Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπακογιάννης για «Μεγάλο Περίπατο»: Δεν υπάρχει καλό timing για μια τέτοια αλλαγή

Μπακογιάννης για «Μεγάλο Περίπατο»: Δεν υπάρχει καλό timing για μια τέτοια αλλαγή

«Έχουμε μελέτη από συγκοινωνιολόγους από το Μετσόβιο. Ακολουθούμε το παράδειγμα όλων των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων. Ένα τέτοιο έργο πρέπει να το δοκιμάσεις πιλοτικά για να περάσεις στην πράξη. Έχουμε το σχέδιο, έχουμε τη μελέτη, αλλά πριν προχωρήσουμε, θέλουμε να έχουμε διαβούλευση στην πράξη με τους πολίτες» δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης

Στην ανάπλαση της Πανεπιστημίου αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σχετικά με τον «Μεγάλο Περίπατο» και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, σημειώνοντας ότι οι παρούσες ρυθμίσεις είναι προσωρινές.

«Έχουμε μελέτη από συγκοινωνιολόγους από το Μετσόβιο. Ακολουθούμε το παράδειγμα όλων των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων. Ένα τέτοιο έργο πρέπει να το δοκιμάσεις πιλοτικά για να περάσεις στην πράξη. Έχουμε το σχέδιο, έχουμε τη μελέτη, αλλά πριν προχωρήσουμε, θέλουμε να έχουμε διαβούλευση στην πράξη με τους πολίτες» δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Δεν υπάρχει καλό timing για μια τέτοια αλλαγή

Αναφορικά με τα κυκλοφοριακά προβλήματα των τελευταίων ημερών στο κέντρο της Αθήνας, ο κ. Μπακογιάννης επισήμανε ότι «δεν υπάρχει καλό timing για μια τέτοια αλλαγή. Οποιαδήποτε στιγμή θα είχαμε ταλαιπωρία», ενώ επανέλαβε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος του καλοκαιριού.

Ερωτηθείς σχετικά με τον κίνδυνο «γκετοποίησης» περιοχών του κέντρου, σημείωσε ότι το έργο πρέπει να περιφρουρηθεί, όπως συμβαίνει τώρα και στην Ομόνοια και αντέταξε την περίπτωση της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και της Ερμού.

Σε ό,τι αφορά στο εμπορικό τρίγωνο του κέντρου, τόνισε ότι «δεν μιλάμε για κλείσιμο. Θέλουμε να το αναβαθμίσουμε. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα κέντρο φιλικό, φιλόξενο, ασφαλές» συμπληρώνοντας ότι «δεν θέλουμε τη διέλευση χωρίς λόγο και αιτία». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «αν θέλετε να έρθετε με το αυτοκίνητο σας να ψωνίσετε στο κέντρο, μπορείτε. Ωστόσο, αν ξεκινήσετε για παράδειγμα από την Κηφισιά για να πάτε στο Φάληρο, μην περάσετε από το κέντρο».

Σχετικά με το κόστος του αστικού εξοπλισμού, για το οποίο δέχεται κριτική τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε ότι η κατασκευή τους είναι τέτοια ώστε να μην γίνουν «πολεμοφόδια» και να μην είναι για πέταμα σε 1-2 χρόνια, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει δυνατότητας μεταφοράς τους στις γειτονιές της Αθήνας.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024