«Ο τρόπος που επέλεξε τώρα να επενδύσει τα χρήματα, που απέκτησε νόμιμα και όχι παράνομα, ήταν λάθος. Νομίζω ότι το έχει κατανοήσει και ο ίδιος» είπε σε σύσκεψη με τους ευρωβουλευτές ο Αλ. Τσίπρας για το Δ. Παπαδημούλη. Τόνισε ωστόσο ότι το θέμα είναι λήξαν

Σύσκεψη με τους ευρωβουλευτές της ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είχε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, όπου συζητήθηκε ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωπαϊκές εξελίξεις καθώς και εσωτερικά ζητήματα. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η τομεάρχης της ΚΟ για ευρωπαϊκά θέματα, Σία Αναγνωστοπούλου, η υπεύθυνη της ΠΓ για τον τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων, Ράνια Σβίγκου, και ο διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Καλπαδάκης.

Γέφυρα

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πλαίσιο της σύσκεψης συμφωνήθηκε η ενίσχυση των πρωτοβουλιών του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο σε μία σειρά από κρίσιμους τομείς: Ταμείο Ανάκαμψης και αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης στη βάση προοδευτικών πολιτικών, πράσινη ατζέντα, ψηφιακή πολιτική, Τουρκία και περιφερειακές εξελίξεις και προσφυγικό.

Παράλληλα, συζητήθηκε ο κρίσιμος ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτήν την περίοδο, τόσο εντός της GUE όσο και ως γέφυρα με όλες τις προοδευτικές ευρωπαϊκές δυνάμεις, ειδικά σε συνέχεια των πρόσφατων επαφών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής ευρωπαϊκών κομμάτων (ΑΚΕΛ, Podemos, Αριστερό Κόμμα Σουηδίας, SPD Γερμανίας, Πράσινοι Γερμανίας, PD Ιταλίας).

Νόμιμη αλλά λάθος …επένδυση

Τέλος, όσον αφορά στο θέμα που προέκυψε με τα ακίνητα του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρη Παπαδημούλη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Ο Δημήτρης Παπαδημούλης είναι από τα ιδρυτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με πολυετή προσφορά και χωρίς ψεγάδια στη διαδρομή του. Ο τρόπος που επέλεξε τώρα να επενδύσει τα χρήματα, που απέκτησε νόμιμα και όχι παράνομα, ήταν λάθος. Νομίζω ότι το έχει κατανοήσει και ο ίδιος.

Λήξαν

Μετά και τη σαφή δέσμευσή του, ότι όσο κατέχει δημόσιο αξίωμα δεν θα εισπράττει ούτε ένα ευρώ από ακίνητα που διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες και θα δίνει το σύνολο των χρημάτων αυτών σε κοινωνικές δράσεις, το θέμα θεωρείται λήξαν.

Από εδώ και στο εξής, οποιαδήποτε αναπαραγωγή του θέματος συνιστά μονάχα αντιπερισπασμό της ΝΔ στην προσπάθειά της να κρύψει και να συμψηφίσει τα πραγματικά οικονομικά σκάνδαλα εκατοντάδων εκατομμυρίων που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας. Και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε».

Αυτή ήταν η τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρεί να κλείσει το θέμα, το οποίο, όμως, αφήνει πληγές στο κόμμα. Κυρίως γιατί υποεκτιμήθηκε η ζημιά αλλά και λόγω της ρήξης στο εσωτερικό της ευρω-ομάδας.

O Κούλογλου

Στην αρχή της συνεδρίασης ο Δ. Παπαδημούλης, για να προλάβει αντιδράσεις όπως του Στέλιου Κούλογλου που επέμεινε στην κριτική του κατά του έμπειρου στελέχους, έθεσε την παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής της ευρωομάδας στη διάθεση του Αλ. Τσίπρα κάτι που όμως ο πρώην Πρωθυπουργός δεν έκανε αποδεκτό.

Ήταν μια φορτισμένη συνεδρίαση με τον Στ. Κούλογλου, που είχε ταχθεί εξ αρχής δημόσια εδώ και καιρό επικριτικά, να λέει πως ο Δ. Παπαδημούλης έβλαψε και τον εαυτό του και το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν σκέφτηκε ποτέ να παραιτηθεί και να αποχωρήσει από την ευρωομάδα

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr