Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κίνα : Χορηγούν μη εγκεκριμένα εμβόλια σε εργαζόμενους στο Πεκίνο

Κίνα : Χορηγούν μη εγκεκριμένα εμβόλια σε εργαζόμενους στο Πεκίνο

Το πειραματικό εμβόλιο δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμη την τρίτη φάση των δοκιμών του

Η Κίνα χορηγεί εμβόλια για τον κοροναϊό που βρίσκονται ακόμη σε στάδιο δοκιμών σε εργάτες κρατικών επιχειρήσεων στο Πεκίνο, τη στιγμή που η πρωτεύουσα της χώρας βιώνει τη μεγαλύτερη έξαρση κοροναϊού μετά την πρώτη του εμφάνιση στην Ουχάν.

Η κυβέρνηση είχε προηγουμένως προσφέρει εμβόλια που αναπτύσσονται από την China National Biotech Group Co. (CNBG) σε εργάτες κρατικών εταιρειών που έπρεπε να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, όπως ανέφερε δημοσίευμα του Bloomberg την περασμένη εβδομάδα. Τώρα επεκτείνει αυτό το πρόγραμμα στους εργαζόμενους των κρατικών εταιρειών που ζουν σε περιοχές υψηλού κινδύνου στο Πεκίνο ή εργάζονται σε περιβάλλοντα με αυξημένο κίνδυνο έκθεσης στον ιό, όπως είναι τα αεροδρόμιο, όπως αναφέρουν πηγές που ζήτησαν την τήρηση της ανωνυμίας τους, καθώς η χορήγηση των εμβολίων δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη στο κοινό.

Ο επεκτεινόμενος εθελοντικός εμβολιασμός ενδέχεται να βοηθήσει τους εργαζόμενους σε περίπτωση που το Πεκίνο βιώσει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας. Επιπλέον, αποτελεί μια δοκιμή για το πειραματικό εμβόλιο της CNBG εν μέσω παγκόσμιου αγώνα δρόμου για την ανάπτυξη αποτελεσματικού εμβολίου για το φονικό παθογόνο.

Η νέα ομάδα κρουσμάτων, που φαίνεται ότι ξεκίνησε από τη μεγαλύτερη αγορά φρούτων και λαχανικών του Πεκίνου, έχει ξεπεράσει τις 150 λοιμώξεις σε μια εβδομάδα και έχει εξαπλωθεί τουλάχιστον σε τέσσερις ακόμη κινεζικές επαρχίες.

Η κρατική Επιτροπή Ελέγχου και Διοίκησης Περιουσίας, η οποία ελέγχει τις κρατικές εταιρείες της Κίνας, δεν απάντησε άμεσα σε σχετικό ερώτημα του Bloomberg. Η CNBG δεν απάντησε σε τηλεφωνικές κλήσεις και ηλεκτρονικά μηνύματα για το ζήτημα.

Εκτός από το ενδεχόμενο προστασίας από τον κοροναϊό, οι εθελοντές βοηθούν και στη δημιουργία στοιχείων για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι του νέου παθογόνου που έχει προσβάλει μέχρι στιγμής περισσότερα από 8,3 εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ έχει κοστίζει τις ζωές σε περισσότερα από 448,000 άτομα σε όλο τον κόσμο.

Ακόμη δεν είναι γνωστό το αν τα εμβόλια της CBNG, τα οποία βασίζονται σε ένα νεκρό στέλεχος του νέου κοροναϊού για να προκαλέσουν τη δημιουργία αντισωμάτων, είναι ικανά να αποτρέψουν τη λοίμωξη.

Το τελικό εμπόδιο

Η CNBG αναφέρει ότι ένα από τα δύο πειραματικά εμβόλια έχει αποδειχθεί πως είναι γενικώς ασφαλές και ικανό να δημιουργήσει αντισώματα που εξουδετερώνουν τον ιό, προσκολλώμενα πάνω του και εμποδίζοντάς τον από το να εισέλθει στα κύτταρα. Η ικανότητά τους να αποτρέψουν την ασθένεια θα είναι ξεκάθαρη μόνο μετά τη λήξη των δοκιμών της φάσης ΙΙΙ – το τελευταίο εμπόδιο πριν την εξασφάλιση έγκρισης για κυκλοφορία – στο πλαίσιο του οποίου χιλιάδες άνθρωποι θα εμβολιαστούν για να εξετάσουν την αποτελεσματικότητά του σε ένα περιβάλλον ενεργού ξεσπάσματος του ιού.

Οι Κινέζοι κατασκευαστές είχαν εκφράσει ανησυχίες ότι δεν θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν αποτελεσματικά τις δοκιμές για τη φάση ΙΙΙ εντός της χώρας, καθώς η πανδημία έδειχνε να έχει κοπάσει σε όλο το εύρος της. όμως αν η ανάκαμψη των κρουσμάτων στο Πεκίνο δεν τεθεί υπό έλεγχο, οι ερευνητές ενδέχεται να την αντιμετωπίσουν ως μια ευκαιρία για να πραγματοποιήσουν εκεί τις δοκιμές τους.

Δεν είναι βέβαιο πόσοι υπάλληλοι κρατικών επιχειρήσεων που ταξίδευαν στο εξωτερικό ή που σχετίζονται με το Πεκίνο έχουν δεχθεί να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ούτε ο βαθμός στον οποίο ελέγχονται για παρενέργειες ή για το αν σχηματίζουν αντισώματα.

Πηγή: www.bloomberg.com

Sports in

Παίκτης της Ντόρτμουντ έγραψε χθες τεστ στα μαθηματικά και σήμερα παίζει στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Κιελ Βέτιεν της Μπόρουσια Ντόρτμουντ δεν είχε καταφέρει να ταξιδέψει τη Δευτέρα με την υπόλοιπη ομάδα για το Παρίσι, αφού πρώτα έπρεπε να δώσει εξετάσεις για το σχολείο!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024