Στο θέμα της Oil One που δραστηριοποιείται στην Δραπετσώνα, επιβαρύνοντας σημαντικά το περιβάλλον και καθιστώντας τον αέρα ακατάλληλο για τους κατοίκους, οδηγώντας μάλιστα μέχρι και σε κλείσιμο τοπικών σχολείων, αναφέρθηκε στο «MEGA Σαββατοκύριακο», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Θεόδωρος Δρίτσας.

«Δεν είναι μόνο η Δραπετσώνα, είναι και το Πέραμα, είναι το λιμάνι του Πειραιά. Υπάρχουν ζητήματα για τα οποία πολλά χρόνια και εγώ προσωπικά, και πριν αναλάβουμε κυβέρνηση και κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης, έχουμε ασχοληθεί. Το ζήτημα στο οποίο αναφέρεστε, η ενοχλητική οσμή και οι κίνδυνοι μόλυνσης με σοβαρές επιπλοκές, είναι ένα ζήτημα που το έχουμε ανοίξει εμείς, η Περιφέρεια Αττικής, η Ρένα Δούρου, ο Γιώργος Γαβρίλης. Είναι στην τελική φάση μελέτης από το Αστεροσκοπείο Αθηνών, από τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ, και από το ΕΛΚΕΘΕ», ανέφερε ο κ. Δρίτσας.

«Είναι αδιανόητο να λειτουργούν ακόμα και οι πιο σύγχρονες βιομηχανικές εγκαταστάσεις μολύνοντας το περιβάλλον και θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών. Αλλά προσοχή. Το λιμάνι γεννά συμφέροντα και αντιθέσεις. Όχι συγκρούσεις επιχειρηματικών συμφερόντων. Οι πολίτες και η ζωή τους πάνω από όλα και πρώτα από όλα», τόνισε ο ίδιος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο