Πανελλαδικές : Πού πέτυχαν και που απέτυχαν οι υποψήφιοι φοιτητές των ΑΕΙ
Χαμηλότερες βαθμολογίες στις Ανθρωπιστικές, υψηλότερες σε Μαθηματικά και Θετικές – Ποια μαθήματα δυσκόλεψαν τους υποψηφίους στις πανελλαδικές εξετάσεις
Ένα πρότυπο για το πώς θα πρέπει να γίνονται οι πανελλαδικές εξετάσεις στο μέλλον έδωσε η πρώτη εβδομάδα της εφετινής εξεταστικής διαδικασίας για την είσοδο στα ΑΕΙ της χώρας, στη διάρκεια της οποίας κανείς δεν προσπάθησε να ανεβάσει ή να ρίξει χαμηλά το συναισθηματικό «θερμόμετρο» των υποψηφίων.
Ούτε φαινόμενα αμφισβητούμενων θεμάτων εφέτος στις Θετικές Επιστήμες (αναμένουμε βέβαια τη Φυσική και τη Χημεία την ερχόμενη εβδομάδα) ούτε «περίεργα» θέματα στα Μαθηματικά ή στη Γλώσσα. Θέματα λογικά, που δεν ωθούν πολλά παιδιά σε επιδόσεις «κάτω από τη βάση», ενώ παράλληλα ξεχωρίζουν τους μέτριους υποψηφίους από τους άριστους.
Στα συμπεράσματα των πρώτων ημερών της εφετινής εξεταστικής διαδικασίας, οι Ανθρωπιστικές Επιστήμες φαίνεται ότι ανέβασαν κατακόρυφα τις απαιτήσεις τους, με τις Θετικές Επιστήμες αλλά και τη Βιολογία στην αντίθετη «όχθη» να προσφέρουν βατά, κατανοητά και χωρίς προβλήματα θέματα.
- Το 1-0 της ΑΕΚ επί της Τσέλιε με κεφαλιά του Βάργκα (vid)
- Πώς οι ΗΠΑ έχουν εντάξει ενεργά τις κυβερνοεπιθέσεις στις πολεμικές τους επιχειρήσεις
- Η Νικόλ Κίντμαν αποκάλυψε το χειρότερο φιλί της στη μεγάλη οθόνη – Και δεν έχει καμία σχέση με τον Τομ Κρουζ
- ΗΠΑ: Αντιδράσεις στο Κογκρέσο για την αποστολή τουρκικών F-16 στην κατεχόμενη Κύπρο
- Νετανιάχου: Συντρίβουμε το τρομοκρατικό καθεστώς στο Ιράν – Πλήττουμε και κατατροπώνουμε τους εντολοδόχους του
- Νορβηγία: Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη υπόπτου μετά από περιστατικό σε συναγωγή στο Τρόντχαϊμ



