιγιονσέ στους πρώτους στίχους του νέου της τραγουδιού.

Οι στίχοι του «Black Parade» όπως αναφέρει το  ΑΠΕ – ΜΠΕ έχουν αναφορές στην πανδημία Covid-19, την αστυνομική βαρβαρότητα και την Ταμίκα Μάλορι που πρωτοστάτησε στο γυναικείο κίνημα Women’s March και τώρα συμμετέχει ενεργά στο Black Lives Matter .

Τα έσοδα από το τραγούδι θα διατεθούν για τη στήριξη μικρών επιχειρήσεων ιδιοκτησίας μαύρων ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα «Black Parade Route» της τραγουδίστριας.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα θα διατεθούν στο Black Business Impact Fund της πρωτοβουλίας BeyGOOD, το οποίο διαχειρίζεται η National Urban League, ιστορική μη κερδοσκοπική οργάνωση πολιτικών δικαιωμάτων για την οικονομική ενδυνάμωση, την ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.

«Το να είσαι Μαύρος είναι ο ακτιβισμός σου» αναφέρεται στην ιστοσελίδα.

«Η μαύρη αριστεία είναι μια μορφή διαμαρτυρίας. Η μαύρη χαρά είναι το δικαίωμά σας» τονίζεται.

Η σελίδα «Black Parade Route» χρησιμεύει επίσης ως κατάλογος των επιχειρήσεων που ανήκουν σε μαύρους και δημιουργήθηκε από τη Zerina Akers στιλίστρια της Beyoncé σε συνεργασία με το @black.own.everything.

Το τραγούδι κυκλοφόρησε σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες streaming, συμπεριλαμβανομένων των Tidal, Spotify και YouTube. Η  Μπιγιονσέ κοινοποίησε επίσης το single έκπληξη στο Instagram.

«Ελπίζω να συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε τη χαρά και να υμνούμε ο ένας τον άλλον, ακόμη και ενώ αγωνιζόμαστε. Συνεχίστε να θυμάστε την ομορφιά, τη δύναμη και την αντοχή μας» έγραψε.

«Το BLACK PARADE υμνεί εσάς, τη φωνή σας και τη χαρά σας» συμπλήρωσε η τραγουδίστρια.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024