Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αφγανιστάν : Τουλάχιστον 9 έφηβοι νεκροί από έκρηξη όλμου σε ισλαμικό σχολείο

Αφγανιστάν : Τουλάχιστον 9 έφηβοι νεκροί από έκρηξη όλμου σε ισλαμικό σχολείο

Η έκρηξη προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων έξι ανθρώπων

Τουλάχιστον εννέα έφηβοι σκοτώθηκαν όταν εξερράγη όλμος σε ένα ισλαμικό σχολείο στην επαρχία Τάχαρ, στο βόρειο Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Από την έκρηξη, που προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων έξι ανθρώπων, προκλήθηκε από έναν όλμο ο οποίος με κάποιο τρόπο μεταφέρθηκε στο εσωτερικό του κτιρίου στην περιοχή Ισκαμίς, δήλωσε ο Χαλίλ Άσιρ, εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, ενώ πρόσθεσε ότι σχεδόν όλοι οι νεκροί ήταν ανήλικοι.

«Ερευνούμε για να κατανοήσουμε πώς και γιατί ο όλμος αυτός βρέθηκε στο εσωτερικό του κτιρίου», πρόσθεσε ο Άριρ, ο οποίος αρχικά είχε κάνει λόγο για επτά νεκρούς.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Τάχαρ, ο Τζαουάντ Χέζρι, επιβεβαίωσε τον νέο απολογισμό. “Δύο μαθητές πέθαναν κατά τη διακομιδή τους προς το νοσοκομείο”, εξήγησε.

Πρόκειται για την τρίτη έκρηξη σε χώρους λατρείας ή θρησκευτικά σχολεία στο Αφγανιστάν. Η πρώτη σημειώθηκε στις 2 Ιουνίου και την ευθύνη είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος. Από αυτή είχε σκοτωθεί ένας ιμάμης γνωστός για τους πύρινους λόγους του καθώς και ένας πιστός σε ένα τέμενος στην Πράσινη Ζώνη της Καμπούλ. Από τη δεύτερη, για την οποία καμία οργάνωση δεν εχει αναλάβει την ευθύνη, σκοτώθηκε ένας άλλος ιμάμης καθώς και τρεις πιστοί και πάλι στην αφγανική πρωτεύουσα.

Τα θρησκευτικά κτίρια γίνονται συχνά στόχος επιθέσεων στο Αφγανιστάν. Τον προηγούμενο Οκτώβριο 62 πιστοί είχαν σκοτωθεί και περισσότεροι από 30 τραυματιστεί σε επίθεση σε τέμενος στην επαρχία Νανγκαρχάρ.

Τον Απρίλιο του 2018 ο αφγανικός στρατός είχε βομβαρδίσει μία μαντράσα στην Κοντούζ, μία επαρχία που γειτονεύει με την Τάχαρ, με αποτέλεσμα να υπάρξουν δεκάδες νεκροί και τραυματίες. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας του Αφγανιστάν, η αεροπορική επιδρομή, που εξαπολύθηκε στη διάρκεια τελετής για την απονομή διπλωμάτων στους μαθητές, είχε στόχο Ταλιμπάν που βρίσκονταν στο θρησκευτικό σχολείο.

Εξάλλου επτά Αφγανοί αστυνόμοι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν σε επίθεση που εξαπέλυσαν οι Ταλιμπάν εναντίον σημείου ελέγχου τη νύκτα της Τετάρτης προς Πέμπτη στην επαρχία Μπάγλαν, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.

Επιπλέον χθες Τετάρτη οι Ταλιμπάν σκότωσαν 18 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας του Αφγανιστάν σε δύο επιθέσεις που εξαπέλυσαν σε σημεία ελέγχου στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024